Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni kasko yaptıracağım. Yardımcı olur musunuz?

ramsey28

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
[FONT=sans-serif]Engelli statüsünde ÖTV-MTV istisnası ile satın alınan araçların kasko poliçelerinde aşağıdaki maddelerin olması olası kazalarda sigorta şirketleri ile sorun yaşanmaması açısından çok önemlidir:[/FONT]

[FONT=sans-serif]1. Karayolları Trafik Yönetmeliğinin 53/4 maddesinde belirtilen araçlar bu kloz kapsamında olup, hasar vukuunda yönetmelikteki şartlar esas alınarak değerlendirilir. Bu kişilere ait araçların sigortalanması durumunda kısmi hasarlarda eksik sigorta uygulanmaması için araç bedeli 0 km araçlarda ÖTV'li bedel 1 ila 5 yaş arasındaki araçlarda ise piyasa rayiç bedeli üzerinden sigortalanır.[/FONT]

[FONT=sans-serif]2. Tescil tarihinden itibaren en geç 30 gün içerisinde sigortalanması koşuluyla, 0 km Engelli Statüsü'nde tescilli aracın poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğraması halinde aracın hasar tarihindeki ikinci el piyasa değerine bakılmaksızın (Motorlu Kara Taşıtları Kasko Sigortası Genel Şartları'nın B.3.3.1.2 ve B.3.3.1.4 hilafına) aracın teknik özellikleri aynı olan yenisinin anahtar teslim bedeli (ÖTV'li bedel) tazmin edilir. Engelli Statüsü'nde tescilli aracın 1 ila 5 yaş arasında ve ilk ruhsat sahibinin değişmemiş olması durumunda poliçe süresi (1 yıl) içinde tam hasara uğraması halinde, vergi düşülmeksizin piyasa rayiç bedeli ödenecektir.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Ödenecek tazminatın üst sınırı, poliçede belirtilen Sigorta Bedelinin poliçenin başlangıcı ile hasar tarihi arasındaki gün sayısı üzerinden Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) aylık ÜFE endeksine göre artırılmasıyla beklirlenir ve hiçbir şekilde bu üst sınır aşılamaz.[/FONT]

[FONT=sans-serif]3. Yönetmeliğin ilgili maddesine göre yetkili kişi tarafından kullanıldığına dair belge ibraz şartı aranır. Aksi halde tazminat ödenmez.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Aracın tam hasarlı sayılabilmesi için aracın çalınmış veya pert (onarımı mümkün olmayan hasar) olması gerekmektedir.[/FONT]

[FONT=sans-serif]bunlara ek olarak [/FONT]
[FONT=sans-serif]4- aracın tam hasara uğraması durumunda hurdaya ayrılacaktır ibaresinide ekletebilirmiyiz araç alım hakkımızı öldürmemek için.

bu maddeleri ekletmemiz yetiyomu.

mesela benim aracımı yeni aldım. aracın sıfır fiyatı 79.000,00TL. fakat ben aracı ötv siz 55.000,00TL ye aldım. yukarıdaki maddeleri kasko poliçeme eklettiğimde tam hasar durumunda bana sigorta şirketi 79.000,00 tl mi ödeyecek ilk yıl sonrakilerde piyasa değeri. yoksa 55.000,00TL. mi ödeyecek .aracın hurdaya çıkarılıp çıkarılmadığını nasıl anlayacam hakkımın ölmemesi için.

Bu klozları yapan sigorta şirketleri hangileri isim verebilirmisiniz sigortam net ile görüştüm kabul etmedi hiçbir sigorta kabul etmez dedi. Pazartesi acele kasko yaptırmam lazım aracı almak için trafiğe çıkacam.[/FONT]

İsmini ve yasini bilmediğim için sevgili abim diyorum.

Bende bu ay araç alacağım ayni şeyleri bende düşünüyorum. Alacağım araç 100 bin tl indirimli olarak 68 e geliyor.
Simdi size bir kasko şirketinin numarasını vereceğim. Bu kasko şirketinin engelli araçlara kasko yapması için bir uzmanları var. Ben aramak için zaman bulamadım siz bir arayın benide bilgilendirirsiniz

(0232) 342 1033 Pardus Sigorta.
Her saat arayabilirsiniz galiba.

