Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni kimlik kartı çıkartmak için engellilere öncelikli sıra hakkı varmış

Konular
16
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar yeni kimlik kartı çıkartmak çok zor 199 dan randuvu almak , internetten randevu almak çok zor yani alamıyorsunuz sıralarda izdiham var ben en son çare olarak direk randevu almadan nüfus müdürlüğüne gittim aşırı derecede kalabalıktı ordan sıra numarası alıp kimlik çıkartmak istiyordum fakat sıra numarası almakta çok zor sıra numarası veren makina sürekli hata veriyor en son aklıma şefin yanına gitmek ve engellilere öncelik veriyormusunuz diye sormak aklıma geldi iyiki de sormuşum evet engellilere öncelik var dedi ve çok güzelde oldu eşim , çocuğum ve benim için kimlik kartı için başvuruda bulundum ve hemen ilk sıradan işlemlerimi yaptırdım.
Bunu siz arkadaşlarımla paylaşmak istedim sizlerde yeni kimlik kartı çıkartmak isterseniz nüfus müdürlüğüne gidin ve engelli kartınızı gösterip işlemlerinizi kolayca yaptırabilirsiniz

Merhaba

Bu yeni kimlik çıkartırken Eş ve çocuklarında gitmesi gerekiyor mu eski kimlikleri ibraz etmemiz yeterlimi parmak izi falan alınıyor diye okumuştum bir haberde.

[FONT=sans-serif]@mun_1[/FONT][FONT=sans-serif]
Arkadaşım eşinizin gitmesi zorunlu fakat çocuğunuz 15 yaşından küçük ise çocuğunuzun gitmesine gerek yok siz işlemlerini yaptırabilirsiniz eski kimlik kartınız ve 1 adet biyometrik fotoğraf götürmeniz lazım ama ben fotoğrafı her türlü ihtimale karşı 2 adet götürmenizi tavsiye ederim[/FONT]

küçük ilçelerdeki nüfus müdürlüklerinde kalabalık olmuyor.bugün 4 yeni kimlik verdik.nüfusu toplam 8.000 kişi,merkez 2100 kişi.1 biyometrik fotoğraf yeterli.işlem bittikten sonra o fotoğrafı size geri veriyorlar.istediğiniz nüfus müdürlüğünden yeni kimlik çıkartabilirsiniz.eğer eski nüfus cüzdanınız kayıpsa,ikamet ettiğiniz yerdeki nüfustan çıkartmanız lazım.

bu nufus cüzdanları kartvizit ebatında mı

bilgi için teşekkürler.
henüz yeni kimlik için başvurmamıştım.

Ne ayrıcalığı varki bu kartın.ehliyet ve engelli kart özelliği de tasiyor mu?internette okudum da kartın fiziksel ozelliklerinden bahsetmis hep.okadar

Yeni Kimliğe Başvurup ve Yeni Kimliği Gelen Varmı?

Engelilik bilgisi var mı cipli nufus cüzdanında

Yeni kimlik için başvurdum başvuru yaptığım tarih 06.02.2017 bugün 199 aradım daha basım aşamasına bile geçmemiş internetten sorguladım başvuru alınmıştır olarak gözüküyor.Basilsa bile bunun birde posta dağıtım kısmı var yani başvuru yaparsanız 3 ile 4 ayı gözden çıkartın. başvuru yapmak kolay engelli bireylere öncelik var ama yeni kimlik gelmiyor keşke başvurmasaydım dedirtti bana.

Devlet için güzel para kaynağı kişi başı 16 TL 80.000.000 kişiyiz buda 1.280.000.000 TL Para eder

Engelilik bilgisi var mı cipli nufus cüzdanında
Bende Onu Merak Ettim. Belki Yeni Kimlik Kartı Gelen Vardır Bize Bilgi verir diye..
Ben 10 Martta Eşim ve Kendim için Başvurdum (eşim Engelli Değil) Başvururken Engellilik ile ilgili hiç bir şey sormadılar
Eşimin Kimliği Bu gün kargoya verilmiş.. Benim kimlikte ise Başvuru Alınmıştır Diye Yazıyor

ayaslym mehmet-41

Ben geçen hafta başvurdum. Engelliliğe dair herhangi bir bilgi eklenmiyor kimlik kartına.

Ben de Esenyurt nüfus müdürlüğü'ne başvurdum. Mükemmel, saygılı, iş bilen bir müdürü var. Tüm saygıyı ve dostluğu hak ediyor. Onun bakış açısı doğal olarak tüm çalışanlara da yansımış. Çay ve temizlik işlerine bakan ablamız ve şef arkadaş başta olmak üzere tüm personel çok çok iyiydiler. 10 dakika içerisinde her şeyi halledip işlerimi bitirdiler. (ki çetrefilli işlerim de ortaya çıkmıştı, bi an bile tereddüt etmeden çözdüler).
Hem bu tutum sadece bana değildi, orada iş görmeye çalışan tüm vatandaşlara aynı özen gösteriliyordu.

Şaka gibi! :)

yeni kimlik kartıın adının yanında yeni ibaresinden başka yeni bir özellik varmı neresi yeni bu kimliğinyeni ne getiriyor anlamadım engelli bilgisi yüklense tüm şehirlerde toplu taşımada geçerli olsa ne güzel olurdu

internertten randevu alın cumartesi ve pazar günleride çalışıyorlar ben herşeyi 20 dk hallettim 4 kişi için başvurdum. Çocuklarımınki geldi eşim ve benimki 3. hafta oldu gelmedi bekliyoruz biometrik fotoğraf çektirin ve yanınızda kişi başı 16 tl olsun fotoğrafı tarayıp size geri veriyor sonra bir işe yaramıyor. Haftasonları pazar günü gidin bomboş oluyor genelde kolay gelsin...

istediğiniz nufus müdürlüğünden ,kimlik müracaatı yapabilirsiniz.istanbulda ikamet edip,hakkari şemdinli nüfus müdürlüğünden müracaat edebilirsiniz. küçük ilçelerde sıra yok.

Ben 12 ocakta kilis nüfus ve vatandaşlık müdürlüğüne gittim yeni kart için. Tabi daha önce fotoğrafçıda biyometrik foto çektirmiştim. Fotoya 15 tl kimlik kartı hizmeti için de 16 lira olamak üzere 31 lira gidiyor. Başvurum 12 ocak perşembe kimliğin elime geçme tarihi de 28 mart.

Engelli ibaresi ekli degil, kan grubu biliyorsan ekletebiliyorsun, din hanesini boş bıraktırmak istiyorsan sözlü olarak söylüyorsun zaten kimlikte biz goremiyoruz çip li olduğu için flaş bellek gibi içinde bilgiler şuan bu kimlik kartını hiç bir kurum etkin kullanamayacak kartı okuması için şuan için hiç bir kurumda cihaz yok örneğin kredi kartınızı nasıl markette nasıl kulkaniyotsak

öyle bir cihaz şuan için yok uygulama kullanma en az 3-4seneyi bulur

Arkadaşlar nüfus müdürlükleri hafta sonu açık mi?
bunu nasıl öğrenebiliriz ?

Google dan öğrenebiliriz :cool: ve haftasonu pazar günü de dahil açıkmış, bilgine...

Engellilerden de ücret alınıyor mu kimlik için?

Suret , Alınıyor bildiğim kadarıyla. selda* , Google da genelde eski tarihli haberlerde yazıyor, hafta sonu açık diye.
Alo 199 aradım , pazar açık olmadığını söyledi ve engellilerinde sıra alması gerekli dedi :/
siz isterseniz bi gidin, belki yardımcı olurlar dedi.

Üst Alt