Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor başvurusunda eski rapor geçersiz sayılır mı?

acareness

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhaba

2012 de doğuştan kalp rahatsızlığım nedeni ile %72 engelli raporu aldım. Vergi indirim başvurusunda 2013 de %72 olarak onaylandı. 2022 de tekrar kalp operasyonu geçirip kalıcı kalp pili takıldı. Kafamda farklı sorular var yardımcı olursanız sevinirim.

Yeni rapor başvurusu yapsam kalp pilini ekletmem için eski rapor oranında düşüş olma ihtimali olur mu ?
Yeni raporun süreli olma ihtimali olur mu ?
Yeni rapor başvurusunda birden fazla seçenek işaretlenebilir mi mesela ÖTV vergi indirimi v.s. gibi ?
Yeni rapor oranı düşük çıksa eski rapor ve vergi indirimi geçerliliğini yitirir mi ? Yoksa eski raporu emeklilik sürem dolduğunda kullanabilir miyim ?
Yeni rapor %72 den yüksek olursa tekrar vergi indirimi başvurusu yapabilir miyim ? Yapıldığı taktirde eski vergi indirimi sorun çıkarır mı iptal olur mu ?

Şimdiden hepinize teşekkür eder sağlıklı ömürler dilerim.

@acareness,

Merhaba,

Yeni başvuru yaptığında oranın düşüp düşmeyeceği belli olmaz. ama muhtemelen yükselir.
Yeni rapor süresiz olma ihtimali yüksek ancak kestirmek mümkün değil.
ÖTV gibi seçenekler yok. Ben başvuruda böyle bir seçenek görmedim.
Yeni rapor çıktığında eskisi geçersiz oluyor bildiğim kadarıyla.
Yeni rapor yüksek çıkarsa vergi indirimini güncellemen yerinde olur.

Hayırlı günler.

Üst Alt