Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni raporla 2. dereceden 3. dereceye düştüm. İtiraz hakkımı kullanmalı mıyım?

geronimo1

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
8
İyi günler

ben 2008 ağustosunda Ankaradan % 60 rapor aldım be bu raporla işe girdim ve Mayısın 15 inde İstanbul'da işe başladım. Bu seferde vergi indirimi için defterdarlıktan hastaneye sevk ettiler ve rapor oranım % 42' ye düştü.
%40 Endokrin Hastalığımdan ( Hipopituitarizm) + 2' yi de sağ gözdeki görme bozukluğundan verdiler.

Ben yeni raporumdan ötürü 2. özür grubundayken 3. özür grubuna düştüm ve bu da benim vergi indiriminden 2 katı zarar etmem demek.
Sizce yeni raporuma itiraz mı edeyim yoksa 6 ay sonrayı bekleyip yeni bir rapor mu çıkartayım?

Şunu da belirteyim ben de eski raporumun aslının aynıdır imzalı ve damgalı sureti vardı ama defterdarlık bunu Noter onaylı olursa kabul ederiz demişti ben de sorum olmaz herhalde deyip yenilensin dedim ve 42 yi aldım.
Ben şimdi ne yapabilirim 60 lık raporumun zayi olmaması için?

Yeni yasa falan diyorlar ama onla ilgili olarak işe yararsa Sigorta başlangıcım 2006 Aralık.

yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

%60 raporunuzu aldığınızda onu defterdarlığa sunup 2. dereceden vergi indirim hakkını kazanmış mıydınız?

Ve, şu anda yürürlükte olan işgücü kaybı cetveli'ne göre hangi oranda rapor alabileceğinize göre itiraz hakkınızı kullanıp kullanmayacağınıza karar vermelisiniz. Cetvel %60 ve üzeri işgücü kaybı öngörüyor mu?

% 60 lık rapor

Ben % 60' lık raporu sundum ancak Noter Tasdiki istediler ben de eski raporu notere onaylatmak veya hastaneye sevk konusunda kararsız kaldım ve en sonunda hastaneye sevkimi istedim , notere onaylatsaydım % 60 'ı kabul edeceklerdi.

----------

Ben cetvelle ilgili hiçbir şey bilmiyorum bir de ben aslının aynıdır olan raporu Notere şimdi onaylatıp versem defterdarlık kabul eder mi?Teşekkürler.

%60 raporu ne zaman almıştınız? Güncel tarihliyse onu da sunabilirsiniz, ama kurum kesinlikle hakem hastanesine sevk eder... Başta hata etmişsiniz noter onaylı raporu vermemekle....

işgücü kaybı cetveli'ne göre %60 rapor alabilecekseniz, bence 6 ay sonra başka bir rapor alıp defterdarlığa sunun ve 3. dereceden 2. dereceye geçiş isteyin. Şimdi kurcalamaya değmez diye düşünüyorum

Üst Alt