Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni raporumda ağır engelli kısmına hayır yazılıyor

Furkan2323

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar 2011 yılında aldığım raporda ağır engelli ve süresiz raporla evde bakım maaşı alıyordum. Ötv indirimi için yeniden rapor aldım. %91 oranında süresiz fakat ağır engelli kısmında hayır yazıyor. Burdaki aile ve sosyal politikalar müdürlüğüne sordum. Araç alırsam maaşım kesilir mi diye. Almasan da kesilecek dediler. Fakat görevlinin bilgisinden emin olamadim araba firması bana araba alsan bile kesinlikle bakım maaşı kesilmez diyor. Bu konuda bilgisi olan varsa yardımcı olabilir mi lütfen. Şimdiden teşekkür ediyorum.

Furkan2323

Evet, Ağır Engelli ibareli rapor olmadığı sürece evde bakım aylığı kesilir maalesef. Ve eğer siz raporu beyan etmezseniz ve ilerde kurum bunu tespit ederse, geriye dönük ceza işletmesi çok muhtemeldir. Bu durumda yapılabilecek şey çamura yatmak ve "o raporu evde bakıma dair almadığım için size sunmadım...

İyi de bu arkadaşımız sosyal politikalara raporunu söylemiş, danışmış kesilir demişler.
Çamura yatacak durumu kalmamış yani.

Ufukalp

Doğru tabii de, işte, o konuşmasının kayda geçmediğini varsayarak diyorum.

furkan2323,
evde bakım aylığı için raporunuzda "ağır engelli" ibaresinin olmsı şarttır.raporunuzda agır özürlü ibaresi olmadığı için evde bakım aylığınız kesilecektir. siz raporu bildirmez ve aylık almaya devam ederseniz, bu durum da tespit edilirse yersiz ödeme iddiasıyla karşınıza borç çıkartırlar. size yersiz ödenen tüm aylıklar geri tahsil edilir. yıllar sonra bu durum anlaşılsa bile kurum raporu fark ettiği an size borç çıkartmaktan vazgeçmez. bu konuda yaşanmış örnekler var.

yersiz ödeme konusunda riski göze alıp çamura yatmak size kalmış...
tavsiyem bu raporu il müdürlüğüne bildirmeniz.
ve bu sürede agır özürlü ibareli yeni rapor çıkartmanız. kısa sürede yeni rapor çıkartmaya çalışın siz.

Ötv için tekrar nasıl rapor aldınız?eski rapora itiraz etmeden yenisi alınamıyor diye biliyorum.

gerek yok itiraz etmene tekrar heyete girebilirsin yada hastane degiştirebilirsin

Üst Alt