Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor çıkınca eskisi iptal mi olur?

kemaltosun

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
0
Ötv, ökk,sakatlık indirimi ve istihdam için aldığım sürekli %80 raporumda kronik süreğen yazdığı için ÖTV den faydalanamiyorum bunun için 6 ay sonra başka bir hastaneye sadece otv için başvuru yaptığımda bundan olumlu sonuç çıkması neticesinde ilk aldığım rapor iptal durumuna duşermi? Saygılar.

Hadi ya istihdam ökk vergi indirimi bunlar hep iptal mi oLuyor

İptal olur.İtiraz ettin mi %40 üzeri alırsan sorun yine yok ki.Hepsini yeni rapor alırken talep edebilirsin.

Yeni rapor alırken önceki raporu dikkate alırlarmı yoksa bütün tekkikler baştan mi yapılacak 7 tane bölüm dolastirdilar bidaha mı dolasacam yani sil baştan öylemi

İstihdam,Vergi İndirimi hakkınız iptal olmaz.
Bir önceki rapor iptal olur.

[FONT=sans-serif]
8 Nisan 2015 CUMARTESİResmî GazeteSayı : 29330
TEBLİĞ
Maliye Bakanlığından:
ÖZEL TÜKETİM VERGİSİ (II) SAYILI LİSTE
UYGULAMA GENEL TEBLİĞİ
6/6/2002 tarihli ve 4760 sayılı Özel Tüketim Vergisi Kanununun[SUP]1[/SUP] 19 uncu maddesinin (c) bendi hükmüne göre, özel tüketim vergisi (ÖTV) 1 Ağustos 2002 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Bu Tebliğin konusunu, Özel Tüketim Vergisi Kanununa ekli (II) sayılı listede yer alan mallara ilişkin hükümler ile bu hükümlerle ilgili olmak üzere adı geçen Kanunun uygulanmasına dair usul ve esaslara yönelik açıklamalar oluşturmaktadır.
I- MÜKELLEFİYET

[/FONT]

[FONT=sans-serif]

Engellilere, engelli sağlık kurulu raporu verilmesine dair ilgili mevzuatın değişmesi halinde, değişiklik tarihinden önce usulüne uygun olarak düzenlenmiş olan engelli sağlık kurulu raporları ÖTV istisnası uygulamasında geçerlidir. Ancak, Özel Tüketim Vergisi Kanununun yürürlüğe girdiği tarihten önce alınmış sağlık kurulu raporlarına dayanılarak bu istisna kapsamında işlem tesis edilmez.[/FONT]
[FONT=sans-serif]Malul veya engellinin, birden fazla engelli sağlık kurulu raporunun bulunması halinde, en son tarihli rapor bu uygulamada dikkate alınır. Malul veya engelli tarafından geçerli raporun ibraz edilmediğinin tespiti ve ibraz edilmeyen en son tarihli raporun da ilgili istisna uygulamasında aranılan mahiyette olmaması durumunda, ziyaa uğratılan vergi, vergi ziyaı cezası ve gecikme faizi ile birlikte malul veya engelliden aranır.[/FONT]

Yeni raporun sonucu ne olursa olsun,eski rapor geçersiz olur.

Bülent hocam şimdi benim %80 sürekli (istihdam,özürlü kimlik kartı,ötv,sakatlık indirimi)kronik raporum var bacağımın sıkıntısi ortopediğe de dahil ama ben ortopediğe girmedim niyesini bende bilmiyorum,
Hocam şimdi ben tekrar sadece otv raporu alırsam ilk rapor iptal olacagindan bu haklarda iptal olurmu?

Üst Alt