Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni maluliyet cetveline göre birden fazla hastalıktan malulen emekli olur muyum?

ergünçalış

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar yaklaşık 6 ay önce malülen emeklilik için müracat ettim. % 60 tek hastalıktan olmadığı için kabul olmadı.bende bu sefer vergi indiriminden müracat ettim.toplam % 70 özürlü raporum ankaraya onaya gitti.fakat son yasa degişikliğine göre malülen emekli olabilirmiyim?

şeker tip 2 insülin kullanıyorum.dirençli hipertansiyon hastasıyım. ayrıca şeker sinir ucu iltihabı yaptı.ve obezitede var.dahada var da var.ne yapalım genede çok şükür bu halime diyorum.amma bıktım ilaç kullanmaktan.12 hap içiyorum 4 kezde insülin diyorum ya şükür halime

arkadaşlar şimdi ben 4-7 2000 bağkura girdim yaklaşık 1,5senedirde ssk,lıyım toplam 4800 günüm var.peki sizlere soruyorum ben şimdi ne yapayım aklım çok karıştı.vergi indirimi büyük bir ihtimalle gelcek amma galiba sene bekliyecegim.malülende bir kez daha şansımı deneyimmi hangisi daha iyi olur.

Maluliyet tespiti yaptırın bence, bunun için işten çıkmanıza gerek yok. Malul olduğunuza karar verilirse işten çıkar malulen emeklilik başvurusu yaparsınız. malulluğunuz sgk kayıtlarına geçeceğinden yeniden raporda istenmez...

______
Ayrıca:
MALULİYET TESPİTİ İŞLEMLERİ YÖNETMELİĞİ'nin 9. maddesine şöyle der:
(4) Sağlık kurulu raporlarında birdenfazla hastalık mevcut ise çalışma gücünün en az % 60’ını kaybedip kaybetmediğine dair değerlendirmede en ağır sekel bulgu dikkate alınır ve Balthazard Formülü uygulanmaz. Ancak, birdenfazla hastalığın bir arada olduğu ve tedaviye rağmen çalışma olanağı vermediğine Kurum sağlık kurulunca karar verilenler malul sayılır.

Heyetin insiyatifinde yani, ama benim aklımdan geçen şu 'dahada var' dediklerinizin içinde şekerin sebep olduğu varsa, şekerden değerlendirebilirler belki, bunu düşündürende obezite ve sinir ucunun şekerden kaynaklanması.;

diabetle ilgili madde şu:
5. Diabetes Mellitus Kronik hiperglisemi veya hipoglisemiye bağlı en az 3 sistemi etkileyen orta-ağır komplikasyonların bulunması (görme kaybı, nöropatiler, periferik damar hastalıkları, retinopatiler ve nefropatiler v.b.)

kısmet hanım ve ilker bey ikinizede cevaplarınız için teşekkürler şimdi ankara,dan özürlülük oranının cevabını bekliyeceğim.saygılar ve selamlar.

Kısmet hanım size bir şey sormak istiyorum %70 ile iş Güç'ü kaybıyla raporlarım Ankara'ya gitti ay 2 şinde sonuçlanmış ve Ankara'dan evraklarım izmir deftarlığına postayla göndermişler.şimdi yeni kanuna görede şeker nöröpati damar hastalıgı ve görme kaybım var ilk önce rapor oranı elime geçsin diye bekliyorum ama malülen emeklilik tutuyor anladığım kadarıyla bu duruma göre malülenmi veya işgücü kaybındanmı vergi indirimindenmi emeklilik daha iyidir

Malulen emekli olduktan sonra çalışamazsınız, erken emekli olursanız SGDP ödeyerek çalışabilirsiniz. farkı budur. Sigortalılık yılınız ve primleriniz hem malulen emekli olmaya hemde erken emekli olmaya yetiyorsa, yada erken emekli olmaya yakınsa ve hatta sonrasında çalışmayı düşünüyorsanız erken emeklilik iyidir,
fakat daha çok uzun yıllar prim yatırmanız, yada seneyi beklemeniz gerekiyorsa bu durumda en avantajlısı enerken sürede emekli olmaktır, bu da şartlarınız malulen emekli olmayı gerektiriyorsa olmanız en avantajlısıdır.

Üst Alt