Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni H ehliyet raporumla vergi indirimi için başvurabilir miyim?

Landish

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
1
2006 yönetmeliğine göre düzenlenmiş Nisan 2012 tarihli raporumla (%76) elde ettiğim 2.ci derece vergi indirimim mevcut. Aralık 2010 yönetmeliğinde rahatsızlığımın oranı arttı. Nitekim, geçen hafta aldığım H ehliyet alır/ özel tertibatlı arac kullanır raporumun oranı %88. BU durumda özürlülük derecem 1.ci dereceye çıkmış olacak (2 yıl daha erken emekli olabileceğim).
BUgün aldığım H eliyet raporumla Defterdarlığa müracat edip bu raporun onaylanmasını istesem kabul edilir mi?
Bu son raporu defterdarlık kanalıyla almadım, şahsi başvuru ile aldım.
Bu arada bugün raporu teslim alırken görevli bir nüshası vergi dairesine gönderildi, 2 nüshasını size veriyorum demiş babama, emin misiniz diye sorduğunda başından savmış.
Nasıl bir yol izlemem gerekiyor bilen var mı arkadaşlar?

Evet, bu yeni raporu defrterdarlığa verip varolan sakatlık indiriminin 1. dereceden sakatlık indirimine dönüştürülmesini talep edebilirsin:

http://www.engelliler.biz/forum/sak...liminda-kullanabilir-miyim-2.html#post1003222

Hastanedeki görevli ya yanlış iş yapmış ya da sallamış. Ehliyet için verilen rapor hiç bir şekilde vergi dairesine gönderilmez. Hele ki kişisel başvuru ile alınmışsa rapor hiç gönderilmez.

Görevli başından savmış açıkçası.
Maalesef yeni raporumla başvuru yapmam boşuna çaba olacak, yeni raporumda rahatsızlıklarım orana yansıtılmış (%88) ama hiç bir açıklaması yapılmamış! (sadece yürüme bozukluğum belirtilmiş, idrar ve gaita inkontinansı hakkında raporda hiç bir ibare yok.)

Üst Alt