Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni memur oldum. % 40 raporumla emeklilik şartlarım nedir?

siirtli56

Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
ben yeni kazandım memurluğu 22 yaşındayım ne zaman emekli olacam yüzde 40 üzürlü oranım var şimdiden tşk elr :)

Emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisin Mert:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün,
malûllük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar.

yani 18 yıl 4680 gün şartını tamamladıktan sonra kuruma müracaat edeceksin 40% ve üzeri rapor alabilirsen emekli olacaksın alamaz isen çalışmaya devam edeceksin.

5510 da yeni memurlar emekli olacakları zaman yeniden mi rapor alıyorlar İlker bey?

okuduğum yazılarda emeklilik şartları yerine geldiğinde kurum sevki ile tekrar rapor alıp vermen gerekiyor diyor.

yeni memur olmuş birinin özel sektörde mesela 10 sene boyunca ödenmiş sigorta primleri var. raporu da %50 ise primlerini birleştirerek 6 sene sonra yani. 16 senede emekli olabiliyor mu?

5510 sayılı yasandan sonra (30.10.2008 tarihinden sonra)çalışma hayatına atılan 4a-4b-4c çalışanları emekli olmayı hak kazandıklarında kuruma müracaat edecek ve yeni rapor alması istenecek şartlar tutuyor ise emekli olacak tutmuyor ise çalışmaya devam :)
Anılan yasadan (tarihten) önce çalışma hayatına atılan memur 15 yıl hizmet sonunda emekli olur yeniden rapor istenmesi söz konusu olamaz, yine bu tarihten önce çalışmaya başlayan ssklı da vergi indirim hakkı kazanmış ise emekli olur ve tekrar rapor istenmez..

pronet;

01.10.2008 öncesi veya sonrası ilk olarak ssklı olup olmadığınıza göre ilgili tablolara bakıp orada yazan yıl ve prim şartını baz alacaksınız.

Peki baktım.
Sigortalılık Başlangıcı 06.08.1997-05.08.2000 arasında
III. Derece (Yüzde 40-59) arasında
Birinci tabloya giriyorum. 18 yıl- 4080 gün diyor.

özelde çalıştım. daha sonra kamuya geçtim. şu an kamudayım. bu durumda emeklilik süresi hangisi olacaktır?

"Emeklilik için 5510 sayılı yasanın 28. maddesine tabisin Mert:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, "

Üst Alt