Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni kimlik için başvurunuzu yaptınız mı?

smyrna1922

Üye
Konular
15
Reaksiyonlar
0
Selam arkadaşlar
2 ocakta ilaç yazdırmak için semt kliniğine gittim hazır çıkmışken nüfus md. yakın yeni kimlik için bir gidip bakayım dedim , sıranın sonu yoktu , müdüre engelli kimliğimi gösterdim yeni kimlik için öncelikli başvuru yapabilirmiyim dedim tabi yardımcı olayım dedi oradaki memurun birine kimlik ve fotoğrafımı verdi , elindeki iş bitince memur çağırıp işlemlerimi yaptı 10 gün içinde adrese gelir dedi .

kan grubunuzu mutlaka istiyorlar ehliyette yada kimliğinizde yazarsa kabul ediliyor yoksa mutlaka kan grubu gösterir bir belge almalısınız , bunun için dönenleri gördüm .

istenen belgeler : 1 biyometrik foto. (Bir kağıda yapıştırıp altına imzanı atıyorsun taratıp geri veriyorlar) , kimlik veya ehliyet ,
16 TL. ücret , kan grubu bildiren belge. şifre zarfını tanımlayıp hemen veriyorlar. kimliğiniz hatıra olarak sizde bırakılıyor.

Son düzenleme:
postayla niye gönderiyorlarsa onu anlamadım.eskisi gibi elden verseler daha saglıklı olurdu.malum burası türkiye:D neler gördük neler duyduk..

@smyrna1922 ye teşekkürler.Yapılması gerekeni yazmış.

Ben de basında konusu geçince hemen nüfus müdürlüğünün sitesine girerek online randevu işlemi ile olayı halletmeyi denedim.

Müdürlüğün sitesinde iş adres girişine gelince ( kimlikler posta ya da elden eve teslim edilecek ya ) mahalle tamam ama apartman numarasında sapıttı.Hatalı dizayn etmişler.Kapı numarası ve daire numarası girişini yaparken, bu şekilde gireceğim adresi ilgilinin bulamayacağını gördüğümden işlemi tamamlamadan çıktım:) Nesi yanlış diye merak eden varsa sitedeyiz ve yanyana 4 apartman var mesela a-2 b-2 c-2 ve d-2 bloklar.Blok numarası girişinde sadece 2 rakamına izin verilirse düşünün bakalım ne olur?:)

Bende şahsen gideyim o zaman.İlk mesajda bahsi geçen istenenler listesi işime yarayacak.Bende onları merak ediyordum.

izmirin hangi ilçesinden aldınız kimliği

2019 yılı sonuna kadar süresi var yeni kimlik çıkartmanın.ama erken alınırsa15-16 günde gelir adresinize kimlik.

turkuaz06

izmir gaziemir nüfus müdürlüğü. bir ihtiyaç olduğunda keşke dememek için bu tür olaylarda ben son güne kalmayı veya sonraya bırakmayı tercih etmiyorum . eski eskidir , yenilikleri hemen kullanmayı tercih edenlerdenim .

Ben Aralık 3 de başvurdum 1 fotoğraf ve 15 TL ücret ile 5 gün içinde teslimatı yapıldı gayet güzel aslında ama çok ince bir kart kırılması kaybolması çok kolay iyi bir muhafazaya ihtiyaç mevcut çünkü kimlik kartları yenilendikten sonra kaybedenlerin sayısı ve bu yüzden yeni kimlik almaları kaçınılmaz son olabilir :)

ysrkrdmr
benimki tesadüfi bir durumdu fakat zannederim müdürle konuşursanız engelli kardeşlerimin hepsine yardımcı olacaklardır.

caqla
seni 2016 başvurusu olduğundan 15 TL. 2017 başvurusunda 16 TL. alınıyor.

küçük çocuklar için mesela 3 yaşındaki çocuk için bu kimlik nasıl verilecek onunda biyometrik resmi vs. alınacakmı?

@'[musti]

15 yaş altındakiler için resim ve parmak ve damar izi gerekmiyor.biz başladık pazartesi 3,salı,7,çarşamba 9 yeni çipli kimlik verdik.

[FONT=sans-serif]kan grubunuzu mutlaka istiyorlar ehliyette yada kimliğinizde yazarsa kabul ediliyor yoksa mutlaka kan grubu gösterir bir belge almalısınız , bunun için dönenleri gördüm .

bende bugün gittim hallettim fakat kimliğim ve ehliyetimde kan grubum yazmasına rağmen kabul etmedi tesadüf işlemede aldı aynı zamanda çözemedim.

Engelli kimliğini sordum orada çağıran birisi var idi dedim böyle böyle oda ağır engelli yatalak vs gibi öncelik var dedi neyse sonuç olarak kimlik başvurusunu yaptım.
Not illa eve gelecek diye bir kaide yok iş adresinede gelebilir hatta iş adresinizde iş arkadaşınız teslim alabilir fakat kayıt yaptırırken TC nosunu bilmeniz vermeniz gerekiyor alacak kişinin. [/FONT]

kan grubunun yazılması şart değil.isteyen yazdırmak isterse ,belge getirmeli.belge yoksa yazdırmayın.

o zaman 80 milyon insanın,kan grubu belgesi için ,hastanelerde kuyruğa girmesi lazım.ben nüfustayım.

Merhaba kimliği gelen var mı? Yeni çipli kimlikte engel oranı yazan bölüm var mı?

Kimlikle bir işim olmadığı için ilgilenmiyorum.

Üst Alt