Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor gecikirse evde bakım maaşı alınamaz mı?

afyonlu_03

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
4
s.a babam engelli raporu agır engelli raporu almak icin raporu yeniledik hastahane kabul etti heyetten cıktı şimdi heyete girme zamanı babam raporu iptal ettirdi kurabn ayındaki eylül maaşı alabilirmi???...

evde bakım maaşı için agır engelli (evet) olmalı zaten
Yeni raporu sydv bir dilekçe yaz ver, oran%70 üzeri olursa maaşı da yükselir
Not :rapor iptali, yok say söz konusu olmaz yani istege bağlı degil

%50 ağır ve üzeri engelli kutucuğunda evet işaretli olursa kişi başı gelir kriterinide aşmıyorsanız maaş alırsınız artı evde bakım ücretleri sabittir %50 ve üzeri engelliler aynı maaaşı almaktadırlar oran yükselirse maaş daha fazla artar diye bir şey yok kişi
başı gelir şu an 847 ytl

terlikcidede baban evde bakım aylığı mı alıyordu? bir şeyler anlatmaya çalışmışsın ama anlattıklarından hiçbir şey anlaşılmıyor.
babanın raporu vardı ve agır özürlü rapor almak için hastaneye başvurdu. sonra da rapor için heyete girmekten vazgeçti. böyle mi oldu? alınan rapor iptal edilmez çünkü. ayrıca bunun eylül maaşını almakla ne alakası var? babanın daha önceki raporu süreli miydi yoksa?

babanın eylül'de hangi aylığı alıp alamayacağını soruyorsun ayrıca? 2022 engelli aylıgından mı yoksa evde bakım aylıgından mı bahsediyorsun?

yok abla kafam karışık anlatamadım babam %63 raporu vardı iptal ettirdik agır özürlü raporu almak icin sosyal yardımda söyledi neden agır özürlü almıyorsunuz diye onların söylemesine nazakaten bizde %63 iptal ettirdik tekrar alıcaz bakım maaşı almak icin tekrar başvuru yaptık şimdi sorum babam aldıgı raporun üstünemi alır yeni raporu yoksa başkamı....iptal ettirdi maaşını eylül maaşı alırmı nispeten

terlikcidede yine anlatamamışsın ablası yahu:)
% 63 raporu iptal ettiremezsiniz. yoksa siz babanın % 63 oranlı raporuyla aldığı 2022 aylığını mı iptal ettirdiniz? bunu mu demek istiyorsun. % 70 ve üstü 2022 aylığından yararlanmak için mi yeni rapora başvurdunuz?
tekrar soruyorum evde bakım aylığı için mi yeni rapora başvurdunuz? yoksa % 70 ve üstü bakıma muhtaç 2022 aylığı için mi) ya da her ikisi içinde mi? yani hem % 70 ve üstü 2022 bakıma muhtaç engelli aylığı ve evde bakım aylığı için mi?

şimdi ben tahminimi yazayım ve anlatabilmen için sana yardımcı olayım. eksiğim varsa sen tamamla.
babanın % 63 oranlı raporu vardı ve bu raporla 2022 aylığı alıyordu. vakıftan size yeni rapor almanızı oranı yükseltmenizi ve daha fazla maaş alacagını söylemişler. siz de gidip baban için yeniden rapor için hastaneye başvurdunuz.
sen de şimdi babanın eylül'de 2022 aylığı alıp alamayacagın soruyorsun? doğru mu burası?

ya da şöyle mi?
babana yeni agır özürlü rapor almak için hastaneye başvurdunuz. ağır özürlü rapor alınca da evde bakım aylığına başvuracaksınız. evde bakım aylığının baglanıp baglanmayacagını soruyorsun?
evde bakım aylığı baglanınca da 2022 aylığı alıp alamayacagını soruyorsun. öğrenmek istediğin bu mu?

yada soru cevapla anlaşmaya çalışalım:) ben soru sorayım sen madde madde cevapla:)

1. baban 2022 aylığı alıyor muydu?
2. baban 2022 aylığı alıyorsa bu aylığı iptal ettirdiniz mi? 2022 aylığını kestirdiniz mi?
3. babanın 2022 aylığının yükseltilmesi için mi yeni rapor çıkartmak istediniz?
4. evde bakım aylığının baglanması için mi yeni rapora başvurdunuz?
5. raporu iptal ettirdik diyorsun. burada anlatmak istediğin nedir? rapor iptal edilmez çünkü. yoksa il sağlık müdürlüğüne gidip rapora itiraz mı ettiniz?

bana şu olayı düzgün anlat Allah aşkına ablası:)

Babam &63 raporluydu kalpten almıştı şimdilerde bayılma olmaya başladı..
Sosyal yardım agır öz
ürlü alın dediler şuan yeni hastalık ekledni bayılma geciriyor sara hastalıgı cıktı acaba aldıgımız rapor üstünemi yazılcak yoksa sıfırdanmı tekrar alıcak

terlikcidede yahu bari sorularımı madde madde cevaplasan? yine yazdıklarından bir şey anlaşılmıyor.
sana net bir şekilde yardımcı olmak için doğru bir şekilde derdini anlatmanı istiyorum. yoksa anladıklarıma göre cevap verir çeker giderim. ama bu durum seni rahatlatmaz. bana yardımcı ol, derdini tam anlat lütfen.

