Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni iş yerim vergi indirim raporumu istiyor..?

parsam

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2008 yolunda girdigim isten 3 ay önce ayrildim is yeri kapandi.eski is yerinde vergi indirimi almistim raporun %80 idi yeni is yerim vergi indirimi için bas vurmami istedi dün tekrarmi rapor alip ugrasicam eski gecerlimidir.

Vergi indiriminin devamı için yeni rapor almanıza gerek yok. Defterdarlığa gidip yeni işyerinizi bildirmeniz ve onlardan alacağınız yazıyı işverene götürmeniz yeterli.

Deftardarlik vergi dairesi oluyor degilmi

Evet. Vergi indirim başvurusunu nereye yapmışsanız orası.

Çok tesekkur ederim iyiki varsiniz

Ama giderken yanınız da şuan ki iş yerinizde çalıştığınıza dair belge götürmelisiniz. Kurum yazıyı elden vermiyor posta ile iş yerinize gönderiyor

Bu durum artık değişti sanırım İlker. İşyerinden bir yazı almaya gerek kalmadı. "Ben şurada çalışıyorum" diyorsunuz memura ve o da oraya hitaben bir yazı yazıyor...

Her yerde bu şekilde uygulanmaya başladı mı, onu bilmiyorum. Ama genel kural bu oldu.

emeklilerde vergi indiminden faydanabilirler mi?

Sayın oturanboğa vergi indirim aldıktan sonra emekli oldum. Daha sonra tekrar SDP ile çalşmaya başladım. Şimdi presüdür nasıl olacak indirimden faydalanacakmıyım? faydalanacaksam yeniden rapor almama gerek var mı? Cevabınız için şimdiden teşekkür ederim

sahay, yeniden rapor almanıza gerek yok elinizde vergi indirimi belgeniz varsa bunu verin. Eğer belgeniz yoksa elinizde, vergi dairesine gidin ve vergi indiriminizin yeni iş yerinize bildirilmesini istediğinizi belirtin. Vergi dairesi size yararlandığınıza dair yazıyı verir.

eski işyerinizden vegi indirimine tabi olduğunuz belgeyi vermeniz yeterli. ben öyle yaptım sıkıntı olmadı

yeni bir işe başladığımızda vergi indirimi için vergi dairesinden yazı alıp iş yerine vermezsek bir sorun olur mu?Ben sadece engelli raporumu ve vergi indirim raporumu verdim herhangi bir sıkıntı olmadı emekli olurken bir sorun olmaz inşallah.

Sorun olmaz, zaten uygulayıp uygulamaması önemli değil işyerinin emeklilikte vergi indiriminizin olduğunu söylemeniz yeterli.

Vergi dairesine filan gitmeye gerek yok...belge varsa muhasebeye insan kaynaklarına verin hallederler...Ben öyle yapmıştım. 5 ay önce.

Üst Alt