0532 11 11 440
Bu numara 7/24 arayacağıniz bir numara. Reklam gibi olmasın ama bünyesinde engelli kasko uzmanı bulunduruyorlar. Arayın bir danışın. Ama edindiğiniz bilgileri buraya yazmayı unutayın

Aradım gorustum. Bunlarda aracın otvli fiyatı ödenmez öyle bi düzenleme yok aracın ÖTV siz fiyatı ödenir yalnız yeni araç alma hakkımız olur diyo. Bildiğiniz bu klozlarin bulunduğu kasko firması var mi ?

Tamam işte. Aslında önemli olan bu. Aracın ötv siz fiyatı ödenecek. Sende gidip aldığın parayla otvsiz araç alabiliyorsun. Yani aracı trafikten alıp hurdaya ayıracaklar. Diğer firmalar hem aracı hurdaya çıkarmıyor hemde otvsiz ödeme yapmaya çalışıyor. Bu seferde otv siz araç alamıyorsun. Sonra mahkeme ile uğraş dur. Bence bu mantıklı geldi. Tabi siz bilirsiniz yinede.

Peki ne kadar fiyat verdiler kasko için.

Fiyat için donus yapmadılar pazar olduğu içindir herhalde.

ya ne milletiz siz ötv ödüyo musunuz aracı alırken ee daha ne yani araç ALLAH korusun pert oldumu ötv ödemeden aldığınız araç parasını adam size veriyo(Atıyorum o arkadaş yazmış 100 binlik aracı 68 bine e ladım diyor kaskoda olası bi pertte 68 bini verecek haliyle yoksa herkes araç alır pert eder 32 bin kaar eder la ilahe illalah ya) ve sıfır km araç alma hakkınıda devlet veriyo daha derdiniz nedir bir engelli olarak sizin gibileri kınıyorum.ALLAH ıslah etsin cümlemizi ..Kendi kaarınızı düşünürken karşınızdaki kişi kişiler ve devlet zarar etmesini gözardı edip birde kendinizi haklı bakılmasını bekliyosunuz yuh ...

Yeni araç aldım. Değeri 111.800 ben pazarlık yaptım 102.500 e anlaştım.
Sonra ÖTV indirimini devreye sıktum 70.500 oldu ödeyeceğim rakam. 900 TL trafik sigortasını kestiler. 5.500 TL lik ektra donanım hariç kasko değeri 102.500 gözüküyor aracın ve benden bu tutar üzerinde 1.930 TL prim istiyorlar.

Sonuç benden ÖTV li araç kasko bedeli üzerinden prim kesiyorsa o fiyat üzerinden hasar ödemesi yapması gerekir. Çünkü araç serviste yapıldımı benden ÖTV siz araç diye indirim yapmadan normal parasını alacak. Ancak pert durumunda ÖTV siz rakamı ödeyecek yeni araç alma hakkım olduğundan. E bu seferde benden 102.500 TL lik prim alıp 70.500 ödemiş olacak burada karışık bir durum var.
razor48

curious o zaman aracı pert et parayı al sonra bidaha bidaha bidaha birdahaaaaa hhahahahahahaha :D

Yazınızı yeni okuma fırsatı buldum bu bahsettiğiniz durum sıfır araçta tutturabildiklerine var özellikle aracınızda sanırım vw de bu hat safada bir sonraki kaskonuzu piyasada yaptırırsanız normale döner servis acentaya giderseniz yine alırlar

arkadaşlar sonuç olarak, bahsedilen maddeleri kasko sözleşmesine ekletebilen var mı ve varsa hangi kasko şirketidir. bunun bilgilendirmesini yapalım herkes faydalansın bu işten. ben de 2-3 kasko şirketini aradım buna yanaşmıyorlar, sözleşmeye madde ekletilemiyorsak ne yapmamızı önerirsiniz?

Engellinin Kasko Çilesi..

Merhaba bende 2015 Honda civic aldım.Aracım bir yılı doldurdu ve kasko için firmalarla görüştük..Sigartam net adlı site herkesten uygun fiyat verdi.Kasko şirketleri hemen hepsi ötv'siz alınan araca isteğiniz ne yazarsa yazsın araç kaza ve pert durumunda direk aracın piyasa değerinden ötv düşülüp kalan kısmı kişiye ödeniyor deniliyor.Bunun dışında araca ilk kasko grupama tarafından yapıldıysa 3 yaşına kadar grupama aracın sıfır değeri ne ise onu ödüyor.Ötv düşülmeden ödeme yapıyor.Birde garanti bankasının özel sigartası araç pert olduğunda aracın piyasa değeri ne ise onu ödüyor ama fiyatta tabiki farklı..1000 TL. bir kasko garantide 1500 TL. Ben ilk tercihi yaptım.3 yıl Grupamadan kasko ondan sonra garantiye geçeceğim..Kasko firmaları kısaca ödemediğin bir şeyi benden alamazsın diyor..Ama araca kasko yaparken de 80 Tl lik araca 50 'sini öderim diyor.Ama fiyatta paranın tamamını almayı biliyor..Bizim ödemediğimizi vermeyecek se o zaman oda 1000 TL. 'lik bir kasko da 600 TL. istemesi gerekiyor. Burada devlet kasko firmalarından tarafa oluyor..Engellinin hakları yine arada gidiyor.