şunu mu anlatmaya çalışıyorsun:
babanın % 63 raporu vardı. agır özürlü rapor almak için yeniden hastaneye başvuracaksınız. eski raporla işiniz yok artık. yeni rapor almak zorundasınız. baban % 63 altında da rapor alabilir yüksek oranda da alabilir. yani % 63 garanti değil. rapor oranı düşebilir de yükselebilir de.
baban agır özürlü rapor alamazsa evde bakım aylıgından yararlanamaz.

babanın yeni rapor alması gerekiyor. % 63 oranlı raporun üstüne yeni bir şey yazılamaz, o raporda değişiklik yapılamaz.

buraya kadar oldu mu? olduysa devam edeyim.

siz babanın aldığı 2022 aylıgını mı iptal ettirdiniz?

iptal ettirdik

itiraz degil babamın hastalıgı cıktı sara hastalıgı kaymakana giddik calışamıyor diye söyledik sosyal yardıma iletmişler onlarda agır özürlü raporu alın demiş raporu iptal ettirdik yeni rapor icin agır özürlü alabilirmi alamazmı hastalıgı var ortada kalpten anjo oldu şimdide bayılma cıktı sara hastalıgı ...

terlikcidede yahu ablası halen aynı şeyi söylüyorsun. babanın % 63 oranlı engelli sağlık kurulu raporunu iptal ettirme şansınız yok.

sen beni çıldırtacaksın:)
dur soru cevap şeklinde gidelim. bir de bunu deneyim.
baban daha önce 2022 alıyordu di mi? 2022 aylığı alıyorken de % 63 raporu vardı. doğru mu buraya kadar?
bu % 63 engelli sağlık kurulu raporunu baban ne zaman almıştı?

tamam. işte o geçen sene aldığınız % 63 oranlı raporu iptal ettirme şansınız yok. ama sen ısrarla o raporu iptal ettirdik diyorsun. böyle bir şey mümkün değil.
o raporu iptal ettirdin madem ne yaptın peki iptal ettirmek için?

ben degil annem kestirmiş başka hastalıgı cıkınca babamın sara hastalıgı cıkmış hastaneye başvuru yapmışlar tekrardan raporu yükseltmek icin

başka rahatsızlıgı cıkmış

annen raporu m iptal ettirmiş yoksa o raporla babanın aldığı 2022 aylıgını mı kestirmiş?
rapor kestirilmez aylık kestirilir çünkü.
annen babanın aldığı 2022 aylığını mı kestirdi?

onu tam bilmiyorumda annemle gittik ısparta devlet hastanesine dedilerki bizimkiler doktor bey başka rahatsızlıgı var bayılma oluyor kaymakana söyledik oda sosyal yardıma gidin söyleyin demiş gitmişler calışmaz raporu baglatın demişler onların fikriyle hastaneye gitti sosyal kuruma biz tekrar rapor almak istiyoruz dediye başvuru yapmışlar yaptılar parayı bekliyoruz para yatıcak

terlikcidede tamam. şimdi oldu. siz rapor filan iptal ettirmediniz. öyle bir şey olamaz zaten.

babanın yeni hastalıkları çıkmış. bu yüzden agır özürlü engelli sağlık kurulu raporu çıkartmak için yeniden hastaneye başvurdunuz değil mi? yeni raporu aldınız mı peki?

cıkartamadık daha para bekliyoruz para yatacakmış maaş günüde gelmedi daha onun icin biriktiriyoruzz

rapor almak için hastaneye para mı vereceksiniz? o parayı ödemek için de paranız yok ve maaşın yatmasını bekliyorsunuz.
doğru mu anladım?

tamam burayı da anladım. şimdi devam edelim.

babanı devlet hastanesine götürmüşsünüz. devlet hastanesine rapor için ücret ödemezsiniz ki. baban engelli olduğu için ondan ücret alınmaz.

babanı devlet hastanesine mi üniversite hastanesine mi götürdünüz yeni rapor almak için?

tamamdır. yani babanı yeni rapor alması için üniversite hastanesine sevk etmişler. üniversite hastanesi de rapor için sizden 200 TL istemiş. siz de bu parayı ödeyemediniz. 200 TL yi verebilmek için de maaşın yatmasını bekliyorsunuz.
yeni raporu da alamadınız. yeni raporu almadığınız için babanın eylül'de 2022 aylıgı alıp alamayacagını soruyorsun di mi?

baban en hangi ayda 2022 aylığı aldı? baban haziranda 2022 aylığını aldı mı ablası?
babanın % 63 oranlı raporu sürekli miydi?

tamamdır. o halde baban eylülde 2022 aylığını alacak ablası. ama % 63 rapor üzerinden alacak.
yani babanın eylül'de alacağı 2022 aylığı senin aldığın 2022 aylığından düşük olacak. senin aldığın 2022 maaşı daha fazla (% 70 ve üstü raporun olduğu için).

anladım abla cok tşk ederim seninde zamanını aldım üc bölümlük sayfa doldurdum tşk ederim bilgi sahibi oldum sagolasın

sorun değil ablacım. rahat ol. önemli olan sorunu çözmemiz.

yeni rapor çıktıktan sonra da bana haber ver. eger yeni raporda oran % 70 ve üstü olursa babanın aldığı 2022 aylıgını yükseltiriz.

NOT:baban üniversite hastanesine sevkle gitmiş. hastanenin rapor için para almaması lazım. engellilerden rapor için ücret alınamaz. o hastaneye gidin ve raporu ücretsiz olarak çıkartmalarını söyleyin. yine de ücret isterlerse alo 150 BİMER'i arayıp şikayet edin.

Üst Alt