Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor çıkartmak için ne kadar süre beklemem gerek?

bhrtrcn

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
merhabalar konuya ilişkin olarak fa hastasıyım ve 2 sene önce engelli servisinden yararlanmak için rapor almak istedik ve %76 oranında rapor verdiler fakat rahatsızlığım ilerledi ve artık kendi basıma pek fazla iş göremez oldum yürüyememeye artık yerde sürünmeye başladım.arabamız yok ve hastaneye yada ihtiyaclarımı karsılamam için bir arabaya ihtiyacım var babam artık sırtında tasıyamıyor raporu yukseltebılırmıyım dıye heyete 1 hafta önce gıttım ve yıne %76 oranını verdıler halbukı 2 sene once cok daha ıyıydım.otv ındırımınden yararlanabılırmıyım dıye .cok uzuldum.umutluydum.bu sefer kımse bana soru sormadı-pekı ben sımdı yıne heyet raporu almak ıcın hastaneye gıtsem nekadar sure beklemem gerekır?6 ay beklemem gerektıgı soylendı dogrumudur?bırde duyduğum kadarıyla baska ılden alınabılıyormus.6 ayı beklemene gerek kalmıyormus.:confused::confused:

İl sağlık müdürlüğüne itiraz dilekçesi yazın. Rahatsızlığınızın arttığını ancak hastanenin özür oranınızı değiştirmediğini söyleyin. Sizi başka hastaneye sevk etsinler.

çamlıca teşekkür ederim ilgin için fakat ben 1 hafta önce yeni bir rapor aldım oran değişmedi tabiki ama itiraz etmeden önce öğrenmek istediğim ben aynı hastaneden yada farklı bir hastaneden heyete girebilmem için nekadar süre daha beklemem gerekecek 6 ay beklemem gerekiyor mu yoksa 1 ay sonra alabılır mıyım?

peki itiraz etmessem tekrar rapor cıkartmak için nekadar bekleyeceğim aslında öğrenmek istediğim 6 ay diye duydum doğrumudur çamlıca?yani özetlersek heyet raporu nekadar zamanda değiştirilir?

okumuştum onları çamlıca itiraz edeceğim tabiki fakat ben o devlet hastanesinden değilde başka bir devlet hastanesinden heyet raporu almak istiyorum bir hafta önce heyete girdim tekrar heyete girebilmen için 6 ay beklemen gerekir dediler bana onu öğrenmek istiyorum aslı varmı diye

Bence olmaması gerekir. Nihayetinde itiraz edince sizi başka hastaneye yollamaları lazım. Öyle altı ay bekle diyemezler. Sevk etmek zorundalar.

teşekkür ederim çamlıca allah razı olsun ilgilendiğin için

6 ay bekleme suresi rapor alamayanlar icindir. Yani basvurdunuz ve % 40 rapor alamadiniz. 6 ay sonra tekrar basvurursunuz. Sizin durum farkli. Siz rapor aladiniz ama orani az buluyorsunuz , dolayisi ile camlica'nin dedigi gibi rapora itiraz edeceksiniz (Il saglik Mudurlugune) , sizi baska hastaneye yollayacaklar. O hastane size almis oldugunuz orandan farkli (az yada daha cok) verirse bu sefer hakem hastaneye gideceksiniz. hakem hastanenn verdigi oran kesinlemis oran olur.

vergi dairesi öyle söylemiyor ama ister normal isterse hakem hastane olsun hastanelerin oranı ankarayı bağlamaz kesin sonucu ankara verir diyor

Üst Alt