Grupama ile görüş 3 yıla kadar pert olması durumunda aracının sıfır km değeri ne ise onu alırsın.Araç piyasa değeri 85.000 ise pertte 85.000 alırsın birde garanti bankasının sigortası piyasa değeri ne ise onu veriyor..Geri kalan hepsi ötv siz fiyat ne ise onu alırsın..Ama ilk kasko hangi firma ise birde onunla görüş belki bir ayrıcalık yapabilir..

Son düzenleme:
zarbo17 bey değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.Hay Allah sizden razı olsun.Koskoca forumda bir çözüm bulamadım. aracı 3 yıl da olsa garantiye almak çok mantıklı. Groupama'yı aradım teklif bekliyorum. Tekrar teşekkürler.

Son düzenleme:
Bende Şubat ayında aldığım araca Groupama'dan kasko yaptırdım. zarbo17 'nin dediği gibi aracın pert olması durumunda ( Allah korusun ) liste fiyatı üzerinden işlem yapılacağı söylendi.

groupama'dan kasko yaptırdım. yeni değer klozunu 3 yıla çıkaracaklar. 3 yıl boyunca aracın pert olması durumunda o günkü sıfır araç fiyatı(ötvsiz) verileceği söylendi. aracım opel astra 1.6 dizel otomatik. bedel 1794 tl tuttu. bilginize.

Bugün Grupama ile görüştüm .Engelli klozu maddesi ekliyolar.Bu klozdada olası pert durumunda ötvsiz tutar ödenir diyorlar.Yani aracımın liste fiyatı 87.000 ötvsiz 60000 ve ötvsiz tutar ödenir dediler.
Ama grupama genel merkeziyle yaptığım görüşmelerde; engelli araçlarının perte çıkması durumunda engelli araç sahipleri mağdur olmasın diye aracı hurdaya çıkartıp hurda belgesini mutlaka veririz dediler.Bende madem veriyorsunuz poliçeye ekleyin, "araç perte çıkarsa hurda belgesi verme" klozunu dedim.
Acente aracılığı ile bugün ek kloz için başvurduk bakalım yarına haber vercekler.
BENİM SORUM arkadaşlar yukarıda eğer araç perte çıkarsa liste fiyatı üzerinden işlem yapılcak demişsiniz.Poliçenizden engelli klozunu çıkarttırarak mı işlem yaptınız.Yada klasik poliçe değilde farklı bir kasko sistemimi uygulandı.Çünkü bugün kaç yerle ve kişiyle konuştum bunun mümkün olmadığını engelli araçı perte çıkarsa hurda belgesi verilsin yada verilmesin ötvsiz tutar ödenir dediler.
SABAHTAN beri bu konu ile uğraşıyorum yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Ben aracın işlemlerini yaptırırken araç bayisnin sigorta tarafında verilen bilgi; Aracın ilk kaskosunu groupama üzerinden yaptırırsan 3 yıl boyunca aracın pert olması durumunda ÖTV'li rakam üzerinden degerlendirme yapılacak dendi. Ama Kasko içeriğini tam olarak nedir bilmiyorum. Belki farklı bir kampanya gibi yada engelliler için farklı bir durum söz konusu mu acıkcası bilmiyorum, yanlış yönlendirmeyeyim

herhangi farklı bir işlem yapmadım, yeni alınan araç 1 yıl içerisinde kaza yapıp perte çıkarsa güncel liste fiyatını veriyorlar. biz ötv inidirmli aldığımız için güncel liste fiyatının ötv indirimli halini alacağız. fakat bu yeni değer klozunu 1 yıl değil bunu 3 yıla çıkarıyor groupama. Herkese yapılan bir kampanyaymış. Biz de en azından 3 yıl içinde de olsa perte çıkarsa aracımızı garanti altına alalım dedik. Özel, farklı bir işlem yok.

Kasko bedelleri çok uçuk rakamlar gözüm korktu bu bedeller 3yıllık mı her yıl mı bu kadar yatırıyorsunuz

Üst Alt