Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor aldım. İtiraz süreci başlatmak istiyorum. Nasıl yapmalıyım?

fanatik177

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar
1 ay önce heyete girdim ve %34 de kaldım(okb %30,deri hastaligindan %5 surekli rapor)Okb hastalığımın ilerledigini dusunuyorum ve önümüzdeki muayenede muhtemelen eski tanım olan atipik psikoz konulursa.Bu durumda benim hastaligim ilerledigi için rapora itirazmı etmem lazım yoksa 1 ay önceki rapor aldığım yere gidip hastalıĞım ilerledi tekrar heyete girmek istiyorummu demem lazım.Süreç nasıl ilerler.

fanatik177

merhaba

kişisel başvuru ile tekrar rapor için 6 ay beklemeniz gerekir. rapora il sağlık müdürlüğüne gidip itiraz edebilirsiniz.

sizi başka hastaneye sevk ederler.oradan alacağınız oranda aynı çıkarsa yapacak birşey olmaz. yahut oran farklı çıkar 40 aşarsanız iki hastane oranları farklı olduğundan

son olarak hakem hastanesine sevk edilirsiniz. oradan alacağınız oran kesin oran kabul edilir.

Dün il sağlık müdürlüğüne gittim.Elimdeki raporu fotokopi çektirip rapor aldığım hastahaneden aslı gibidir yapmam istendi.İtiraz sonrası ikinci hastahaneyide sistem belirliyormuş.Benim burdan takip ettiğim kadarıyla ilk itirazda hastahaneyi kişi kendisi seçiyordu.

Son olan hakem hastahaneyi sistem atıyordu.Birde memur dediki itirazdan sonra 3 hafta içinde evraklarınız hastahaneye gider siz telefonunuza mesaj gelmesini bekleyin vs.

Bu durumda ben randevu almayacakmıyım.Hastahaneye evrakların gelmesinimi bekleyeceğim

Merhaba arkadaşlar
Ben okb tanısı ile %30 aldım 1, 1.5 ay önce.Tanım atipik psikoz oldu.Aşagidaki maddelere göre ben rapora itirazmi edecegim yoksa ilk rapor aldigim hastahaneye gidip benim özür oranım değiştimi diyeyim.Ekpss basvurularina kadar yetistirmek istiyorum evraklarimi.Bu yuzden zaman kaybetmemem lazım.

(2) Özürlü sağlık kurulunca kişinin özür durumunun sürekli olduğuna karar verilmesi durumunda, özürlü sağlık kurulu raporunun ilgili bölümünde bu durum belirtilir. Ancak özür durumunun değişmesi halinde, kişinin talebi üzerine rapor ve buna bağlı kişinin özür oranı yeniden belirlenir.

fanatik177

itiraz esnasinda hastane tercihim soruldu ben evime yakın hastaneyi tercih ettim sadece hakem hastaneyi kendileri belirliyorlar itiraz hastaneyi ben belirlemistim

Üst Alt