Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor için nereye ne zaman başvurabilirim?

mehmetakdeniz

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
slm ben yeni üye oldum yardımcı olursanız sevinirim 6 ay önce engelli rapor için devlet hastanesine başvuru yaptım devlet hast bana % 25 psikiyatriden bel disk fonksiyon raht % 13 verdi bu rapora itiraz ettim bir üst hastanede aynı raporu verdi daha sonra tekrar itiraz ettim araştırma hast de aynı raporu verdi ama ben tekrardan 1. rapor almış olduğum hastaneye gittim müracaat etmek için bana il sağlık müd itiraz et dediler il sağlık müdürlüğüde beni denizli hakem heyetine gönderecek oldular. yine vermeyecekler diye endişeliyim acaba 1 rapor almış olduğum hastaneye müracat etmek istesem yapabilir miyim.çünkü hast memur ark bize yapamassın dedi bana il sağlık müd 3 almış olduğun rapor tarihinden 6 ay sonra başvuru yapa bilirsin dediler bilgisi olan varmı biraz karışık oldu gibi ama şimdiden teşk

ben alınıyor diye biliyorum ..çünkü bende aldım sağlık kurulu düşürerek geri gönderdi yine aynı hastaneden sağlık rapor alıp vergi indirimi için başvurucam hatta bana maliye şu an sevk vermiyor ama burdan öğrendiğim kadarıyla sevkede gerek yokmuş direk kendimiz raporu alıp defterdarlığa başvurabiliyormuşuz.. yanlışsa arkadaşlar düzeltsin lütfen..bir sorum daha olucak az önce vergi indirimi şartlarını okurken farkettim vergi indirimi almak için bakmakla yükümlü olduğunuz engellinin raporu diye bişey gördüm yane bakmakla yükümlü olduğum bir engelli varsa buda bana vergi indirimiyle emeklilik sağlıyormu. yanlışmı anladım çünkü annemde %95 engelli ...bilgisi olan paylaşırsa sevinirim

mehmetakdeniz;
aynı hastaneyede, başka hastaneyede başvuru yapın. verirlerse şansınıza, vermezlerse 6 ay bekleme şartı var normalde evet...

ozi09;
sevk şartı yok evet, şahsen başvuru ilede alabilirsiniz raporu. yakınlarınızın raporu ile vergi indirimi alabilirsiniz, bu maaşınızda artış sağlar, ancak emeklilik hakkı sağlamaz...

İl Sağlık Müdürlüğü aynı hastaneye sevk vermez. Ama oradaki memura dil dökerseniz, misal rahatsızlığınızın zamanla ilerlediğini ve şu maddenin şu bendinden vs. vs. aynı hastaneye sevkedilmek istiyorum şeklinde dilekçe yazdırırsanız memur sizi yazdığı dilekçeyle o hastaneye sevkeder. Hastane de paşa paşa o dilekçeyi kabul eder ve rapor için muayeneleriniz başlar. Ben öyle yaptım mesela :)

kkelebek..
annemin %95 raporu var bununla nasıl vergi indirimi alıp bunu maaşıma yansımasını sağlayabilirim..yardımcı olurmusun. tşk

merhabalar ben de yeni üye oldum forumları okudum ama kafam karıştı o yüzden sormak istedim. işitme engelliyim cihaz kullanıyorum fakat yine de yetersiz geliyor ki daha yeni aldım cihazımı. rapor çkartmak istiyorum 2022 aylıgı ve vakıflar genel müdürlüğü muhta. aylıgı veriyormuş artı işkur a kayıt olacagım orda da rapor istiyorlar ve nisanda ekpss sınavı için rapor gerekiyor bana ilk olarak direk devlet hastanesine mi gitmem gereki

yani direk hastaneye gidip kbb bölümünden randevu mu alayım yarın sabah sonra dilekçe vs

mrvinl;
hastaneye gittiğinizde sağlık kurulu birimini sorun, daha doğrusu rapor vermeye yetkili birim hangisi ise, onu sorun.
artık dilekçeler hazır bulunuyor diye biliyorum, hangi polikliniklere görünmek istiyorsanız işaretliyorsunuz vs, ona göre dolaşıyorsunuz.
ama sizden isterlerse dilekçe şu başlığın ilk mesajındaki işinizi görür:
http://www.engelliler.biz/forum/sag...tek-bir-saglik-raporu-almak-icin-dilekce.html

en az 3 tane vesikalık ve kimliğiniz, fotokopisi vs. bulunsun yanınızda...

saglik raporu hakkinda yardimci olurmusunuz

Engelli karti ve istihdam icin en son temmuzda basvurdum ayni hastaneye basvurmak icin belli bi sure gecmesi gerekirmi varsa ne kadar bu sure acaba bilgisi olan varmi? Tesekkurler simdiden.

Üst Alt