Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor ÖTV indirimli araç alımında soruna yol açar mı?

alonemisin

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
12
Merhabalar

2018 senesinden ötv araç alımıyla ilgili %24 lük sol ayak bileği engel oranlı raporum bulunuyor. Bununla o dönemde araç alımını yaptım ve bir sorun yaşamadım. Bu sene ise oluşan başka rahatsızlıklarım sebebiyle Ortopediye ilave olarak dahiliye, üroloji bölümleri eklenip oranım %49 civarında olacak, şu an süreç devam ediyor. Bu şekilde alacağım raporun ötv li araç için sıkıntısı olur mu? Normal ortopedi teşhis ve oranım devam edecek ama eklenen diğer bölüm oranları olacak böyle başka hastalıkları olup ortopediden indirimli aracını alan var mı?

20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile "Özel tertibatlı araç kullanabilir", "Otomatik vitesli araç kullanabilir", "Otomatik vitesli araç kullanması uygundur" gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir.

2018 senesinde elindeki raporla ÖTV indiriminden yararlanabilirken; 2019 sonrası yeniden alacağın raporda mutlaka "Sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir," açıklaması olmak zorunda.

Ortopedi, Noroloji, Fizik ve Rehabilitasyon hangi birimden oran alıyorsan doktoruna ÖTV indiriminden faydalanmak istediğini dolayısıyla açıklama da "Sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" yazmasını da hatırlatırsan problem olmaz.

İlgin için teşekkürler, Önceki raporumda da "Sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir," bu ifade yer alıyordu ve bir sorun olmadan gerekli kodlarla otomatik vitesli aracı temin etmiştim. Mesajınızdan anladığım eklenecek diğer rahatsızlıklar ortopedik rahatsızlığım olduğu için oran bağımsız ötv muafiyetiyle aynı prosedürle işlemleri yapabileceğim.

Bende 2016 tarihli hem psikiyatri hem sol ayak nedeniyle sürekli raporumla ötv indiriminden faydalanarak araç ve ehliyet aldım.

Rapor 2016 tarihli yukarıda yazdım.
Araç alımı sürecini mi soruyorsun ?
2021 yılında bayiye gidip ÖTV indirimli istediğim model aracı söyledim. Şansa gemi de bir araç vardı. Kapora verdim, 15 gün sonra araç geldi. Araç gelince heyet raporu ve ehliyet fotokopisini verdim bayiye. Araya 10 15 gün süren bir tatil girdi diye hatırlıyorum (bayram tatili veya koronavirüs) 1 ay sonra vergi dairesinden onay yazısı da çıktı. 1 gün sonra da aracı teslim aldım.

Uzun lafın kısası sadece heyet raporu ve ehliyet fotokopisini bayiye verdim. başka bir işlem gerekmedi.

ÖTV li ara için raporum yeterli mi?

Selamlar, engelli raporumda ibare eksikliğinden yenilettim ve %48 olarak onaylandı. Sol ayak bileği ortopedik sorunumdan dolayı %18 diğer rahatsızlıklarımdan dolayı toplam %48 raporum bulunuyor.

Engelli ehliyetim ve ehliyetimdeki kodlar tamam (il sağlıktan alınmış sadece otomatik araç kullanabilir ibareli)

Şu an ötv indirimim için bir eksiğim bulunmuyor diye tahmin ediyorum. Sizce bu ibare yeterli mi?

https://hizliresim.com/eg0qp3o

alonemisin mrb acaba ötv indirimli arac alabildinizmi birde
Raporunuzda SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR
Ibaresi varmi

Benim sorum su sekilde ben diz altı çift ayak amputeyim 2013 yılında açıklama kısmında çift diz altı uzuv kaybı apute bilgisi yer alıyordu bu raporla ehliyet aldım sonrada araç aldım şimdi bu raporo tekrar yenilemek mı lazim şuan araçımda özel tertibat var kullanıyorum gaz fren elden tertibatlı rapor yenimeme isterlermi rapor noter onaylı 2016 da ötv indirimli araç almıştım

iletmiş olduğum rapor üzerinde hareket ettirici gibi bir ibare yer almıyor. sadece uvzuv kaybi yer alıyor.

selamlar, Raporu mecburen yenilettim ve “SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR bu ibare eklendiöAraç alımı için maalesef limitin resmi gazetede yayınlanmasını bekliyorum.

