Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapor yönetmeliği ile kurumlar raporlara itiraz edebilecek mi?

(Gölge)

Aktif Üye
Konular
243
Reaksiyonlar
166
20 Şubat 2019 ÇARŞAMBA

2019 yılı rapor yönetmenlgi 2 katogoridemi düzenlendi çocuklar için nasıl olacak ne için alınıyor

erişkinler için Kazanılmış haklar
MADDE 15 – (1) Bu Yönetmeliğin yürürlüğe girdiği tarihten önce 18 yaş üstü engelliler için düzenlenmiş sürekli ibareli sağlık kurulu raporlarıyla belirlenmiş olan tüm vücut fonksiyon kaybı oranları geçerli olup bu oranlara dayanılarak sağlanmış istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin sürdürülebilmesi için süreli raporlarda rapor süresinin bitimine kadar kurumlarca rapor istenemez

[FONT=sans-serif]b) Engelli sağlık kurulu raporlarına ilişkin ilgililer veya kurumlarca yapılan itirazlar,

b şıkkında kurumlar nasıl itiraz edebilir yeniden rapor isteyebilirlermi burda bir çelişki yokmu birinde rapor istenmez diyor sonradan itirazlar diyor bu nasıl oluyor anlamış degilim 2 ucu boklu degnek olmuş yönetmenlik bunu açılarsanız sevinirim[/FONT]

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Kontrol ya da itiraz ile ilgili olarak zaten kurumların neredeyse sonsuz hakkı var. Uygulamada da bu böyle yıllardır. Kurumlar gerekçesini belirtmek şartı ile istediği kişiyi istediği zaman kontrole çağırabilir. Bu açıdan değişen anlamlı bir şey yok diyebiliriz...

Yanlış hatırlamıyorsam tüm masrafını ücretini ödemek şartı ile rapor sahibi veya kurum itiraz edebilir diye madde vardı.

yeni yönetmelikte bir tek hastalıgı varsa kisinin en az üc o hastalıkla alakalı doktorun heyete girmesi gerektigi yazıyor eski yönetmeliktede böylemiydi bilgisi olan varmıdır

OturanBoğa KONTROLDEN BAHSETMİYORUM O BOGA O DEDİGİNİZ DOGRU EVDE BAKIM VE 2022 MAAŞI İLE İLGİLİ SÖYLEDİGİM itirazdan kasıt nedir örnek verebilirmisiniz nasıl itiraz olabilir mesala

istihdam, eğitim, sosyal destek ve yardım hizmetlerinin diyor

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

Hastane %50 verdi diyelim ama ilgili kurum buna itiraz etmek istiyor. Kurum itiraz gerekçesini tıbbi açıdan belirtmek şartı ile bunu yapabilir. Yani, eskiden bu işin usulü yoktu, şimdi kurumlara da usül şartı getirilmiş oldu.

OturanBoğa kurum tıptan ne anlar o boga kalem apla daha önce gönderemez demişti 2022 maaşı için rapor sürekliyse demişti

Bülent bey günaydın.
Yeni oranlara göre benim sağlık oranlarım ne olur acaba yardımcı olurmusun kafam çok karıştı?
Kolon Ca 2 evre ama metastas yok.
Sağ tükürük bezi Ca 2 evre ama metastas yok.
Bel fıtığı.

İyi işler

Üst Alt