Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor aldım, düşük verdiler. Ne yapabilirim?

Mustacal

Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar.

Ben ileri derecede işitme engelliyim. Sağ kulak hiç duymuyor,
Sağ 90 dB - Sol 80 dB (Sol kulak orta derecede, Sağ kulakta ileri derecede Sensorinöral işitme kaybı...yeni raporda yazıyor)
1969 doğumluyum. 1987 sigorta başlangıcı, 3800 Primim var.

Bundan önceki raporlarım.
1. 20.03.1997 %51
2. 03.06.2003 %52
3. 01.07.2005 %46,25 Kimlğimin arkasında bu oran yazıyor.

Emekli olabilmek için yeni rapor aldım. Bakırköy Dr.Sadi Konuk hastanesinden
22.04.2010 tarihinde % 24 verdiler, bu durumda emekli olamıyorum maalesef. Neden böyle oldu? Şimdi ben iyileştim mi? şimdi ben sakat değil miyim? Bundan önceki raporlarda işe giremiyordum sağırsın, sakatsın ve engellisin diye, ne biçim çifte standart bu...

İki kulak hiç duymasa bile emekli olamıyorum mu?
Ne yapmam gerekir? 15 gün itiraz etme hakkım var onu biliyorum. Bunun başka yolları yok mu?

Yardımcı olursanız sevinirim. Herkese teşekkürler...

Not:Sağ 90 dB - Sol 80 dB (Sol kulak orta derecede, Sağ kulakta ileri derecede Sensorinöral işitme kaybı...yeni raporda yazıyor) Orta derece yazmışlar, halbuki ileri derece olacak, hatalı yazmışlar.

2006 özürlülük ölçütü sınıflandırmasına göre kendinizi %40 özürlü buluyorsanız başka bir hastaneden rapor alın, bu da aynı yönde ise hukiki süreç başlatın

Nereye itiraz edebilirim?

Odyo cetvelinde bunlar yazıyor.

Sol kulak 82dB - Sağ kulak 90dB, yeni raporda orta derecede yazıyor...
Yukarıda yeni dB yazanlar 82-90 ileri derecede olacaktı.

Odyo testinde 500 hz 1000hz 2000hz ve 4000hz verileri çok önemlidir..
Bu verileri bize veririserniz yardımcı olmaya çalışalım...
Odyo testini buraya aktarırsanız daha güzel olur...

23jpu2d.jpg

2ivehx1.jpg

Önce hastane başhekim'e mi itiraz edeceğim?

Dilekçe de ne yazacağım?

Kırmızı ekler hangiler?

Madde 1, Madde 2, falan?

6-8 sayfalık yazı çıkar bunları da mı ekleyeyim?

Aynen katılıyorum ..
Soykakaan dogru teşhis i koymuş zaten hemen itira edin..

İl sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edin. Sizi başka hastaneye sevk ederler...

İşyerinden izin alamıyorum. Geçen hafta raporu alabilmek için 2 gün izin aldım. Bugün işyerinde bana Tutanak imzalattılar.

Tutanak'ta 2 gün işe gelmemiştir yazıyor. Rapor aldığımı işyerine söylemedim. %24 aldığımı söylersem, Özürlü kadrosunda çalıştığım için işten çıkarırlar herhalde. Özürlü kadrosunda benim SSK primlerimi devlet mi ödüyor acaba?

Yarın Raporu aldığım hastaneye itiraz edeceğim. Kendim gidemiyorum yerime başkasını göndersem olur mu?

Başhekime itiraz kabul olmazsa, bu yeni raporla İl Sağlık müdürlüğüne dilekçe nasıl ve ne yazılır?

Saygılar...

Bugün aynı hastaneye yengemi gönderdim evraklarla birlikte, başhekim dilekçeyi almadı, kabul etmedi. Oraya verilmezmiş. İl sağlığa gidin dedi.
Oradan KBB doktoruna gidip ona evrakları gösterip yanlışlık olduğunu söyledi. KBB doktoru öğleden sonra heyete gel tekrar bakalım dedi.

Evrakları alıp içeri çağırmışlar, içeri girip aynen şu anda indirimden yararlandığını
bu sonuca göre işten çıkarışacağını söylemiş heyete. Dosyamı çıkarıp tekrar bakalım dedi.

Kapıda bekleyip daha sonra sekreter kağıtları getirip doktor yanlışlık olmadığını söylemiş, sonuç doğruymuş... Kulaklık kullandığı için raporu %50 düşürüyorlarmış. Kimse emekli olmasın diye ne engeller çikardilar.

Değişen bir şey yok...:mad:

Kanunda yazmadığını biliyorum. En başta dedim ki Kimse emekli olmasın diye engeller çıkardılar... 6 ay sonra bir daha başvuracağım her şeyi baştan yapmak için ve başka hastaneden.

Şu anda işler yoğun çalışıyorum, izin alamıyorum.

Yardımlarınız için çok teşekkürler.

Dediğim gibi raporu alırken işyerinden 2 gün izin almıştım. Bir hafta sonra bana tutanak imzalatmaya çalıştılar ben imzalam diye. Mecbur imzaladımi bir daha izin alsam bu sefer tazmınatsız işten atarlar. Benden sağlam olanları bile daha 2 ay önce 8 kişiyi attılar tazmınatsız. ne yapabilrim ki elim kolum bağlı...

Bu arada Raporumda Bera testi yazıyor L:80 R:90 bu sonuca göre %24 yapıyormuş. Odyo testini yazmamışlar rapora. Hangisi geçerli acaba? Bera? Odyo?

Başka hastaneye sevk edince bütün muayeneleri baştan mı yapıyorlar yoksa sadece bir tek KBB muayenesi mi geçerli oluyor?

Pazartesiye kadar yetiştiririm İl Sağlık Müdürlüğüne. Tekrar teşekkürler.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'ne,​

.. / .. / 2010​

Vergi indirimi için 22 Nisan 2010 tarihinde Bakırköy DR.Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma hastanesinden almış olduğum %24 işgücü kaybım bulunduğunu gösterir sağlık kurulu raporunun (EK 1), yürürlükte olan Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik ve ekinde yer alan Cetvel'e uygun olmadığını düşünüyorum.

İş bu nedenle adı geçen yönetmeliğin Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz hakkını düzenleyen 10. maddesi gereğince çalışma gücü kaybımın yeniden belirlenmesi için hakem hastaneye sevkimin yapılmasını arz ve talep ederim.

Ad Soyad
İmza​

EK 1: %24 Oranındaki Sağlık Raporu
T.C. kimlik no:
Adres:​

Bunu mu yazıyorum dilekçeye? Başka ne gibi evrak lazım? %24 raporun fotolopisi mi verilecek oraya?

Cevap için teşekkürler...

Elinizdeki odyo testinide ekleyin....

Odyo testini Rapor aldığım hastaneye itiraz etmek için heyet aldı geri vermedi. Ne yapabilirim?

Hastaneden geri alamazsanız onsuz verin... Zaten yeni sevk edileceğiniz hastanede tüm kontrolleri yeniden yaparlar

Buradan yardımcı olan herkese teşekkür ederim.

Üst Alt