Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni işe başladım. Annemin 2022 maaşı kesilir mi?

Konular
7
Reaksiyonlar
7
Yeni bir işe başladım, geçen Çarşamba başladım yani yarın bir hafta olacak fakat sorum şu. Ben annem ve babam 2022 maaşı alıyorduk. Benim maaşımın bu ay kesileceğini belirttiler fakat annem ve babam'ın bu ay alma ihtimalleri olabilirmiş. Sizce benimki tabii ki kesilecek ama onların da bu ay kesilir mi?

ALBiNOGER
sizinki çalışmaya başaldıgnız için kesilecek bu normal
anne ve babanzın maaşının kesılıp kesılmeyecegını gelrinizi hanedekı kişi sayısına bölün ve 609 liradan az çıkarsa kesılmez fazla olursa kesilir
not:anne ve baba kaç yaşlarındalar ve sigortaları herhangı bir gelirleri var mı

-mka

Annem 56, babam 52 yaşında. Sigorta ve sabit gelirleri yok. Ev ise dedemin yanında, maaş miktarını henüz öğrenemedim fakat ayın 30'unda yatacak ilk maaş ve muhtemelen 1000 liradan dahi az. Gelecek maaş ile birlikte sınırı geçme ihtimali var gibi. Bu ay kesilmezse de gelecek ay olabilir mi sizce?

ALBiNOGER

yaş ve gelir sorma sebebim 65 yaş üzeri maaş alabilirlermi diyeydi ama yaşdan dolayı o da olmuyor
anladıgım kadar evde 3 kişisiniz eğer 1827 lirayı geçmezse maaşınız 2022 ler kesilmez.hesaplama ederken alınan 2022 leri dahil etmıcenız ister 1 tane isterse eve 10 ane 2022 maaşı girsin.sadece 2022 harici adı ne olursa olsun o gelirler hesaba dahil edilir.çalışmaya başalyacagın için sadece senın 2022 kesilir anne ve babanın aldıkları kesılmez.maaşın 1000 lira bile olmayacagını söylemişsin artık ne işiyse bu. burda önemlı olan o 1000 lira harıcı gelrınzıın olup olmaması varsa bile 800 liradan az olması ii olur
verdiğin bilgilere göre snın alacagın maaş harıcı eve giren gelir olmadıgı için 2022 ler kesilmez

-mka

Maaşım bu ay için 900 TL gün üzerinden ayın 30'unda yatacak çünkü. Bence bu ay maaşları alır onlar fakat temmuz 30'da 2200 TL kadar alacağım için onlarınki de kesilir diye düşünüyorum. Sigorta+ günlük 80TL iş ay sonu yatıyor maaş işte.

ALBiNOGER
malesef tüm 2022 ler kesilir bu gelirinizle.olaya birde şu yönden bakarsanız 3 kişinin aldıgı 2022 maaşları toplamı %70 den az oldugu için rapor oranları toplamda yaklasık 1500 lira alacakken günlük 80 liradan 2400 lira gelr gelecek mıktar fazla ve sıgortanız olacak anne ve babanzıda sizin sigortadan yararlanacak

-mka

Anladım fakat bu ay sonu alacağım maaş 2000 küsur değer ve vakıf bu ay için onlarinkinin kesilmeme ihtimali var demişti, sizce bu ay kesilmeyip gelecek ay kesilebilir mi?

@ALBiNOGERkardeş 2022 ebm gibi değil 2022 de maaşalr peşin ödenıyo kısaca bu ay için onların maaşı kesılırmıden kastınız hazıran sıe zaten o maaşı aldınız işe girdiğiniz için temmuzda alamzsınız çünkü maaşınız engel.

vakıf yanlış deyık 3 kişi 1827 eder kişibaşı gelir toplamı.alacak oldugunuz maaş 2000 lira .170 liralık fazlalıgınız var

Üst Alt