Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor almam varolan vergi indirim hakkım için yeniden işlem gerektirir mi?

Konular
9
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 2012 yilinda aldıgım 2 yil sureli % 90 oranli raporla vergi indirimi ne basvurdum ve süresiz olarak yani herhangi bir aralığı belirtmeksizin aynen onaylanarak % 90 olarak geldi.2 yil boyunca indirimi maasimdan aldim.bu sene hastaneye başvurarak tekrardan rapor aldım. % 55 oranında rapor verildi. Şimdi ben tekrar raporumu ankara ya gonderip yeni bir indirim mi almam gerek. Yoksa diğer i dirimim devam edermi.ayrıca emekli başvurusu yapinca nasil olur.

Müracaat ettiğiniz birime tekrar müracaat edin gider iken iş yerinden çalıştığınıza dair belge ve elinizdeki yeni raporu götürün ankara yüksek sağlık kurulu raporunuzu tekrar değerlendirilecek ve size yazı olarak bu hakkı kazanıp kazanmadığınızı bildirecek..
Eski vergi indiriminiz süresi dolduğunda otomatikman iptal olacaktır.

ilker bey arkadas benim anladigim kadariyla sağlık raporu 2yıl sureliymis bununla suresiz vergi indirimi hakketmis sonra sağlık raporu yenilemis simdi gondereyimmi diye soruyo galiba siz yanlış anladiniz

Aynen öyleydi. Ben raporu yeniledim.simdi tekrar yollamam gerekir mi. Benim indirim kagidimda herhangi bir tarih yok.

Şimdi konuyu şöyle açıklamaya çalışıyım; raporunuz süreklidir ibaresi taşıyor ve vergi dairesine öyle işlenmiş ise tekrar yenilemeniz ve tekrar raporunuzu Ankara ya göndermenize gerek yok. Hakeza bunu yaparsanız 1. dereceden 3. derece ye düşersiniz. Malum şu andaki cetvele göre sizin hastaneden aldığınız raporun yüzde 50 olmasına bakmıyorlar iyice düşürüyorlar.

Vergi indirim hakkınızda bir süre kısıtlaması olmadığı için o hakkınız SÜREKLİ demektir. Dolayısıyla yeni rapor aldığınızda vs. asla vergi indirimi için vergi dairesine başvurmanıza gerek yok. Vergi indirim hakkınız 1. dereceden var ve devam ediyor. Yeni rapor almanızın vs. bu konuyla hiç bir ilgisi yok.

Cevaplar için teşekkürler ben emekli olurken tekrar benden yeni indirim istenir mi bunu istemeye sgk daki memurun hakki var mi.çünki onlarda çoğu şeyi bilmiyor ve direk olarak yenilemek gerekiyor diyebilirler.

Arkadaslar bugün isyerinde personel müdürü çağırdı. BanaRaporumu yenilemem gerektigini söyledi. Iskura bildirecez dedi. Bende yeniledim ama şimdiki raporum düşük % 55 dedim. Siz benim raporu bildirin ce vergi indirimimde düşer mi diye sordum.tabiki düşer dedi.bende raporum 2 yıllık ti.vergi indirimim süresiz onaylandı dedim.ben sisteme girecem ne yazarsa o dedi.ne yapayım arkadaşlar. Simdi benim vergi indirim birinci derecede n ikinci dereceye düşer mi. Ne yapmaliyim.ben emeklilik yılının uzamasindan korkuyorum. Maasimda kesinti yapabilir mi. Iskura yeni raporumu bildireyim mi

Ne yapmalıyım arkadaşlar

İki konuyu birbirine karıştırmak lazım. Bunun altını çizin mutlaka...

1- Sakat statüsünde personel çalıştırmak: Kişinin işkur kaydının olması yeterlidir. Eğer yoksa, o zaman % 40 ve üzeri rapor talep edilir.

2- Çalışan kişinin defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indirim hakkı varsa, buna istinade gelir vergisinde belli oranda istisna uygulamak

Bu iki konu birbiriyle tümüyle ilgisiz iki konudur. Müdürünüz sizden alacağı raporu işkur ya da sgk'ya verecekse, sorun yok.

Ama bordronuzda vergi indirimi açısından değerlendirecekse, o zaman sizden yeni rapor isteyemez, defterdarlıktan elde edilmiş sakatlık indiriminiz neyse, onu bordroya yansıtır.

Bülent bey ben raporumu verdim.iskura verdi.iskurda sgk ya gonderiyormuş.acaba ben maliyedeki onaylanmış vergi indirimine iki kurum arasinda tutarsızlık veya uyusmazlik oluşturur da yeniden vergi indirimi istenmesinden korkuyorum. Sizce böyle bisey olabilir mi.

Hiç bir sorun olmaz. Bir kez vergi indirim hakkı elde edilmişse, bu çalışma yaşamı boyunca geçerlidir. Kurumlar arasında bir senkronizasyon söz konusu olmaz.

Üst Alt