Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni raporda Ağır Engelli yazmaması halen aldığım evde bakım maaşına zarar eder mi?

erkan80

Üye
Konular
23
Reaksiyonlar
0
Daha önceki raporum sürekli ağır özürlü yazıyordu 2012 de 2014 aldığım raporlar da ağır engelli yazmıyor halen maaş almaktayım bir raporları daha yeni fark ettim bir sıkıntı olurmu şimdiden teşekürler .

bu soruya hiçmi bi cvp veren yok be kaç gundur cvp beklıyor bu kişi aynı şekılde bende merak edıyorum kalem hanım özellıkle sızden cvp beklıyorum

Ağır engelli olmadığı için maaşınız kesilir.

hatta zamanında bildirmediyseniz arada yersiz ödenen paraları isteyebilirler, adamlar kriterleri iyice zorluyorlar.

kalem abla oturan boga nerelerde cvp yazmadılar 2012 ve 2014 almış olduğum ağır engelli olmadığını gercekten yeni fark ettim bana veya bakıcı olan eşime rapor aldığınızda bize bildireceksiniz denilmedi ne karmaşık durumlara düşüyorum düşüne düşüne az kaldı kafama sıkacam ne bu zorluk zorluk yahooo suçumuz engelli olmakmı kaldıramıyorum artık sıkıldım ben bu dünyadan şimdi ne yapacam bilemiyorum ağır olanda sürekli olmayanda sürekli raporlarım kalem abla oturan boğa sizden soruma cevap bekliyorum şimdiden teşekürler

Son düzenleme:
ağıt özürlü yazmıyorsa maaşınız kesilir bildirmediğiniz taktirdede aldığınız raporun tarihinden itibaren cezaya tabi olursunuz raporunuz yüzde 99olsun ama ağır özürlü yazmadığı taktirde maaş bağlanamaz

öncelikle herkeze selam olsun arkadaş biraz sakinleştim şimdi düzgün şekilde yazayım ben maaşı kesildi ve bende itiraz için dilekçe verdim ve dilekçemi kabul ettiler ve evime kontrole gelecek bende aklıma son aldığım raporlar geldi aklıma bir baktım ağır engeli yazmıyor ve şaşırdım çünkü benim özürümde değişen bir durum yok nasıl ve ortapedik engeliyim 2 bastonla zorlukla yürüyorum artık ayağım kesik biri felçli birinde uzun yürüme cihazı var birinde protez bunları çıkarınca emekliyorum eşim tuvalet ihtiyacımı lazımlık kullanıyor şimdi size sorarım bende ne değişiklik görmüşler de ağır engeli rapor vermişler şimdi konumuza dönelim benim evime gelecek olan kontrol memurları benden rapor istemeyecekler ve de maaşımı geri bağlayacaklar adım gibi eminim çünkü sosyal hizmetler gittim protezimi çıkardım sen evine git biz gerekeni yapacaz dediler benim 2012 almış olduğum raporu görmemişler yani kendilerdeki raporun sürekli rapor istemez demişlerdi benim yeni aldığım raporu görürlermi onu bilemiyorum ama rapor istemez demişler artık ohhhh beee zornak yazdım şimdiden teşekürler

erkan yeni raporunu görmemişler madem neden maaşın kesildi sebeb ney sen yeni rapor aldım ağır engellı evet yazmıyor dedın buu raporu görmemişler dıyorsun o halde neden mmaaşın kesildi yazarmısın

periyodik kontrolle gelmişler benide evde görmeyyince birdaha gelecez demişler ve geldiler olumlu konuşup gittiler hatta kendilerdediki raporuma bakıp sürekli raporunuzda var bir sıkıntı olmaz deyip gittiler 1 ay sonra kestiler bizde tekrar gittik niye kestiniz kendi işini kendin göre biliyorsun diye denildi ben bu maaşı alır kende yürüyordum

erkan ıtırazını kabul ettılermı baglıycaklarmı maaşını geri son aldıgın rapordan bahsettılermı agır engellı evet yazmıyor dıye bişiy konuşuldumu memur beyler ne dedi

ben itiraz dilekçesinden sonra fark ettim ağır engelli olmadığını ama memurlar bilmiyorlar onlar ben kontrole geldiklerinde benim bulmayınca yanı şu kanıya varmışlar engelli kendine baka biliyor ondan kesmişler yani rapordan değil

Erkan kardesim aynıdurumda olan arkadaşım var daha once agır engelli olan çocugu yeni raporda agır engelli yazmıyor arkadaşım eylül ayından buyana bakım aylığı alıyordu benım daha önce uyarmalarımı kaideye almadı maası almaya devam etti bu sefer ona183aramasını söyledim aradı yetkili hemen il sosyal hizmetlerine gitmesini maaşını kestirmesini söylemiş yoksa kaç ay maaş aldıysa 2kat faiziyle beraber ödersin demiş şimdi dilkce verdi maaşı kesildi cezadan kurtuldu sende 183ara derdini anlat sana yol gösterir yoksa ceza ödersin

Erkan,
sakatlık oranı cetveli'ne göre Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi tarafından düzenlenmiş engelli sağlık kurulu raporuysa aldığın son rapor ve bu raporda agır özürlü kısmı evet olarak işaretli değilse sana evde bakım aylıgı baglanmaz. baglansa da sonradan bu rapor tespit edildiğinde hakkında yasal işlem yapılır ve ödenen evde bakım aylıkları geri istenir.

o yüzden sana tavsiyem ağır özürlü rapor almaya bak. bu işin tek çözümü bu.

Üst Alt