Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor aldığımız için bakım parasını geri iade istiyorlar!?

umut0935

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar arkadaşlar,

Kardeşim ağır engelli olduğundan bakım parası alıyordu, ancak 2016 yılında engelli kartı başvurusu yaptığımızda yeniden rapor istemeleri nedeniyle hastaneden yeni rapor çıkarttık, o raporda ağır engelli ibaresi yazmıyordu, bunun üzerine ağır engelli ibaresi olmadığından bakım parası maaşı kesildi, daha sonra aile ve sosyal politikalar müdürlüğünden bizden aldığımız bütün raporları getirmemizi istediler, raporları götürmemizden sonra 2009 yılından sonra alınan raporda ağır engel ibaresinin olmadığını, bunun için geriye dönük 6 yıllık bakım parasının isteneceğini söylediler, ilk aldığımız rapor da ağır engelli ve sürekli rapor ibaresi vardı, kurumların bizden talepleri nedeniyle yeni rapor çıkarttık, herhangi bir kasti durumumuz olmamasına rağmen geriye dönük bakım parası istemektedirler, ödeyecek gücümüz olmadığından mağdur durumdayız, yasal olarak hakkımız nasıl arayabiliriz bze yardımcı olursanız çok seviniriz, saygılar teşekkürler.,

Şuan verilen rapora itiraz ettik başka bir hastaneye sevk ettiler oradan tekrar rapor çıkacakmış bekliyoruz

Not : Evde bakım parasının geri iadesi gelir artışı ve adres değişikliği var genelgede, yeri rapor çıkartma ile ilgili birşey bulamadım

Son düzenleme:
Ağır engelli yazmayan raporu ne zaman çıkarttınız 2016 daysa raporun çıkış tarihinden sonraki ücretleri istemeleri lazım@kalem hanım bu konuya hakim onun yorumunu bekleyin geçmiş olsun

2009 yılında alınan raporda ağır engelli ibaresi yokmuş o zamandan beri geri ödeme isteyeceklermiş daha yazı gelmedi bize,

sosyal hizmetlerden bir kez geldiler 7 senedir kimse birşey demedi, uyarmadı normalde 6 ayda bir gelip kntrol etmeleri gerekmez mi

Kontrola gelseler ne olacak gelince senin raporu namı bakacaklar sadece hastayı bakacaklar burada tamamen sorumluluk sizde çünkü maaş bağlanırken tahhütname imzalanıyor burada zaten tüm sorumlulu kurum size atıyor burada gelirinizde özürlünün durumunda değişiklik olduğunda bildirmek zorundasınız ben burada şunu anlamıyorum ikide bir rapor çıkartılır mecbur kalmadıkça rapor çıkartmayın o kimlik kartı ne işinize yaracaktı sadece halk otobüslerine bedava binmek için değmez şimdi ne olacak maaş gitti birde geri ödeme var allah YARDIMCINIZ olsun

2009 da okul kayıt yaparken rapor istemiş yeni o yüzden çıkartmışız , bizimde haberimiz olsaydı hiç rapor almazdık işte kurumlar ordan oraya havale ediyor olan bize oluyor, kimse kimseyi dinlemiyor

Hangi okula kayıt için rapor istediler sizden rehabilitasyon okulumu

evet rehabilitasyon okulu kayıt için yeni rapor çıkartın dediler

bu arada kardeşim down sendromlu ve tip 1 şeker hastası günde 4 defa insülin iğnesi kullanıyor, annem bir saat yanında olmasa hastanelik olur bu nasıl ağır engel olmaz anlamıyorum

iyi günler,işte bundan dolayıymış kendniz belirttiniz.geçmiş olsun.yniden müracat ediniz.

Not : Evde bakım parasının geri iadesi gelir artışı ve adres değişikliği var genelgede, yeri rapor çıkartma ile ilgili birşey bulamadım

bu konuda emsal karar bilen var mı yada dava açsam nasıl olur bilgisi olan var mı

gerçektende raporla ilgili bi açıklama yok yönetmenlikte hakkını arayın

evet dostum o yüzden bizimm gibi olan varsa diye bir sorayım dedim, dava açmayı düşünüyorum

Umut kardeşim eski raporunuzu kabul etmedimi okul keşke çıkartma saydı niz rapor çünkü eğitim için alınan raporlar ağır özürlü pek yazılmıyor ama sen tekrar bir üniversite hastanesinden yeni rapor al tam teşekküllü rapor dilekçende sosyal yardım kimlik kartı eğitim yerlerini işaretle tek rapor bütün işlemlerinde kullana bilirsin çünkü ben öyle yaptım tek raporla hem eğitim kimlikkartı hemde sosyal yardım alabiliyorum

haklısın dostum, zaten biz yeni çıkarttıığımız rapora itiraz ettik şimdi bizi başka bir hastaneye sevk ettiler oradan rapor verecekler haftaya heyete gidecez bakalım ne olacak, ağır engelli durumu olursa en azından itiraz olarak ileri sürebilirim

arkadaşlar itiraz sonucu hakem heyetine gitmiştik bu gün rapor verdiler %84 ama ağır engelli ibaresi yine yok, diğer hastaneye gönderdiler iki hastaneden rapor alınacakmış nasıl oluyor hala ağır engelli raporu vermiyorlar anlamadım gitti, bu durumda olan varmıydı hiç

