Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor aldığımda eskisi iptal mi olur?

ömerb

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Erdogan Er
3 yıl önce aldığım raporda 2 yıl yazıyor bunu ankaraya vergi indirimi için gönderdim merkez sağlık kurulunca incelenmiş diye devam edip
gelir vergi kanunu nun 31. maddesine göre rapor tarinden itibaren 3. derece (%52) engelliler için uygulanan engellilik indiriminden yararlanması gerekmekte olup ... diyor herhangi bir tarih yok bu rapor süreklimi? bu birinci sorum
engelli kartını buna göre aldım ve kurum hastaneyi baz aldığından 2 yıl süreli verdi ve süresi bitti
kart için tekrar rapor aldım bu sürekli ve %46 şimdi önceki rapor iptalmi oldu ne yapılmalı ? buda ikinci sorum
teşekkürler.

birincisi ilk rapor 2 yıl sureli
o sürei rapora alsıgınız engelli kimlik kartını yeni aldıgınız sürekli % 46 rapor ile yenileyiiz aile bakanlığının gerekli biriminden

ömerb mrb: öncelikle ilk aldığınız rapor ile almış olduğunuz %52 ile 3 derece engelli indiriminiz onaylanmış ve bir tarih belirtilmediği için sürekli onanmış
2 aldığınız %46 raporunuzu tekrar vergi dairesine bildirmenize gerek yok sadece diğer engelli haklarınız için kullana bilirsiniz sürekli raporunuzu ve en güncel rapor budur sizin.

@kunta 2 yıl süreli verilen 1. raporla emeklilik işlemlerini başlatabilirmiyim yoksa süre dolmuş yenilemen gerekirmi derler? teşekkürler

ömerb mrb
emeklilik işlemlerinizi başlatırken
Sgk Vergi indiriminize bakar
süre şartı yoksa tekrar raporTalep etmez
siziden.

Üst Alt