Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeni raporla vergi indirimine başvurduğumda oran düşürülebilir mi?
1995 yılından bu yana tip1 dm tanısı konuldu. 2016 nisan ayında tahlil tetkik olmadan %30 verilip kuruldan gönderildim.
1 hafta önce hastaneye yatışım gerçekleşti dahiliye doktorumla konuştum. Bu sonuçlara göre %40 almam gerektiğini söyledi. Doktoruma çıkıp raporun aslına yeniden incelenmesi diye kaşe vurup sağlık kuruluna sevk ederek kendisinin olduğu heyet gününe randevu almam gerekiyormuş.
Daha önce benim gibi bazı hastalara bunu yapmış. Buraya kadar herşey normal. Sormak istediğim %40 alınca vergi indirimi istediğimde %40 oran düşültülerek geri gelip kesin sonuç verilir mi.
Eğer oran düşerse %40 lık oranda sahip olduğum hakları kayıp mı ederim.
Bilginiz varsa lütfen yardımcı olun saygılarımla. Tüm hastalara rabbim acil şifalar versin...
rlion
Diyabet için cetveldeki oranlar aşağıdaki gibidir.
1- Diabetes mellitus
a-Diyet ve oral antidiabetiklerle kontrol altına alınan, komplikasyon yapmamış Tip II Diabetes mellitus %20
b-Komplikasyon yapmamış olan, açlık kan şekeri 200 mgâın altında tutulabilen, ketoz ve hipoglisemi göstermeyen Tip I diabetes mellitus %30
c-Açlık kan şekeri sürekli olarak 200 mgâın altında tutulamayan,komplikasyon yapmış ketoz gösteren Tip I diabetes mellitus %40
Diyabete bağlı komplikasyonlar mevcut ise ve bunlar raporda belirtilir ise düşürüleceğini sanmıyorum.
rlion mrb geçmiş olsun
Sağlık kurulunca düzenlenmiş %40 ve üzeri bir
engelli raporda gerekli tanı ve açıklama olduğunda
Vergi indirimi merkez sağlık kurulu oran düşürmez kararsız kaldıklarında gerekli test ve doktor görüşü tetkikleri istenir buna göre karar verilir olurda başvurulan engelli raporu ile vergi indiriminiz onaylanmaz ise mevcut raporunuzla diğer engelli haklarından yararlanmaya devam edersiniz.
Ufukalp
Ufuk bey cevabınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Hipoglisemi gelişen tip1 dm olarak değiştirecekmiş. Hba1c 8.5 sabah şekerim 300 400 seyrediyor yaklaşık 6 aydır.
umut2135
Teşekkür ederim Umut bey. Anladığım kadarıyla emeklilik ile kazanılmış engelli oranı ve hakları farklı şeyler. Ben aslında bundan çekiniyordum. Ayrıca sanırım uyku apnesi var bunun için teste gireceğim. Olası bir uyku apnesi tanısı konulduğunda bu oran sanırım kesinleşecek.
Arkadaşlar cümleten selamınaleyküm, Hayırlı Ramazanlar. Öncelikle 17 mayıs 1995 yılından bu yana tip1 diabetliyim. 1987 mart doğumluyum. 2016 nisan ayında çok özensiz bir şekilde soru cevapla elime %30 raporu tutuşturdu sağolsun devlet hastanesi sağlık kurulu. Son olarak Aralık ayında doktorumdan 4 gün hastane yatışlı kontrol istedim ve sağolsun doktorum yardımcı oldu. Bende %30 raporumdan bahsettim. %40 alabilirsin diyerek konuyu açtı ve nasipse aysonu kendisinin olduğu kurula girip %40ı alacağım konusunda kendisiyle konuştuk. Ayrıca ayağımı besleyen damarlarda kireçlenme mevcut. Emg testinde de sağ el bileğimde refleks kaybı olduğuna dair belgede verdi emg uzmanı. Doktor ayak damar kireçlenmesinin etki etmediğini söylüyor ama bu normal şartlarda 55 yaşından sonra görülen durum bizlerde daha erken yaşta başlıyor. Velhasıl nöroloji ve emg destekli %50 gibi rapor almış olsam vergi indirimi konusunda oran düşürme olurmu. Raporum sürekli rapordu buda sürekli olur ve ağır işlerde çalışamaz ibaresi mevcut.
2005 ssk girişim ve 4000 günüm var. Askerlikten muaf raporumda var. İzlemem gereken yol nedir %40 bile almış olsam oran düşürme durumu sözkonusu mu?
Arkadaşlar cümleten selamınaleyküm. 30.05.2019 tarihinde aşağıda görmüş olduğunuz raporu almış bulunuyorum. Vergi indirimi için başvurumu da yaptım. Bu orandan sonra raporumu düşürebilirlermi. Emg raporumda sağ el bileğimle ilgili rapor var. 26 yıllık tip1 diabetim. Sizlerinde fikrini almak isterim.
Not: admin arkadaşlar diğer konumla birleştirmeyin lütfen. O konuyu silebilirsiniz ben silemedim