Buca Devlet hastanesine gönderdiler orası %84 verdi işte ordan da bozyakaya gönderdiler bozyakada 24 ağustosa gün verdi

Oradan kesin ağır engelli rapor alırsın sen direk oraya gitseydin hiç uğraşmıcaktın itirazlar bile devlet hastaneleri ağır engelli raporu vermiyor ya eğitim yada Üniv hastaneleri rahatlıkla ağır engelli rapor veriyor

anladım dostum ama biz yönlendirmeyle gittik rapora itiraz ediyoruz dedik, onlarda bucaya gönderdi , kendimiz gitmedik yani bilseydik dediğin gibi oraya giderdik artık beklicez bakalım inşallah verirler bir umut bekliyoruz başka benim yapabileceğim bir şey var mı şu aşamada

arkadaş dün hastaneye gidip raporla ilgili sorduğumuzda sistemde ağır engelli ibaresinin olduğu anlaşıldı, bize verdikleri raporda yanlış işeretlemişler, sistemden düzelttik dediler, ilk hastane ağır engelli raporunu verdi diğer hastanenin kini bekliyoruz

umut0935

sosyal hizmetler nasıl farkına vardı sonraki raporun anlatırmısınız

umut0935
son aldığınız raporda agır özürlü ibaresi olmadığı için evde bakım aylıgınız haklı olarak kesilmiş. siz de agır özürlü olmayan rapora itiraz etmişsiniz. il sağlık müdürlüğü sizi yetkili bir hastaneye sevk etmiş. itirazınızın sonucunda sevk edildiğiniz hastaneden % 84 agır özürlü rapor almışsınız (sistemde yanlışlık olmuş ve düzeltilmiş).
itiraz ettiğiniz raporla itiraz sonucu sevk edildiğiniz hastaneden aldıgınız rapor arasında fark oldugu için de hakem hastaneye sevk edilmişsiniz. 24 agustosa gun vermiş hakem hastane de. hakem hastanenin verdiği karar kesindir. dilerim agır özürlü rapor alırsınız. bu, sizin evde bakım aylıgı ile ilgili sorunlarınızı çözecektir.

aslında şöyle durum itiraz sonucu hakem hastane rapor verirken hata yapmış ağır engelli kısmını yazmamış şimdi düzeltiler ikinci hastaneye gönderdiler, orası gün verdi ağustosa bakalım bekliyoruz orasıda inş verirse aynı şekilde hallolur gibi geliyor

arkadaşlar ikinci hakem heyetinde rapor çıktı ağır engelli ibaresi var raporu il sağlık müdürlüğüne götürdük ama ordakiler 2009 da rapor çıkarttığınız için geri dönük ödeme çıkacak deyip işlemlerin başlatılması için kağıt imzalattılar şimdi ne olacak hiçbirşey anlamadım ödeme emri geldikten sonra itiraz edersiniz dediler bilgisi olan var mı ,

umut0935 ağır özürlü rapor almışsınız. evde bakım aylığınız da rapor yuzunden kesilmişti. şimdi ilk işiniz aile ve sosyal politikalar bakanlığı il müdürlüğüne gitmek olsun. evde bakım aylıgına tekrar başvurun. borç olayını da konuşun. bu konuda bir şeey diyemem çunku. 2009 senesinden bu yıla kadar neredeyse agır özürlü olmayan raporunuz varmış. evde bakım aylıkları agır özürlü rapor esas alınarak baglanır. agır özürlü rapor yoksa da kesilir. agır özürlü rapor olmayanlara ödeme yapıldıysa da borç tahakkuk ettirilir. borç olayını onlarla konuşacaksınız kısacası.

Geriye dönuk 60 bin tl çıkartmışlar biz bu karara itiraz edemeyiz mi raporu okul istediği için çıkartık bilerek çıkarmadık

benim gibi durumda olan varsa bilgilendirebilir mi lütfen...

Efendim,engelli kisi gercekten agir ozurlumu?bakima muhtacmi?
Bunu anlatin yazin buraya?
Kac doktor agir engelli dememis?

kardeşim down sendromlu ve tip 1 diyabet hastası ilk çıkartılan raporda ağır engelli ibaresi vardı daha sonra dan eğitim için okul bizden yeniden rapor istedi bizde çıkarttık ancak onda ağır özürlü ibaresi yazmamışlar, bu böyle 6 sene devam etmiş en son yine engelli kartı için rapor çıkarmamızı istediler bizde yine rapor için başvurduk burada ağır engelli olmadığını farkedip bize bu rapor da ağır engelli ibaresi yok bakım ücreti kesilecek geri dönük ödeme yapacaksınız dediler bizde en son çıkarttığımız rapora itiraz ettik iki hakem hastanesine gönderdiler orada rapor çıktı ikisi de ağır engelli ibareli rapor verdi, raporu sosyal politikalara götürdük ancak yine bize ödeme çıktı burada suç biz de raporu veren hastanelerde mi yoksa kafasına göre rapor isteyen kurumlarda mı ? itiraz etme hakkımız yok mu acaba

Üst Alt