Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni işe başladım, bu vergi indirimi nedir anlamadım..?

sunfungun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2 hafta önce özel bir şirkette işe başladım. 1000tl maaş, özel sağlık sigortası ve normal sigorta sağlıyorlar.

ben annem ve babamla yaşıyorum, bekarım, rapor oranım yüzde 100 ağır engelli. vergi indirimi bana ne getirecek, vergi indirimini devletten mi alıyorum, işverenden mi alıyorum,

çok basit sorularsa kusura bakmayın, sabitlenmiş konuları okudum ama birşey anlamadım.

raporunuzla bulunduğunuz yerdeki vergi dairesine müracat edin ,onlar sizin raporunuzu ankara ya gönderecekler, ankara nın onaylamasıyla maaşınızda bir miktar artış olacaktır.yani maaşınızdan vergi kesilmiyecektir ve bu haliyle onaylanırsa raporunuz yaklaşık 105 lira civarında bir artış olacaktır maaşınızda.
bu vergi indirimi ilerde size şartlarınız uyduğu zaman erken emeklilik hakkı sağlıyacaktır.

kazazede;

cevap için teşekkür ederim,

işyerinin teklifi 1000tl ydi ama. yani sözleşmeyi o maaş üzerinden yaptık. işveren bana ödeme yaparken kendisi devlete az vergi verdiği için bana fazla ödeme mi yapacak?

kazazede;

raporunuzla vergi indirim dairesine başvur demişin kardeşim sadece onlamı kalıyor,vergi dairesi belirledigi bir hastaneye gönderiyor ordan raporunu çıkartıp vergi dairesine veriyor onlar ankaraya gönderiyor ona göre ne kadar indirim alacagını belirliyorlar artı emeklilik sürenide belirliyorlar die biliyorum ben dogrumu:confused: ben elimdeki raporumu götürsem vergi dairesine versem hiç bişe istemeden ankaraya kendileri gönderiyormu ki:confused:

"işyerinin teklifi 1000tl ydi ama. yani sözleşmeyi o maaş üzerinden yaptık. işveren bana ödeme yaparken kendisi devlete az vergi verdiği için bana fazla ödeme mi yapacak?"

bu sorumun cevabını biliyor musunuz?

HAyır. Sana verilecek net aylık olarak ne konuşmuşsanız, odur geçerli olan.

Vergi indirimin asıl amacı, erken yani malulen emekliliktır.% 40 ve üzeri olarak raporunuzu devlet hastanesinden belgeleyebilirseniz, emeklilikte cok farkı oluyor. Bulundugunuz il de ki defterdarlıga gidin, Vergi indirimden yararlanacagınızı soyleyın, size form verıp istediginiz devlet hastanesıne sevk ediyorlar.. Heyete girer de % +40 rapor alırsanız zaten % 100 raporunuz varmıs. Hastane bu raporu Ankara'ya onaya gönderiyor. Ankara onay yaptıkdan sonra, Raporu size değil, çalıştıgınız iş yeri & şirketin insan kaynaklarına gönderiyor. ve Hem vergi indiriminden yararlanıyorsunuz, hemde erken emekliliğe hak kazanıyorsunuz. Biraz teferruatı var fakat yapılması gerekenlerdir bunlar...

can kanal;

teşekkürler, şuan maddi olarak fayda sağlanıyor ama emeklilik için yapılması gerekli anladığım kadarıyla

aynen oyle kardesım, vergi indirim kısmını boşwer, erken emekli olabilmen için, mutlaka ve mutlaka bu dedıklerımı yaptırmak zorundasın.

Üst Alt