Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni oluşan rahatsızlıklarım, var olan %40 oranlı raporumu ne kadar yükseltebilir?

SonerCetin

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Sol bacak polio rahatsızlığından dolayı % 40 raporum var. Vergi muafiyetinden yararlanmaktayım. Rapor oranımı yükseltmek istiyorum.
3 adet boyun fıtığı çıktı. ikisini ameliyatla aldırdım. Biri kaldı. Sağ kolum omuzdan itibaren zayıf durumda. Rapor oranımı yükseltmesinde % kaç oranda gelişim sağlarım. Yeniden heyete girdiğim zaman rapor oranım % kaç oranda yükselir. Bilgisi olan arkadaşların paylaşımlarını bekliyorum.

Şimdiden teşekkür ederim, iyi günler dilerim.

Çok ileri düzeyde değilse boyun fıtığında anlamlı bir oran verilmez.

Siz oranı yükseltip raporu ne için kullanmayı planlıyorsunuz? % 40 ile 50 arasında haklar açısından neredeyse hiç bir fark olmaz. Onun için, ben olsam hiç bulaşmam. Pirince giderken evdeki bulgurdan olmak var

SGK Çalışanıyım. Erken emeklilik açısından rapor oranının yüksekliğinin faydası olduğunu sanıyorum.

Sağ kol omuzdan itibaren incelme ve duyu kaybı güç kaybı yani zayıflama mevcut. 1 defa boyun fıtığından ameliyat oldum 3 taneden ikisini aldırdım. 1. derece ağır ve tehlikeli işler sınıfında çalışıyorum. Sağ dizimde de hafif oranda menüsküs yırtığı mevcut. Tüm bunların % kaç oranda ortalama bir artısı olur ?

Doğum tarihiniz? İlk sigortalı olduğunuz tarih?

D.Tarihi : 12.12.1978 / İlk sigorta baslangıcım 16.02.2001

Yaklasık olarak 3500 gün.

Emekliliğinizin erkene alınabilmesi için toplam oranın % 60 ve üzeri olması lazım. Bunun balthazard formülü ile toplandığında olabilmesi için de % 33 orana daha ihtiyacınız var. Bahsettiğiniz fıtık kaynaklı kısıtlılık çok çok çok ileri derecede değilse, mümkün değil bu oranda rapor verilmez.

Ayrıca, polio sekeli nedeniyle ne zaman rapor almıştınız? Artık polio için şu tablo kullanılıyor:

Tablo_3.4.png

Not: evdeki bulgurdan olma riskini görmeniz için bunları yazıyorum.

arkadaşım bu durumda ve şartlarda poliodan bu oranda rapor alıp vergi muafiyetinden de faydalanıyorsan kendini çok şanslı görmen lazım artık bu hastalıktan kolay kolay 40 oran vermiyorlar bence de bu şekilde bırakman en iyisi

Yanıtlarınız için çok teşekkür ederim.

Peki bu oranda rapor da herhangi bir değişiklik yapmadan ne zaman emekli olabileceğim belli midir? ortalama tarihim nedir?

Aşağıdaki 17 numaralı kritere tabisiniz:

2008_oncesi.PNG

Ortalama 6 yıl kadar bir bekleme sürem olacak o halde. Cevaplarınız için çok teşekkür ederim.

Bir de 657 ye tabi Devlet Memuru olursam emeklilik durumum da ne gibi bir değişiklik olur? Emeklilik sürem ne olur ?

İyi günler dilerim.

Üst Alt