Normal şartlarda yönetmelikte 2019 öncesi için diye belirtiliyor, işlem yapılması gerekiyor ama vergi dairesi yeni rapor istiyor diye biliyorum.
ist01

Arkadaşlar güncel bilgi çict diz altı ampute raporum süresiz 2013 yılında alındı ve SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR ibare yer almıyor şimdi 3 4 bayi sorgulattı ve araç alabilir onayı geldi yani yönetmelikle açıkça ifade edilmiş hastalık uzuv kayıpları ifadesi yer alıyor SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI TAŞIT KULLANMASI GEREKİR bu ifadeye gerek yoktur.

Merhabalar,

Engelli B ehliyetimde

01.06 = Gözlük veya Kontak lensler
102 = Ambulans, ticari araç veya resmi araç kullanamaz.
10.02 = Otomatik Vites
78 = Sadece Otomatik Vitesli araç kullanabilir.

Kısıt kodları mevcut.

Raporumda Ortopedi kısmının açıklama ve yüzdesi
HER İKİ KALÇA AVASKÜLER NEKROZ TANISI ALMIŞ, SAĞ TARAFTAN CERRAHİGEÇİRMİŞ. SOL AYAK BİLEĞİNDEN KIRIK NEDENİ İLE OPERASYON GEÇİRMİŞ, ŞUAN SOL TARAF ALT EXTREMİTEDE KISALIK VE SOL AYAK BİLEĞİ PLANTAR VEDORSAL FLEKSİYONDA KISITLILIK MEVCUT. TABLO 3.4 SADECE HAREKETETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI GEREKİR.

Yüzde 18

AÇIKLAMA KISMINDA İSE
SADECE HAREKET ETTİRİCİ AKSAMDA ÖZEL TERTİBATLI ARAÇ KULLANMASI GEREKİR ibaresi bulunuyor.

Ümraniye vergi dairesine belgeler verildi 2 haftadır hala sonuçlanmadı. Bugün uğradım ve %90 altı olanlarda bazen hastaneden yazı istendiğini belirttiler. Sonra doğal olarak dedim hastanenin verdiği rapor için tekrar hastaneden görüş mü istiyorsunuz dedim haliyle biz doktor olmadığımız için soruyoruz dedi:) Bi duraksadı tabi haliyle ama şimdi hastanenin verdiği rapor için tekrar hastaneden yazı istenen var mı böyle bir şey başına gelen? Süreci hızlandırabileceğim bir şey var mı?

@alonemisin,

Öncelikle geçmiş olsun, umarım hayırlısıyla olumlu sonuçlanır.

Devlet işlerinde maalesef süreç memurların hız ve çevikliğine bağlı. "Aman bunu yarın yapayım, şu elimdeki bir bitsinde" düşüncesiyle hareket ediyorlar.

%90 ve üzeri içinde mi hastane ile iletişim kuruyorlar? Bir bilginiz var mı?

Merhaba, 90 altı ortopedik olanlar için 90+ olanlarda sıkıntı yok.

Selamlar,

araç için evraklarımızı Ümraniye nakil vasıtalara teslim ettik ve yeni öğrendiğim bilgi, il sağlığa yazı yazmışlar. Engelim sol ayak bileği ve otomatik vites olarak daha önceden aldığım aracım bulunuyor. Bu sefer debriyaja basıp basamayacağım için il sağlığa yazılmış onlar da hastaneye yazacakmış ve başhekimlik sevkiyle ortopedi dr mütalaası alınacakmış. Raporu 3 ay önce veren dr a ne demek gerekiyor. Sol ayağı debriyaja basamaz şeklinde bir ifade dr yazar mı onu da bilemedim. Başından bu tarz bir durum geçen varsa bilgilendirebilir mi. Nasıl bir yol izlenmeli.

Üst Alt