Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor alımında %60'ı geçersek malulen emekli mi olacağız?

muhendis3232

Aktif Üye
Konular
79
Reaksiyonlar
72
arkadşalar 2013 yılı hazırda %47 raporum var. şuan güncel rapor alsam sadece kulaktan %40 alırım. diğer rahatsızlık ile birlikte %60 ı geçebilir. emeklilikte tek hastalıktan %40 isteniyor onu biliyorum ama %60 üstü olursa malülen emeklilk vs. olur mu.. %40 raporu olan sonrasında %60 alanları malül sayılıp emekli edildi zamanında

Sanmıyorum ama denemesine fayda var tabi benim bildiği hastalık listesi de tek hastalık olarak emekli olabilir diye yazdığına gördüm ve birden fazla hastalıkları işte sorun olacağına düşünüyorum. Bence tek hastalık %40 kurtarıyorsa onu al derim hafif hastalıklar üzerinde geçersin. Tabi bu konu hakkında benden uzman arkadaşlarımıza vardır.

@OturanBoğa sizin fikriniz nedir

arkadaşlar 2011 yılımda alınan %47 raporum var bunun %24 kulak %30 iç hastalıklardandı. Şuan engelli raporum alırsam işitme arttığı için %38 işitme den alırım diğeri aşağıdaki %50 sınıf 3 den alabilirim benim sorum şu eskiden %40 raporun varsa %60 üstü çıkarsa malül ediyorlardı şuan öyle bir durum varmı yokmu. balzh. formülü devam ediyormu? emeklilikte tek rahatsızlığa bakılıyor onu biliyorum. ama tutupra sizin oran %70 olmuş deyip malül ederlermi?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bitirdiler o hesaplamaları. Sadece yüzde 40 tek bir hastaliktan alabiliyor ve bu hastalık Ek1 listesinde varsa veriyorlardı.... Dı diyorum yüzde 60 raporum teknhastalik KOAHtan, hala Mart ayından beri bekliyorum. Arar karar çıkarıp ikinci tetkikleri verdim. Bakalım!!!!

@sslleck,
malül etme yokmu birden fazla rahatsızlıkta %90 da alsam tek rahatsızlık 40 üstü ise istediğimiz zaman emekli olabiliyor muyuz

@muhendis3232, Malül dediğiniz şey de tek bir hastalıktan %60 ve üstü değil mi zaten. Yani yine balthazard formülü devreye girmiyordu ki

@muhendis3232,
Yüzde 40 tek hastalık olması yetiyor. Am şu var. Ek1 listesinde olsa dahi emekli yapmak istemiyorlar.!!! Düşün ben bile marttan beri karar bekliyorum! Ayrıca emeklilik şartlarının yerinde olması gerekiyor. Gün yıl tutarsa !

@sslleck,
kulaktan 40 alabilirim veya 39 da kalır diğer 50 alırım veya 30 o yüzden iki rahatsızlık için başvurmalı toplmaı sıkıtı olamayacaksa birinden biri 40 ve üstü olur prim sigorta aralık da doluyor. sizin baya uzamış

@muhendis3232, @HuYSuz79,

Malulluk ve engelli agir emeklilik farklı şeyler %60 üstü engelli olan her engelli malul sayılmaz hatta emekli bile sayılmayabiliyor yeni duzenleme ile, malullukte %60 üstü olmak şarttır ancak tek şart değildir maluliyet şartlarını okuyunuz şartlar hastalıklarınız ile uyumlu olması gerekir. %62 ile orta tanıdan engelli erken emeklisiyim. malulluk olarak sağlanan şartlar daha agir , yüzde 60 ile hafif tanıdan emekli olan bir kişi forumda olmustu oran malul sınırında olsada şartlar malulluk kriterlerini karşılamıyordu

Diger platformlarda neredeyse %70–%80 oranla emeklilik red alanlar bu sebeple avukata başvuranlar cokca mevcut

@Manemm,
eskiden şöyle bişi vardı %40 raporı varken sonra yeni raporda %60 alırsa malül sayılıyordu. @OturanBoğa fikrin varmı rapor yenilesem mağdur olur muyum

Toplam oran diye bir şey yok artık. SGK Hastalık Listesi'ne göre Hafif, Orta ya da Ağır tanısı var. Buradaki tanının düzeyine göre de emeklilik kriterleri belirlenecek:

Ocak_2025_sonrasi.jpg

Ağır tanısı alan kişiler artık Malulen emekli sayılıyor

Üst Alt