Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor oranım düşük olursa vergi indirim ve emekliiliğim zarar görür mü?

SadoN

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol bacakta polio sekeli 2005 tarihli surekli yuzde 42 raporum var.
H engelli ehliyetim var. Bayiden sıfır arac aldım. Raporumu verdim. Maliye kabul etmedi durumu belirten otomatik vites arac kullanabilir vs. yazan engelli raporu olmalı dedi.
Balthazar denen ölçekten öturu %40 raporu gecemeyecegimi soylediler. girmedim kurula .
Evet biliyorum oranına bakmaksızın ötv siz arac almında yuzde 25-30 fark etmez. Ancak ben memur olarak calısıyorum ve 3. derece vergi inidriminden faydalanmaktayım 3. derece öyle bir engelli raporu tekrardan almam benim yanılmıyorsam bu kazınılmıs hakkımı da gasp etmiş olacak gibi. Vergi inidirimle birlikte emeklilik suremide sıkıntıya sokabilir.

Maliye ısrarla o seilde rapor almalısın diyor. saglık bakanlıgı raporu 42 alamazsın kesinlikle diyor. benm ise elimde mevcut Sol bacakta polio sekeli 2005 tarihli surekli yuzde 42 raporum var... tıkandım kaldım 3 haftadır bayi hastane maliye arasında mekik dokuyrum.

Yardımcı olan arkadas varsa boyle surec yasıyanlar halletmiş olanlar lütfen yardımcu olmanzı ısrarla rica edeiyorum. teşekür ederim syg

SadoN

Yeni alınacak rapordaki oran ne olursa olsun vergi indirim hakkınız ve memur statüsünde emeklilik hakkınız zarar görmez.

Ne zaman memur oldunuz?

2009 yılında memur oldum. Ancak 3. derece vergi indirimim iptal olacagınıda soylediler o zmn vergi inidirm belgem iptal olabilir. ve tekrar raporla işim oldugunda %40 usutunde resmi işlemlerde alınıyo kazanılmıs hakkımı öldurmus olurmuyum ?

Said bey;
bu durumun emekliliğime ve engelli vergi indirmime etkisi olmayacagını resmi olarak nasıl anlar ve bu sekilde sorun oldugunda ne yapabiliriz ? cunki vergi dairesi duser diyordu ?

genel yayın yönetmeni sizden cvp bekliyoruz lufen

Kardeş sen boş ver sıfır aracı emekli olmana bk bende sağ ayak polio sekeli bende vergi indirim belgem iptal olur diye korkuyorum bu yúzden sıfır araçtan vazgeçtim
SadoN

SadoN

arkadasım ben sana o zaman da soyledım . Yeni tip sürücü sağlık raporlarında zaten senın nasıl bir tip arac kullanacagın ve sakatlıgının tanısı yazılı . Senın ılk raporunla alakası yok . Ortada yanlıs anlasılma var . Sen ehlıey degısımı için basvur süreci tamamla . Sürücü sağlık raporu ve % 40 ın uzerınde olan raporunu götür . Vergi indirimşn erken emelılgın vs ile bi alakası yok .

Arkadaşlar günaydın, benimde sağ ayap polio sekeli %45 vergi indirim 1997 raporum vardı, araç almak için bayiye müracaat ettiğimde aynı sıkıntıyı bende yaşadım, araç için rapor alacağın için vergi indirimin zarar görmez dediler bende gittim %9 özel tertibatlı araç kullanır rapor ile aracımı aldım raporu aldıktan sonra da emekli oldum, vergi indiriminiz sürekli rapor ise araç için rapor almanızda bir sıkıntı yok

Ne zmn aldınız ve ne zmn emekli oldunuz ?

VERGİ indirimiz var ise kafanı takmana gerek yok sen sadece tekrar rapor alıcaksın otomatik yada özel donanımlı araç kulana bilir raporu vergi indirimi emeklilik ile alakası yok kardesim doğrudur ihtimal var rapor oranın düşesi ama emeklilik ve vergi indiriminden faydalanırsın keşke bizde faydalansak vergi indirminden ama bizim rapor oranımızı düşürdüler.

