Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor çıkarınca hem 2022 hem de bakım aylığımız kesildi!?

Dilek000

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalem abla bizim sorunumuzda tam olarak bu babamın eskıden aldıgı rapor sürekli ağır engelli raporuydu vakıftan veri tabanı deyip tekrar rapor dediler çıkarılan raporda 2 yıl ve ağır engel hayır olarak verıldı bu seferde hane 2 kişi deyip bakım alıodu annem fesıh eddiler bu şartlarda elimizdeki raporla bizi hem bakımdan hem 2022 den kestıler biz ne yapmalıyız ablam

Dilek000

babanızın durumunda olumlu bir gelişme mi oldukı ağır engelli alamadınız.raporu ne zamn aldınız.yeni ise itiraz hakkınız var.itiraz edin.sizi en sonunda hakem hastanesıne sevk ederler ve oradan alacagınız rapor kesinlık arz eder.o rapor ne derse o olur.şansınızı deneyin belkı gene ağır engelli evet onaylı rapor alabılırsınız.bu da size enazından evde bakım maaşının bağlanmasını sağlar.

Kalem abla adam sürekli almış raporu nasıl oluyor da tekrar geri rapor isteniyor böyle bir hakları var mi

@Ekelik01 surekli bir rapor varsa vakıf yeni rapor isteyemez.

@Dilek000 önceki rapor hangi tarihliydi, rapor oranı kaçtı? yeni raporda rapor oranı kaç?
2022 aylığının rapor sebebiyle kesilebilmesi için rapor oranının %40 altına düşmesi lazım. eger yeni rapor %40 ve üstü ise 2022 aylığı rapor sebebiyle değil hane geliri sebebiyle kesilmiştir. 2022 aylığı için şu sorularımı cevapla lütfen:
1)babanın doğum yılını ay gün ve yıl olarak yaz lütfen.
2)babanla birlikte hanede toplam kaç kişi kalıyor? eşiyle birlikte 2 kişi mi kalıyor yoksa?
3) Babanın 2022 aylığı için verdiği önceki rapor oranı kaçtı?
4)babanın yeni rapor oranı kaç?

evde bakım aylığına gelince. yeni aldığınız raporda agır özürlü kısmı evet işaretli değilmiş. agır özürlü rapor olmadıgı için evet, evde bakım aylığı kesilir. bu konuda evde bakım aylığı aldığınız aile ve sosyal politikalar bakanlığı il mdüürlüğünün yapabileceği bir şey yok. agır özürlü rapor vermediğiniz sürece evde bakım aylığının baglanması imkansız. sorununuz raporla ilgili artık. yeni agır özürlü rapor almaya bakın. bunun için de agır özürlü olmayan o raporla birlikte il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz edin. il müdürlüğü sizi Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birine sevk edecektir. gönderildiğiniz hastane eger, itiraz ettiğiniz raporla aynı kararı verirse rapor kesinleşir. lakin farklı karar verirse (agır özürlü vs) bu durumda o rapor kesinleşmez. il sağlık müdürlüğü farklı karar çıkması durumunda sizi bunda da hakem hastaneye gönderir. hakem hastanenin verdiği karar kesindir.

agır özürlü rapor alamazsanız evde bakım aylığı sorununu çözmeniz imkansız özetle. agır özürlü rapor almaya bakın. babanızın bakıma muhtaçlığı devam ediyor di mi? şurayı inceleyin lütfen:https://www.engelliler.biz/forum/ev...4442-engelli-bakima-muhtaclik-kriterleri.html

Teşekkür ederim kalem abla ve arkadaşlar

1.11.08.1949
2.hanede Annem ve babam sadece 2 kişiler.
3.önceki rapor 2007 de alınmış ağır engelli sürekli 82 orandı.
4.yeni rapor 2018 de alınan 2 yıllık agır engelsiz 95 oran
Babamın göz sorununda olan bu rahatsızlıgı 10 yıl içinde başka hastalıklarda eklendi.Annem kanser amelıyatı geçirdi 70 yaşında babam 70 yaşında hiç bişey yapamıoylar bukadar prosudurlu işleri nasıl yapıcaklar ben okuyup bilgilenmesem hiç bi yerden tam ne yapılması gerektiği sölenmiyo ben yardımcı olmaya çalışıyorum ama bende elime yüzüme bulaştırdım keşke yeni sağlık raporu isteselerde gitmemliydim gibi sonuca uşaltım kazanılmış hakları tek kalemde silinmiş oldu .başından keşke sizlere ulaşabilseydim çözüm arıyorum

Dilek000 tamam yaşları 65 üstü ama babanın raporu %70 ve ustu oldugu için %70 ve üstü bakıma muhtaç 2022 aylığı alabilir halen. evde bakım aylığı da kesilmiş, evde bakım aylığından başka gelir yoksa babanın 2022 aylığının devam etmesi lazımdı. annen ve babanın aylık gelirleri ne kadar? oturdukları ev kira mı? oturulan ev haricinde ev, bahçe,tarla araç vs var mı?

