Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni raporda Ağır Engelli ibaresi yok. Evde Bakım aylığında sorun olur mu?

Ceyhun.k

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Kalemşör

Ablacım ,

benim bu ay raporum %84 ağır ibaresi olan bitmiş ve yenisine başvurduk. Ama bu sefer ağır ibaresi yok ve düşürüldü %60.
Yürümede zorluk,kuvetleri global 5/5 değerinde. Okula tekerlekli sandalyeyle gidebiliyorum.İhtiyacilarımı annem yardımıyla oluyor.
Bakım parası kesilir mı? Bu arada ben 9 yaşındayım.Ne yapabilirim?Nasıl ağır yazdıracam rapora?Annem çalışamaz bu durumda çünkü...hep beni taşıyor okula haftada 2 hastanede..terapide.Annem yeni raporu elline alınca şok geçirdi çünkü benim işim zor,davranış bozukluğum da var ve iki senedır hep ilaç ve terapilere gidiyorum..çok sinirlendim bu duruma .Nasıl yaşayacaz imdi?Bana kim bakacak?Bana yardım edin çünkü nasıl yapacaz bilemıyoruz.

Ceyhun.k

ablacım, senin % 84 ağır özürlü raporun vardı. Anlattığına göre bu rapor da süreliymiş ve süresi bitmiş. siz de gidip yeniden engelli sağlık kurulu raporu çıkardınız. ama bu çıkardığınız yeni raporda agır özürlü ibaresi yok.
bu kısmı doğru özetledim mi onayla lütfen.

sen yazınca devam edeceğim.

Evet ablacım. 4 yaşında köpek beni parçaladı ve zor yürüyorum,tuvaletim de annem yaptırıyor,eylemıyorum de bile .Okuldan annemi çarıyorlar...oğlunuzu tuvaleti geldi..çok zor,ayakabı bile giyemiyorum bir ayamda.Annem ne yapsın ,şok oldu bugün ve ağlıyor,nasıl çalışsın?Kimsemiz yok bana baksın.Yarın gidecek kurula ve söyleyecek çünkü muayene de etmediler,baktılar uzaktan..

Evet 2 senelik süresi vardı ,ama birşey değişmedi ben gene sürünüyorum ,dengemi kaybediyorum ve sık düşüyorum.Şimdi 1 senelik verdiler.

Şimdi 30 seans fizik verdiler ...nasıl giderim?
Benim tendonum yok,damar,kas,sinir ..ayağım şiş,mor....zor ablacım çünkü oyniyamıyorum ve birinci sınıfa hiç gidemedim,yatağa bağlıydım.

ablacım rapor süresi bittiyse bu yeni raporu il müdürlüğüne götürmek zorundasınız. götürmediğiniz takdirde zaten süre bittiği için aylık durdurulur. bu raporu aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğüne annen götürsün ve rehberlik istesin.
lakin evde bakım aylıgınız kesilecektir.
ağır özürlü rapor almak zorundasınız. bu konuda size aile ve sosyal politikalar bakanlıgı il müdürlüğü rehberlik etsin. hastaneden aldıgınız rapora itiraz edin desem süreç uzayacaktır.
hastaneden raporu yeni aldıysanız hastaneye de gidip annen durumu anlatsın. bu işi hastane çözsün. agır özürlü durumdayken hastanenin agır özürlü kısmına evet yazmaması vicdansızlık.

geliriniz ne durumda peki? evde bakım aylıgından başka geliriniz var mı?
merak etme rapor işini çözünce evde bakım aylıgı tekrar baglanır.

yine de raporunda agır özürlü yazıp yazmadıgını anlamak adına sorayım.
raporunun ön yüzünde agır özürlü yazan yer var. agır özürlü yazan yerin karşıusında evet mi yazıyor hayır mı yazıyor?

gelir yok..babam de bizi brakıp ve bakmıyor.. benim ameliyatlar yüzümden olnarın araları açıldı.Bir annem var .okadar ve boncuk işliyor beni mutlu etsin diye. Masrafım çok ve iş incinden çıkamıyor. Tekerlekli sandalye okadar istedik ama olmadı ve boncuk yapa yapa aldık. Ben annem birtane.Çok üzgün ve yalnız ve çok üzülüyörum çünkü benim yüzümden oluyor.Keşke olmasa

Peki yarın gitsek Cerahhpaşaya iza etsek ... ama nerde? Muayeneye yoksa kurula.Kimle göröşücez?

Size çok teşekür ediyorum ablacım ..benim küçük sesime cevap verdin için.Ellerinizden öperim.

İstanbul'daymışsın ablası. hangi ilçedesin sen? eger yakınsam ben ilgileneyim işinle. madem annen yogun. canını sıkma hallederiz. hangi ilçedesin?

bir de ismini ve soyadını TC numaranı bana özel mesajla atar mısın? tanıdık birilerini bulup ben takip edeyim işini. bu işlerden anladıgımdan, iş uzamadan çözebiliriz belki.

raporu hangi tarihte hangi hastaneden aldıgını da yaz lütfen.

Yeni Rapor.
Yürümede zorluk,hasta destekle ayağa kalkabiliyor,destekle bir kaç adım atabiliyor,okula tekerleki sandalyeyle gidebiliyor,sağ ayağı kas kuvetlerieklem hareket kısıtlığı nedenliyle net değerlendirmiyor.diğer kas kuvetleri global5/5 değer,nde. Doku defekti.

