Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeni kanuna göre rapor olmasına rağmen emeklilik başvuruları reddedilebilir mi?!
Admin rica ediyorum bu konuyu diger konular ile birleştirmeyin. Yada sizinde eklemek istedigini bir konu varsa siz düzenleme yapıp başlık açın.
Arkadaşlar burda ve başka guruplarda % 60 rapor aldıgımız halde emekliligim yeni SGK kurulunda RED geldi diye onlarca başlık açılıyor.
Şimdi eger bu guruptada bu durumda arkadaş varsa merak ettigim bir kaç soru var . Sizler yeni çıkan yasaya göre prim ve yılı doldurduktan sonra yeni aldıgınız raporda tek hastalıktan % 40 ı geçtiginiz ve bu hastalık EK1 listesinde oldugu halde mi emeklilik için RED aldınız ?
Evet boyle iddia eden varsa hukuksuz işlem yapılmış olur zannetmiyorum SGK hastalık listesi en az hafif tanıya giren hastalık ve engel taşıyanların engelli olamama red yeme sebebleri olamaz varsada gerekçesi hastalık degil farklı kriterlerdir
Bir kişi buradan hastalik listesinde olan bir hastalığın tek hastalıktan red yendiğini söylemiş sonra baska birisi ben o seye baktım o nedenden red yememiş onun durumu farklı demiş itibar etmeyin telaşlandırmayın milleti evet hak kayıpları var ama mevzuattaki var olanların hak kayıpları yok sadece yeni düzenlemede bu listeye giremeyen hak kayıpları mevcut bunda anlaşılmayacak birsey yok bilmeyen olursa anlatiriz
Arkadaşlar yeni çıkan yasa zaten hukuksuz ve '' Kazanılmış hakkın gaspıdır '' bununla ilgili Anayasa Mahkemesi'nde hukuki mücadeleye başlanıldı. Ama yeni yasadaki şartları taşıdıgı halde bile insanları emekli etmiyorlarsa bu defa konu bambaşka bir yere evrilir. O yüzden başlık açtıgım bu konuyu netleştirmemiz lazım. Dedigim gibi tüm şartları taşıdıgı halde emekli edilmeyen varsa belgeleriyle ispatlasın
@neoplis, netleştirecek birsey yok yeni mevzuat ile emekli sartlari taşınıp emekli olamayan kişi zaten buraya red gerekçesini ve son aldigi heyet raporunu getirsin Görelim, iddia ile söylentilere kulak asmayın ben o kişilere red gerekçesini öğrenin dedim cevap gelmedi raporun sonucunu istedim cevap gelmedi ortalığı karıştırma derdindeler kendilerinin hakkı gasp olunca olanlara da çamur atiyorlar yahu hangimiz su durumdan memmunuz ki fitne çıkarmaya ne lüzum var degilmi ?
Kurulun kanaat ve takdir görevi yok, yasada ve yönetmelikte kurulu böyle misyon biçilmemiş şartlar uyuyorsa emekliliği onaylamaktan başka bir görevleri olamaz. Hastalık listesindeki şartlara karşılayan herkes emekli olur aksi durumda red gelmiş ise sırf bu açıdan yapılacak itirazla durum başvuranın lehine döner.
Emekli olmak isteyen kişi iş görmezlik tespiti için hastaneye gittiğinde aldığı sonuca ulasabiliyormu ? Yoksa siz gidin biz sonucu red yada kabul size bildiricez mi deniyor ? @Manemm,
Arkadaşlar emeklilik için prim ve yıl şartını tamamladıgı halde yeni yasaya göre EK1 listesinde hastalık oldugu halde emeklilik başvurusuna ''RED '' gelenler hangi hastalıktan '' RED '' geldiyse bu başlık altında yzarsanız eger emeklilige başvuru yapacak olan arkadaşlara bir yol gösterir. İnsanlar boşuna yorulmaz