Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni sisteme göre hasta sevklerindeki zorlukları aşmak için önerileriniz var mı?

eren_27

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
1998 yılından bu yana oğlum Sabahattin Eren AKARDENİZ tedavisini hacettepe ünivarsitesinde yaptırıyorum. takibi orada yani dosyalar dolusu tahlil tekik orada. 8 yıldır aynı doktor kontrol ediyor çocuğumu.
Yeni yasaya göre Mersin'de ikamet ettiğimizden randevum olmasını rağmen sevk işlemim yapılmıyor. ilk önce Mersin üniversitesine gideceksiniz, orada olmazsa adana Balcalı hastahanesine, orada olmassa ancak Hacettepeye gidebilirsiniz diyorlar.
Henüz gitmedim ama Mersin biz burada kontrol ederiz sizin ankaraya gitmenize gerek yok diyeceklerdir. sonuçta orası da tıp fakültesi
eee nerede kaldı bizim hekim seçme hakkımız?

konu ile ilgili zorluk çekmiş çözüm üretmiş arkadaşlardan yardım bekliyorum zira randevu tarihimiz yaklaşıyor o zamana kadar bir çözüm bulmam gerekiyor . . .

Sağlık bakanlığı telefonu 184 var sorunlarınızı oradan bildirebilirsiniz veya devlet hastanesinde Halkla ilişkiler biriminden yardım alınız

Doğrusu ben de bu sistemin düz yollardan aşılabileceğini düşünmüyorum. Yani kestirme bir yol bulmak lazım. Ya sağlık bakanlığı ya başbakanlık... Bir şekilde etrafından dolanmak gerek.

Özellikle son yıllarda Hasta hakları yasası genişletildi ,
herkes hakkını korusun lütfen hasta hakları birimine sorunlarını sözlü gerekirse yazılı bildirin

Eren_27;

En son yapılan değişiklikle sevk olayı ortadan kaldırıldı . . Ortadan kaldırılmasına kaldırıldıda şimdi bi sürü yeni problemler ortaya çıktı bunlardan biriside sizin durumunuz yani il dışında tedavi olma olayı. Daha önceden randevu alıp herhangi bir sağlık kuruluşundan sevk yaptırıp gidiliyordu şimdi bu il dışı sevk etme yetkisi sadece İl'lerde bulunan Tıp Fakültelerine verildi bunların dışında Devlet Hastanesinin bile il dışına sevk etmeye yetkisi yok.

Siz bulunduğunuz iledeki Tıp Fakültesine gidin giderken yanınızda hacettepe üniversitesinde tedavi olduğunuzu gösterir belgeleride götürün randevu belgeniz var ise onuda gösterip hacettepe üniversitesine sevk isteyin şuan başka yolu yok gibi görünüyor . .

İşler artık aynen BaY_Cin’in dediği gibi yürüyor eren_27.
Tedavinize başladığınız yere ve doktora ait bilgi ve belgeleri ilinizdeki sözkonusu sağlık kuruluşuna sunuyorsunuz.
Eğer oradaki doktor, nobran ve anlayışsız birisi değilse sizi sevk ediyor.
Yok kardeşim, senin tedavini burada da yapabiliriz derse, çirkefleşip çıngar çıkarmak işe yarayabiliyor.
Bu da çözüm olmazsa, OturanBoğa’nın önerdiği gibi sistemin etrafından dolanacak çözümler üretmek gerekir.

BaY_Cin;

evet kardeş bana da en mantılı gelen bu yol deneyeceğiz artık başka çare yok baktık olmuyor empatizan'ın önerisine kulak vereceğiz ve elimizden geldiği kadar
çirkefleşeceğiz aynı sorunu ben Dicle üniversitesinde yaşamıştım orada lojistik işleri ile sorumlu müdür yardımcı olmuş sevki yaptırmıştı bulabilirsek öyle birini burada da bulacağız artık adam açık açık sevki yapmatan doktoru tehdit etmişti '' hocam yaz geliyor biliyorsun burada yazlar çok sıcak geçer demişti'' yani seni klimasız bırakırım demişti bir klima uğruna sevki yapmıştı doktor :D bu işin espiri tarafı ama inşallah kalıcı bir çözüm bulunur tevsiyeleriniz için sonsuz teşekkürler . . .

Üst Alt