Ağır özürlü?Hayır

Ben istanbulda oturuyo fatih

Rehberlik istesin ..nedemeki?

Tamam ablam. Fatih uzak değil. hangi hastaneden almıştın raporu onu da yazar mısın?

rehberliği boş ver. ben takip edeceğim işini inşallah. Özelden telini yaz ben seni arayayım. annenle konuşayım.

tamam ablacım:)
telini özelden yazar mısın ben seni arayayım annenle de konuşayım.

ya kusuruma bakmayın konuyu açan arkadaşın mesajını okudum,arkadaşın hastalığı köpek ısırması sonucu oluşmuş
tamamda bu bakım maaşının kriterlerinin başlıca birkaç maddesi;
1.yeme içme işini tek başına yapamama
2.tuvalet sorununu tek başına yapamama
3.el ayak tırnak kesme
4.banyo vs.vs......

tamamda köpek ısırması sonucu zaten bu işlerini yapamamış ve bakıma muhtaç olduğu için bakım aylığı almış
yeni kontrolünde kendi işlerini yapabilir belli edilmişse,bence doktorlara hak veriyorum
köpek ısırması demek ömür boyu bakıma muhtaç demek değildir bence.
yanlışım varsa düzeltin lütfen,neticede bu bakım maaaşını bakıma muhtaç olanlar alsın.

Enes, arkadaş dediğin 9 yaşında çocuk.

bakım hizmetleri değerlendirme heyeti bakıma muhtaç bulmuş ki evde bakım aylıgı baglanmış. heyet kolay kolay bakıma muhtaç bulmaz her agır özürlüyü.

evet abla bende dedim zaten bakıma muhtaçlık süresi içinde almış

tamamda köpek ısırması sonucu zaten bu işlerini yapamamış ve bakıma muhtaç olduğu için bakım aylığı almış
yeni kontrolünde kendi işlerini yapabilir belli edilmişse,bence doktorlara hak veriyorum

Enes, köpek ısırması oldu yaralandı vs diyelim, fonksiyon kaybı olmadıkça bırak agır özürlü raporu rapor bile yazılmaz.

bu işi bana bırakır mısın lütfen.

ablam çok pardon:(
işi siz yargıcıma bırakıyorum:)

Enes abiye şunu söylerim ki beni köpek ısırmadı ,beni resmen parçaladı,ayağımı kopardı ve etimi yemeye başladı. annemin gözlerin önünde ve zor beni kurtardı polislerle beraber.
Ablacım sana tşk ediyorum candan ,bügün annem haleti ve düzeltelecek.Sizi de üzüdüğüm,kusura bakmayın.Ben ne apacamı bilemıyordum ve anneme yardım etmek isedim.Allah bizi brakmadı çünkü görüyor gerçekleri. Bir hatta yüzünde az kalsın mağduriet yaşayaktık.Annem yeniden ortopedye,plastik cerahh,fizik,kalp damar bölümlerden bir tanı almış ve düzeltelecek raporum. Çoook mutluyum şimdi.Annem bir kahraman ,onu hiç böyle görmemiştim..aslan gibi ve şunu öğrendim....Daima hakkını koruyacan ve savunucan doğruysen.Saygılar ve sevgiler ,ablalar ve abilerim benim.

Ben tuvaletimi ,giyinme ..hiç birşey ..Enes abi.
Sadece yemek ve yazmak çünkü ellerim var ve orada kusur yok,ama bacaklarda var ve kalça,bel.

Ceyhun.k

hade hayırlı olsun ablam:) çok sevindim hallettiğinize sorunu:)

merhabalar bende 3 yıldır yüzde atmış agır engelli yerinde evet yazan yazıyla evde bakım alıyordum ötv siz araç için müracat ettim adamlar %70 vermişler ama agır engelli olay yerde hayır yazıyor bu benim bakım maaşı almamı engellermi ben bu raporumu ötv siz araç için almışdım teşk ederim

songülsamet
ağır özürlü olmayan rapor aldıgınızı sonradan tespit ederlerse size borç çıkartırlar. sonradan aldıgınız evde bakımları geri vermektense en akılllıca olanı bu rapordan il müdürlüğünü haberdar etmek.
agır özürlü olmayan rapor aylık kesme gerekçesidir. size tavsiyem başka hastaneden agır özürlü rapor çıkartmaya bakın. rapora itirazla da ugraşmayın.
eger agır özürlü rapor alabilirseniz bu sorun ortadan kalkar. ama son rapor agır özürlü değilse aylıgınız kesilir. bu rapor tarihini baz alarak borç çıartırlar size sonradan bile tespit ederlerse.
o yüzden hastaneye gidip agır özürlü ibaresinin niçin yazılmadıgını alıp alamayacagınızın mümkün olup olmadıgını öğrenin ona göre tekrar rapor çıkartın. orası değilse başka hastaneden. bu işi çözün.
hastanenin Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi olması şarttır.

merhaba hastaneye gitiim rapora agır engelli yazmamışsınız dedim dokdorlar buna böyle yazmış biz bişey yapaamayız dediler il saglıga itiraz edin siz o eski raporunuzu bizden almamışsınız dediler siz bana bir başka hastaneye gidin itirazla ugraşmayın demişsiniz ben itirazla ugraşmasamda numunede araşdırmadan aldıgım raporumuma itiraz etmeden bir başka rapor veren hastaneye gitsem onlar geçdigimiz günlerde aldıgım agır engelli hayır yazan raporumu görürlermi teşk ederim

Üst Alt