Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni memur oldum. Emeklilik şartlarım nedir?

lakoste

Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
4
02/2000 Siğorta girişim
.4/a 3,200 gün pirimim
4/c 90 gün memuriyetim
%90 vergi indirimim var

yukardaki şartlara göre ne zaman memur emeklisi olurum acaba yardımcı olursanız sewinirim.?

lakoste

1 ekim 2008'den sonra ilk kez memur olmuşsan, (02.2000 +):

2008_sonrasi.PNG

sayın boğa memur emeklisi olmak içinde aynı o zaman öylemi ??
gene 3600 gün çalışıcaz ??

lakoste

Evet Metin. Aslında 3960 primle 4c statüsünde emekliliği hak edeceksin. Ama ikinci kural olan son 2520 primin fazlası hangi statüdeyse emeklilik de o statüde gerçekleşir kuralı gereğince, en az 1261 gün memur olarak devam etmelisin ki 4c statüsünde emekli olabilesin.

sigorta girişim 2006 ama memur olma tarihim 2011. 2006 - 2011 yılları arasında engelli kadrosunda çalışmadım vergi indirimimde yok. 2011 yılı itibari ile hem engelli kadrosunda memur oldukdan sonra vergi indirimine başvurdum ve onaylandı. Benim durumumu çözecek olan varmı :(

tsunami_
Siz de aynı yukarıdaki tabloya tabisiniz, erken emekliliğinizde engelli kontenjanında çalışmış olup olmamanın ya da vergi indiriminden yararlanıp yararlanmamış olmanızın bir önemi yoktur. İlk sigorta tarihinizden itibaren tüm primleriniz hesaba katılacaktır.

Üst Alt