@egemmm

mevcut olan %40 uzeri olan engelli saglık kurulu raporumda raporun amacı yazmıyor .... onunla beraber h ehliyet için alacagım raporla maliyeye mi verecegim ???
(bu sekilde dahi kabul etmiyor antep deki maliye )

2010 yılında giridim. buna ait resmi dayanagımız nedir sorun olmaması adına

furkan-)
ya bir cözumu olmalı ya böle olmaz ki

SadoN

peki siz bu raporu tarfik takip işleri yapan kişilere gösterin kendınız direk gitmeyin maliyeye .. Maliye bana da kem küm etti bayi de ki trafik takıpçisi olur dedi . Ve oldu .. Bayi ile görüşün derim . Onlar ilçeleri de biliyorlar.

ben yaklaşık 7 ay önce engelli raporu için başvurdum 29 puan verdiler bazı bölümler sıfır puan verdi rapora itiraz mı etmeliyim yoksa belli bir süre geçince tekrar mı başvurmalıyım.. gördüğüm kadarıyla itiraz edince pek bir değişiklik olmuyor bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim...

Yok arkadaşım verdim yine kabul etmedi. Israrla engelli sağlık kurulu raporu olcak oran o önemli değil otv siz araç alabilir ibaresi bulunsun isterse yüzde beş olsun diyor. Yuzde kırkın altı olursa vergi indirimim emeklilik olmayacağını maliye söylüyor..

SadoN bir gelişme var mı aracı alabildin mi ? aynı durumla bende karşı karşıyayım.Mevcut olan amacı belirtilmeyen %40 raporum ve vergi indirim belgem var kamuda çalışıyorum.Emeklilik ve vergi indirimim durumum sıkıntıya girmesinden korktuğum için araç alamadım.3 ay uğraştım trafik için ehliyet raporum dahi hazır ama o durumda 6 aydır bekliyorum ve ne yapacağımı bilmiyorum.

Maalesef iptal . Ettim. Oturanboga birşey olmaz dedi. Yorumun ilk sayfasında neye göre olmaz resmi gerekçesi yada atifi ne olabilir dedim cvp vermedi.... Üzgünüm ki mevcut rapor üstünde alırsanız sıkıntı olur diyorlar hep

Valla benim bi arladasim var gozden emekli oldu 1 sene once araba almak icin raporu yukseltmek istedi 40in altina dustu emeklilik hala devam ediyor cozemedim bende hangisi dogru

Arkadaşlar yukarıda da yazdım, 2000 yılında vergi indirimimi aldım sağ ayak polo sekeli, 2015 yılında araç alacağımda 2006 yılına ait raporumu yeniletmemi istediler gittim heyete girdim %9 H sınıfı ehliyet ve araç için rapor aldım, aynı sene 2015 şubat ayında emekli oldum ve halen emekliliğim devam ediyor, demek istediğim vergi indiriminiz sürekli raporunuz var ise yeni alacağınız ÖTV muafiyeti ve ehliyet için raporunuzdaki oran önemli olmamakla beraber vergi indiriminizi etkilemiyor. umarım yardımcı olabilmişimdir.

@karizmatikmen gayet açıklayıcı oldu tesekkur ederim. Bir sorum daha olucak peki ben otv icin alacağım raporu aldıktan sonra başka bir işlemde rapor gerekli olduğunda eski %40 almış olduğum raporumun geçerliliği devam eder mi ? Yoksa artık hükmü kalmaz mi?

endopl

Arkadaşım başka bir işlemde diyorsun ama bu işlem ne? o önemli mesela o raporla 2022 sayılı yasayla maaşa bağlanamassın veya raporu ne için aldığın mesela ötv ve H ehliyet içinse sadece bunlar ile kullanabilirsin işe girmek için değerlendirilmedi ise işe girmek için kullanamassın bilmem anlatabildim mi

Üst Alt