Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni işe girdim. Vergi indirimi ve sigorta işlemleri nasıl olacak?

FaCia

Üye
Konular
28
Reaksiyonlar
2
Bir Kırtasıyenın bilqisayar kısmında işe girdim. Siğorta Yapılacak. Şu anda Açıköğretim Üni Okuduqum için Babamın siğortasından yararlanıyorum (Babam emekli sandıqına Tabii Memur)
Şimdi benim siğortam nasıl yapılacak? Vergi indirimi olayı filan hiç bir bilgim yok. sakatlık vergi indirimi filan nasıl olacak alacaqım maaş tatmin edici değil ama siğortalı olması iyi.
ve söyle bir durum söz konusu... buradan ayrıldıqımda otomatikmen siğortasız kalacam. bu durumda babamın siğortasından yine yararlanabilir miyim.

Çok acil yardımlarınıız bekliyorum.

İşe girdikten 30 gün sonra ssk nın sağladığı hizmetlerden tam olarak yararlanbileceksin. Normalde ssk ya giriş tarihin itibariyle muayeneden yararlanıyorsun ancak ilaç masrafı gibi giderleri karşılanması için ssk lı olarak 30 gün beklemen gerekir diye biliyorum.
Sigortan başladıktan sonra işyerinden alacağın bir yazı,fotoğraf ve varsa en az %40 derecesi olan yeni tarihli bir rapor ile işyerinizin bağlı bulunduğu defterdarlığa dilekçe ile başvuracaksın.

açıklamanız için teşekkür ederim. bu vergi indiriminde benım avantajım ne olur. 666 TL'den yatacak siğortam.

Eğer engelinin derecesi %40-59 arası bir oran çıkarsa maaşınıza 24 TL artış sağlar. Belirttiğin rakam brüt maaş olup net maaşında artış sağlar.

Vergi indirim hakkı elde etmek için defterdarlığa başvuracaksın: http://www.engelliler.biz/forum/cal...si-almak-icin-dilekce-ornegi-ve-evraklar.html

Kendin sigortalı olduğun için doğal olarak babanın sigortasından düşeceksin. Velev ki işten ayrılırsan, babanın sigortasından yararlanabilmek için bakmakla yükümlü sayılan bireyler sınıfına girmen gerek. Yani, ya öğrenci olman ya da maluliyet derecesinde sakat olman gerek. Aksi halde bir daha babanın sağlık güvencesinden yararlanman mümkün değil.

SEVGİLİ OTURANboğa abicim. Şu anda öğrenciyim zaten 2 sene var okulun bitmesine açık öğretimden. 1 sene çalışcam ben 1 sene sonra siğortam düşecek siğorta düştüğünde okulum dewam ediyor olacak. yani1 sene daha babamın siğortasından yararlanabilirim bu durumda değil mi?

Yüksek öğrenim gören çocuklar 25 yaşına dek anne-babalarının sigortasından yararlanabilirler. Yani sen işten ayrılırsan, 25 yaşına dek üniversite öğrencisi olman dolayısıyla babanın sigortasından yararlanabilirsin

İşe Girdim Ama sorun dahada büyüdü.Yardım istiyorum.

Arkadaşlar tekrar bir sorunla karşı karşıyayım. Siğorta yapılacağı için evrakları teslim edmem lazım İŞKUR'a kayırlı olduqum için İşveren benden Bir Belge istedi. Belge istedide istemesıne belqeyi almaya gittim. ama belge vermediler. sebeb ise çalışmış olduğum yerden tasdik almam lazımmış yaniş bir dilekçe yazılması lazımmıs İŞKUR'A. işverene söledim sen benım ağzımda yaz ben imzalarım dedi. İŞKUR'A yazılacak dilekçede benim adım soy adım iş yerıne başladığım gün filan yazılacakmış. Nasıl birşey yazacam bilmiyorum. Yardımlarınızı bekliyorum.

Hiç bir fikrim yok. Ama şöyle bir yazının altına kaşe imza basılırsa hallolur sanırım (ya da bilen arkadaşilar yazsın lütfen)
Ayrıca, işveren internet üzerinden işkur'a kaydolup işlemleri yapabilir: İş-Kur

İş ve İşçi Bulma Kurumu .... Müdürlüğü'ne,​

.../.../2009​

... sigorta numaralı Mehmet xxx firmamızda 4857 sayılı İş Kanununun 30. maddesi gereğince sakat statüsünde istihdam edilmektedir. Gerekli kayıt işlemlerinin yapılmasını arz ederim

işveren bilgileri
kaşe​
imza​

Gereken dilekçeyi yazdım İŞKUR MÜDÜRLÜĞÜNE. ve bana gereken kağıt verildi. herkese yardımları için teşekkür ederim şimdilik sorun kalmadı..

Yukarıdaki dilekçe örneği işe yaradı mı? Onu mu verdin?

sayın abicim bır arkadasımızın ve milli eğitimde çalısan bir abimizin yardımları ile bu dilekçeyi yazdık ve onaylandı. gereken belgeyi işkur verdi.

TÜRKİYE İŞ KURUMU MÜDÜRLÜĞÜNE
KARABÜK

TC KİMLİK NO : ............
ADI: MEHMET
SOY ADI : ...
DOĞUM TARİHİ : 11.08.1988
DOĞUM YERİ :KARABÜK
ENGELİ : %43 SOL EL PARMAKLARI YOKLUĞU
İŞE BAŞLAMA TARİHİ:18.09.2009

Yukarıda bilgileri yazılı personelimiz 18.09.2009 Tarihin de firmamıza şahsi olarak müracaat etmiştir. Müracaat sonucunda uygun şartları taşıdığından firmamıza engelli kadrosunda işe başlamıştır. Gereğinin yapılmasını arz ve rica ederim. 18.09.2009

Firmanın Adı:
İmza​

Üst Alt