Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni konulan psikoz teşhisiyle engellilik raporu alabilir miyim?

mojojojo

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
8
Bazı kullanıcılar engelli raporu için en az 6 aylık tedavi görmelisin demiş. Chatgpt'ye sorduğumda Engellilik sağlık kurulu raporu düzenlenmesi için “en az 6 ay psikiyatri tedavisi görme” gibi bir süre şartı yürürlükteki mevzuatta yer almamaktadır; yönetmelik, raporun başvuru evrakı, teşhis ve fonksiyon kaybı kriterlerine odaklanır, tedavi süresini aramaz, cevabını aldım. 3 ay önce konulan bir psikoz teşhisiyle o hastalıktan oran alabilir miyim? forumdaki kullanıcılar farklı bir şey, chatgpt farklı bir şey diyor. Kafam karıştı.

resmi olarak zaten 6 ay gibi süre şartı yok. öyle bir teamül oluşmuş ben 2010 da tedaviye başladım 2019 da doktorum kendisi rapor verelim teklifini verdi yani teorik olarak 9 yıl kaç tane doktor hastane gördüm.
bu tarz hastalıklar organik olmadığı için doktorun bir süre gözlemlemesi gerekiyor ilaçlara tepkisi ne ona bakıyor seni tanıması gerekiyor tümör vs değil ki gördüğü gibi direk tanıyı koyabilsin

@Ben_Claudius, uzun süredir psikiyatrik tedavi görüyorum zaten. 1 ay hastane de yattım, yattıktan sonra bana atipik psikoz teşhisini koydular. bu hastalık ben de çocukluktan beri var. sadece doktoruma yeni bahsettim hastalığımı saklıyordum çünkü bir engel teşkil etmesinden korkuyordum. psikoz benim için yeni bir şey değil ama tanı 3 ay önce konuldu.

@mojojojo,
psikolojik rahatsızlıklar gözle görülebilir bir şey olmadığı için belirli bir süre sizi dinler ilaçlara karşı tepkilerinizi not alırlar.
3 ay önce tanı kondu diyorsanız ilaçlara da 3 ay önce başladınız diye tahmin ediyorum. zaten psikolojik ilaçların etkisi 3 4 ayda yavaş yavaş kendini belli edebilir. burada sağlık çalışanları da var onlar daha iyi bilir, ben sadece hasta olarak deneyimlerimden yazıyorum

biraz sabredin duruma göre doktorunuza söylersiniz uygun bulursa raporu verir

Merhaba
Hastane yatışınız var ise sağlık kuruluna başvurun engellilere ücretsiz zaten. Epikriz raporunu mutlaka yanınızda götürün . Oran alırsınız tahminimce

Üst Alt