Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni raporumla vergi indirimine başvuruda sorun olur mu?

alperdanabas

Yeni Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Arkadaslar 09.03.2016 tarıhınde almıs oldugum %62 oranlı saglık kurulu raporum var
yarın büyük mukellefler vergi dairesine gidip vergi indirimi için basvuru yapacagım
benden yenı saglık kurulu raporu ısterler mi ?
forum da okudum kadarıyla bir cok arkadasımızdan yeni rapor ıstemısler 09.03.2016 tarıhlı rapor ıcın de ısterlermı ?

bilgi ve tecrübelerinizi paylasırsanız sevınırım
hayırlı gunler

hayır istemezler.raporunuz zaten çok yeni..2013 öncesi eski raporlarda istiyorlar.

çalıştığınız iş yerinden vergi dairesine hitaben yazılmış dilekçeyi,rapor aslını,kimlik aslını( fotokopisi ni ) ve 3 adet fotoğrafı unutma.

hakan26 onların hepsi hazır üstad.

bu ısten sonra askerlık subesıylede ugrasacagım

tecil mi,muafiyet mi? engel durumun nedir?

hakan26 Suan tecilliyim fakat muafiyet yapmak ıstıyorum

engel durumum sol kulak %96 duymuyor
astım var
ve skolyoz var

alperdanabas
Vergi indirimi için elinizdeki rapor geçerli yenisini istemeyecekler.
Ancak askerlik muafiyeti için elinizdeki rapor tamamen çöp, kesinlikle askeri hastaneye sevk edecekler. Tabi fikir edinilmesi açısından askeri hastaneye giderken de raporunuzu yanınıza alın.

Ufukalp cok tesekkurler sıze bı sorum olacak benım ssk gırısım 2009 % 62 ıle kac senede emeklı olurum :(

alperdanabas
Sigorta girişiniz 1 ekim 2008 sonrası olduğu için sizin erken emekliliğinizde vergi indiriminin bir fonksiyonu yoktur.
Emeklilik zamanınız geldiğinde alacağınız rapora göre 5510/28. mddeye istinaden aşağıdaki şartlarda emekli olabilirsiniz.

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Madde: 28[/FONT][/SIZE]
[FONT=Times New Roman][SIZE=3]Sigortalı olarak ilk defa çalışmaya başladığı tarihten önce [/SIZE][/FONT][FONT=Times New Roman][SIZE=3]25 inci maddenin ikinci fıkrasına[/SIZE][/FONT][SIZE=3][FONT=Times New Roman] göre malul sayılmayı gerektirecek derecede hastalık veya özürü bulunan ve bu nedenle malullük aylığından yararlanamayan sigortalılara, en az on beş yıldan beri sigortalı bulunmak ve en az 3960 gün malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla yaşlılık aylığı bağlanır.[/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]Kurumca yetkilendirilen sağlık hizmet sunucularının sağlık kurullarınca usulüne uygun düzenlenecek raporlar ve dayanağı tıbbi belgelerin incelenmesi sonucu, Kurum Sağlık Kurulunca çalışma gücündeki kayıp oranının; [/FONT][/SIZE]
[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 50 ila % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 16 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4320 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]% 40 ila % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 18 yıldan beri sigortalı olmaları ve 4680 gün, [/FONT][/SIZE]

[SIZE=3][FONT=Times New Roman]malullük, yaşlılık ve ölüm sigortaları primi bildirilmiş olmak şartıyla ikinci fıkranın (a) bendindeki yaş şartları aranmaksızın yaşlılık aylığına hak kazanırlar. Bunlar 94 üncü maddehükümlerine göre kontrol muayenesine tabi tutulabilirler.[/FONT][/SIZE]

Ufukalp malulen emeklılık ıstemıyorum . suan özel bankada özel sıgortalı olarak calısmaktayım 1 sene lık bı sgk primim var ondan sonra bankaya gırdıgım ıcın ozel sıgorta yaptılar. ben bu %62 lık raporla 39 yasımda emeklı olacagımı sanıyordum yanılıyormuyum ?

alperdanabas
Benim bahsettiğim de malulen emeklilik değil zaten.
Şartlar yukarıda yazıldığı gibidir.

Üst Alt