Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor alıp malulen emeklilik başvurumu geri çekebilir miyim?

ayazmehmet

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhabalar.

Ben 12 yıllık 657 ye tabi kadrolu sağlık personeliyim. Psikyatrik rahatsızlığım mevcut.Yaklaşık 1 yıl önce malulen emeklilik için müracaat ettim. Adıyaman eğitim araştırma hastanesi kısmi iyileşme mevcuttur raporu verdi. Bu rapor sonucunda SGK nın aldığı ara karar üzerine kişisel müracaat ederek İstanbuldaki bir eğitim araştırma hastanesinden görevini yapamaz raporu aldım ve sağlık bakanlığı aracılığıyla SGK ya gönderdim.

Şu an pişmanım ve başka bir Tıp Fakültesi Hastanesinden çalışabilir raporu aldım. SGK ya çalışır raporunu da göndersem sonuç değişir mi?

Not: SGK henüz maluliyet kararını vermedi.

Son aldığınız rapor geçerli olur . Engel durumu kalktığı çalışabilir raporunu SGK onaylar. Kurumlar arası yazışma ile yeni rapor işleme alınmıştır.

İlgili mahkeme kararını okudum. Ancak kararda benim duruma emsal teşkil etmesini sağlayacak yeterli veri yok. Bahsi geçen hemşire geçirdiği kaza sonucunda 657 sayılı DMK nın 105. maddesine istinaden mi emekli olduğu ( 36 ayda iyileşmeyen memurun malulen emekli sayılması durumu ) kararda belirtilmemiş. Ayrıca benim maluliyet 105. madde hükümlerine göre değil. Kararın benim açımdan emsal teşkil etme durumu olur mu ?

ayazmehmet

Evet, doğrudan ilgili bir madde değil. Ama artık çalışabileceğinizi gösteren raporla yeniden dönme talebinde bulunabilirsiniz diye düşünüyorum

Malullükten vazgeçme

Merhabalar. Sağlık bakanlığı 4/C li sağlık personeli iken kendi isteğimle psikyatrik rahatsızlıktan dolayı malüllüğe başvurdum ve SGK tarafından onaylandı. Ama raporlu olduğumdan kurumumla ilişiğimi henüz kesmedim. Dilekçe vererek maluliyet kararını durdurabilir miyim.?

ayazmehmet

Raporunuzda "tedaviyle de olsa çalışmasına olanak bulunmuyor" vb. bir ibare varsa geri dönmek kolay değil. Ancak yeni rapor almanız gerek. Ama raporda çalışamayacağınıza dair değerlendirme yoksa, evet, dilekçe ile başvurunuzu geri çekmeyi deneyebilirsiniz

Üst Alt