Hiçbişey yok abla oturdukları ev var sadece.2022 için tekrar raporu götürücem.Şu aşamada Aklıma gelen evrak tesliminden sonra raporu itiraz için il sağlıga göndersem o süreçte 2022 düzene girdikten sonra tekrar durdurulurmu.

siz öyle diyosunuzda kalem apla rapor isitiyorlar sürekli olsa dahi bizim burda ilçede herkezi rapora gönderdiler vakıf 5 yılda bir isteme hakkı varmış 144 aradım orasıda öyle dedi kime inanacagımızı şaşırdık

İşte tamda burda insanın aklına kanundaki kazanılmış hak geliyo hangisi birbirinden üstün belli ama yaptırmımız yok.sadece bikaç yeri aradığımda banada dedikleri itiraz sonra hakem heyetı oda olmassa mahkeme 70 yaşında engelli insanlar bu şartların altından nasıl kalkıcak bunun cevabı olarak yapabilcek bişey yok demeleri.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM 2022 aylığında sürekli rapor varsa sizden yeni rapor isteyemezler. vakıfların öyle bir hakkı yok. siz yeni rapor almayın. bundan dolayı maaş kesme hakları yok.

@Dilek000 ablacım galiba evde bakım aylığı var diye kestiler. 2022 aylığının kesilmesi için bir sebep yok ki ortada. baban ve annenin gelirleri de yokmuş. pazartesi vakfa gidip ne hakla 2022 aylığını kestiklerini sor. yeni raporu da ver elelrine. yeni rapor da %70 altına düşmemiş. evde bakım aylığı da kesilmiş zaten. bu durumda raporu alıp tekrar 2022 aylığı baglamaları lazım babana.

annen de yetmiş yaşındaymış. 65 yaş üstü yani. annenin raporu var mıydı peki? eger raporu yoksa rapora da gerek yok. annen için de 65 yaş üstü aylığına başvur. vasilik ya da vekaletin varsa onlar adına işlem yapabilirsin sen. yoksa noterden vekalet alarak işlemleri sen yap. onlar yaşlı olduğu için boşuna yorulmasınlar.

bu arada il sağlık müdürlüğüne o raporla birlikte gidip itiraz et (evde bakım aylığı için itiraz etmen şart).

Gelirde değişiklik olursa istiyorlar heralde kalem abla be söylerse doğru söyler sizin ora nere bütünüyle farkindayim

Ablam ilk önce eve gelip raporun fotokobısı kimlikle gelin demişler aldım götürdüm.Raporu görünce 2007 tarihli en az 2013 den sonra olmalı dediler babanı saglık kuruluna sok deyip gönderdiler sürekli ama bu dedim olsun dediler. O hafta götürmeden araştırdım yanlışlık olmasın deyip tekrar vakfa gittim ben böle bi yasa bulamadım deyince bu seferde zaten bakım parası alıyormuşsunız 2 ye böldük yine kesilir dediler bizde peki deyip kurula zor bela randevu düşürüp gittik. .

Rapor alınca agır engel yok bakımı iptal ettirmeliyiz biz dememe kalmadan e devletten kontrol eddıgım sırada henuz bakım kesılmedıgı için muhtac sınırı aşılmış yazarak fesıh edilmiş. uzun uzun yazıp herkesinde bilgilenmesini istedim vaktinizi aldım hakkınızı helal edin. Pzstsi gidicem evet ablam bakalım ne olcak

@Dilek000 memurun yaptıgına bak! evde bakım aylığı aldığını gördün gelirden dolayı kesseydin ya! geçmiş bir de yeni rapor aldırmış sana. evde bakım aylığının da kesilmesine neden oldu!

yahu sen o raporu almasan bunda da zaten evde bakımdan dolayı aylığını kesecekti. bari yeni rapora gerek yok deseydi ya!

o memurdan şikayetçi ol ablası. sizin işinizi bu kadar yokuşa sürdü, sizi uykusuz bıraktı ya sen de onların uykusunu kaçır.

evde bakım aylığı kesildi zaten ablası. yeni raporu da ver ve baban için 2022 aylığına başvur. tekrar baglanacak babanın 2022 aylığı rahat ol. memur bir şey yapamaz bunda.

annen için de başvur. 65 yaş üstü 2022 yaşlı aylıgında rapora gerek yok. 65 yaş üstü ise ona da 65 yaş üstü 2022 aylığı baglanacaktır.

vakıftaki o memuru ve vakfı tüm mercilere ikayet et. CİMER etkili olabilir bunda BİMER'den umudum yok.

evde bakım aylığı için de il sağlık müdürlüğüne itiraz etmeyi unutma. pazartesi işlemlere başla. süreç uzun olacak çünkü.

o yüzden o vakfı dilediğin her yere şikayet et. sen de onların uykusunu kaçır.

Tamam ablam evet günlerdir perişanız bu durumun takipçisi olucam gerekirse sil baştan olsun tüm yapılanlar annemide babamıda yormadan kendım halledıcem gereknleri sizinde aydınlattığınız bilgilerle yapıcam durumdan haber edicem çok saol ablam Allah Razı olsun.

Dilek000 tamamdır ablacım. Allah senden de razı olsun. her işlemden ve her gelişmeden muhakkak haberim olsun. süreci birlikte takip edeceğiz rahat ol. aklına ne takılırsa takılsın sormaktan çekinme.
medyadan tut tüm mercilere uygunsuz davranışları da şikayet etmekten çekinme. şikayet almadıkları için rahat rahat böyle vatandaşları yoruyorlar zaten. vatandaş onların hatasının faturasını çekmeye mecbur değil.

Evet ablam unuttuklarını hatırlatmamız gerek her insan bir engelli adayıdır.Engel varsa kolaylık sağlanmalıdır.Hayırlı geceler diliyorum yine yazıcam İnşallah gelişmeleri.

devlet engellilerin hayatını kolaylaştırmak isterken memuru neden engellilere hayatı zehir etmeye çalışıyor anlaşılır şey değil umarım işleri düzeltebilirsiniz

Üst Alt