Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni rapordan sonra evde bakım maaşının kesilmesi riski var mı?

Konular
88
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2010 yılından alınmış raporumla evde bakım maaşı alıyordum.
Oran % 80 agır özürlü kısmı evet.
Geçen yıl 2021 yılında otomobil kullanmak için rapor aldım .
Oran % 80 ,ama bagımsız yazıyor. Bundan dolayı evde bakım maaşı kessilirmi.

Ağır engellilik ifadesi yeni yönetmelikle tam bağımlı birey olarak değiştirildi.

Bağımsız ya da kısmi bağımlı ifadesi ağır engellilik olarak kabul edilmiyor.

Yeni raporu kuruma bildirmeniz gerekiyor.

mustafa toprak tam bağımlı olmadığı için kesilir kuruma bildirmeniz gerekiyor yoksa aldığınız maaşları cezalı geri ödersiniz

rapor yçnetmelik

arkadaşlar evde bakım yardım maaşı almak için tam bağımlı rapor istiyorlar. hastaneler diyorki biz sadece yatalak ve ileri derecede zeka geriliği varsa tam bağımlı veriyoruz diyor. yeni yönetmelik böyle diyorlar. dogrumu. iki bacagı olmasa dahi elleri sağlamsa verilmiyormuş tam bağımlı rapor. 2020 yılından sonra rapor alan varmı durum nedir.

mustafa-toprak

merhaba arkadaşım evet verilmiyor kurul başkanıyla görüştüm bana dediği yatalak olacaksın ki tam bağımlı raporu vereyim oğlumla birlikteydik dedi oğlun koluna girecek seni lavaboya götürecek yemeğini yedirecek dedim oğlum devamlı benimle ilgilenirse geleceğini kim verecek? ben tam bağımlı vermem dedi

Yatalak olacak diye bir şey yok hastalık derecesi ve ilerlemesine bakılıyor tekerlekli sandalye li olup tam bağımlı rapor alan arkadaşlarımız var

Üst Alt