Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni işe girerken %65 raporumun olduğunu söylemesem sorun olur mu?

enderaktif

Üye
Konular
25
Reaksiyonlar
0
İyi geceler

Ben şuan işyerimde %65 oranında sakat raporu olan ve aynı zamanda vergi diliminden yararlanan bir özürlüyüm.Ancak özürüm küçükken geçirmiş olduğum fakat daha sonra hiç olmayan ilaçlarla kontrol altına alınmış bir rahatsızlık.

İş değiştirme durumum gündeme geldi.Yeni işe başlayacağım yerde yönetici pozisyonunda olacağım.% lik dilimi kendilerine açmadım.Açmayıda düşünmüyorum.Çünkü 20 sene önceki olay.

Sorum şu olacak eğer ben rahatsızlığımdan bahsetmezsem acaba onlar farkedermi (ssk numaraları vb.) Farkederlerse nasıl farkedebilirler.İkincisi ben vergi indiriminden yararlanmak istemezsem yeni işyerimde normalmi olur.

Yani devlet vergi almıyorsa o kişinin iş yeriylemi alakalı.Yoksa SSK numarası üzerinden nerede çalışırsan çalış vergi indirirmi geçerlimi?

Teşekkür ederim.Benim için çok önemli

bence sen kendini rahat hisset ve neysen ne olduğunu açıkla, açıklaman senin için bir artı olur, ister yönetici departmanında ister işçi farketmez

neden vergi indiriminden yararlanmak istemeyesin ki ????

yeni iş yerine; deftardarlığa ben burda çalışıyorum yazısı göndermedikçe işyeri vergi kesintisi uygulamaz. kısaca eğer yararlanmak istemiyorsan hiçbir şey yapmayacaksın

eğer sen vergi indirim hakkı kazandıysan her yerde geçerli ama sen ilgili kurumlara bildirmedikçe vergiden kesinti yapmazlar!!!!

Teşekkür ederim ancıl,

Bilgilerinle beni aydınlattın.Birde yayın yönetmenimizden görüş almak isterdim.O konu hakkında nasıl bilgi verebilir bizlere acaba?

söyleme bee kardesim ..yazık etme kendine ..bakben kendielimle işçıkardım kendimi raporu gizli tut .

Bulaşıcı bir hastalık söz konusu değilse hiç kimse sakatlığı ile ilgili beyanda bulunmak zorunda bırakılamaz. İster açıklarsınız ister açıklamazsınız. İster vergi indirim hakkı için başvurursunuz ister başvurmazsınız. Keyfiniz bilir...

Herkese tesekkür ederim,

Bülent Bey sizin görüşlerinizde benim için ayrı bir önem taşıyor Sağolun..

işimden yeni ayrıldım.

İşimden yeni ayrıldım.Defterdarlıktan %65 gibi bir indirim yuzdesine sahibim ama çalıştığım yerlerde normal olarak yönetici pozisyonunda çalışıyorum.Yani kısacası bu yanımın pozisyonumu etkileyeceği düşüncesindeyim.

Şayet ben % li tarafı seçersem yani özürlü kimliğiyle iş ararsam başta işkur olmak üzere işe alımlarda avantajım olur mu? Düz işçi sınıfındanmı yoksa yönetici tarafımdan mı değerlendirilirim.

Engeliniz Yöneticiliğinize engel olamayacağı için fark etmez.

işkurdan ve özürlü olarak işe yerleşirseniz daha avantajlı tabiki.erken emeklilik avantajı varken neden normal statüde çalışacaksınız...

% 65 gibi bir vergi indirimi avantajına sahipken hala statü aramanıza şaştım doğrusu. sizin için en avantajlı olanı işkura özürlü kaydınızın yapılması ve iş tecrübelerinizi bu yönde kullanmanızdır. ayrıca erken emeklilik avantajınız işin cabası. işkur yoluyla veya başka yollarla iş bulmanız normal halinizden çok daha fazla.

benim yaptığım gibi yap normal olarak iş ara ve işe girdiğin zaman 1-2 hafta sonra çağır insan kaynaklarını yanına ver belgelerini ona özürlü statüsüne geçiş yapsın.işkurdan özürlü diye gidersen uönetici pozisyonunda seni kimse kaale almaz

Üst Alt