Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni sürücü sağlık raporunu ehliyetime işletmezsem sorun olur mu?

hayatguzel1979

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
1
Arkadaşlar hakem heyetten çıkan son sürücü sağlık raporumu ehliyete işlettirmesem şimdiki ehliyetimi kullansam olurmu(şu anki ehliyetin son tarihi 2026)
Şu anki ehliyetimde 78 ve 10.02 kodu var zamanı bitmeden ondan indirimli araç almayı düşünüyorum ama e devlette hakem heyetin verdiği rapor gözüküyor vergi dairesi veya emniyet şu anki raporu sistemde görürmü.

Yeniden bir uzatma gerçekleşmediği sürece ehliyet tarihinizden ziyade yeni tip mi eski tip mi olduğuna bakılacak
Yoksa ben ve benim gibi ticari işlerle uğraşmayan herkes ilk aldığımız ehliyetleri kullanıyorduk. Kimsede 20-30 yıl geçmiş değiştirmen gerekir demiyordu. Raporun 2 yıl süresi var. İsterseniz araba alana kadar bekleyin birşey olmaz. Uzatma olmazsa yenilersiniz Araç almaya giderseniz zaten mecbur yenileyeceksiniz.

Eski tip sürücü belgelerinin değiştirilme süresi Bakanlığımız tarafından 31 Aralık 2024'e kadar uzatıldı.

o rapor 2 sene geçerlidir ,siz güncelleme yapmadığınız sürece eski ehliyetinizi kullanabilirsiniz.

İşte mesele şimdiye kadar hiç araç almadım eski ehliyetimde yeni tip ehliyetlerden.
10.02 ve 78 kodu olduğu için onun üzerinden araç alayım diyorum.sorun şu yeni çıkan raporda bu kodlar yok yeni çıkan raporu hiç dokunmadan acaba bu ehliyetle indirimli araç verirlermi

Sizin ötvden indirimli araç alabilmeniz için engelli sağlık raporunda o kodların yazması ve özel tertibat gereklidir yazısının olması gerekir. Tek başına ehliyetinizde kod olması yada sağlık raporunda yazması bir anlam ifade etmez. Her ikisinde de olacak.

@HuYSuz79,
engelli sağlık kurulu raporunda özel tertibat gereklidir yazması yeterlidir.Kısıtlama kodlarını ehliyet için aldığınız raporda yazacaktır.

Hem eski raporumda hemde ehliyetimde yazıyor bakalım vergi dairesine bir sorayım ben bu işlerle 2016 dan bu yana uğraşıyorum malesef alan hemen alıyor nasip olmyainca bize nasip olmuyor
@HuYSuz79,
Hem eski raporda hemde ehliyette mevcut.mesele vergi dairesi yeniledigim raporu sistemde görüp indirim yapmamazlii.yaparmi çünkü yeni raporda kod filan yok eski raporda var ve ehliyetede işlenmiş.

Zaten sorun vergi dairesinden çıkıyor başka yerden değil ki. Eski raporlar üzerinden sorunsuz alanda var. Yeni raporlarla red alanda. Bugün yine şikayetvarda pedal uzatması otomatik vites gibi nedenlerden dolayı raporu olan birisine vergi dairesinden red verildiğini okudum.

@hayatguzel1979, Bu arada sizin ehliyetinizde kod yazıyor ve yeni tipse neden yenilemek istiyorsunuz ki ? Boşuna bin yada 1250 gibi yenileme ücreti ödersiniz. Zaten yeni tip ehliyetiniz olduğu için bu sefer yenilemeye ücret düşük olmaz. Yanlış mı anladım yazınızı

Ben 2016 de vergi dairesinde 10 02 ve 78 koduyla vergi dairesine gittiğimde bu rapora ve ehliyete indirim olma dedi bende yıllar sonra imkanım olunca araç almaya karar verdim ve herhalde yine bu kodlara indirim uygulanmaz diye tekrar kurula.girdim hakem heyete kadar gittim sonunda en son raporda 1.grup sürücü olur dediler özel tertibat gerek yok dendi. Ben ise 2016 da aldığım ehliyetim yani 10.02 ve 78 kod olanla indirimli alabilirmiyim diye düşündüm çünkü ehliyet zamanı 2026 da bitiyor

Bu arada son rapora göre ehliyeti daha yenilemedim sanırım yenilemeyecemde.cunku mevcut ehliyetimde indirimli araç alma şansım daha çok.

Eşimin Normal B sınıfı ehliyeti var sağlık kurulu raporu vardı fakat yeniledik ve %40 ortopedik ve Sadece Hareket ettirici aksamda özel tertibatlı arac kullanması gerekir ibareli raporu verdiler.Ehliyet için komisyona girdik komisyondan 10.04, 35.03 , 78 , 47 ve 102 kodlari verildi.Ancak nüfus mudurlugunden henüz ehliyeti cikarttirmadik. Arac fiyatları yüksek olduğu için henüz sifir ötv siz arac alamayacağız.Eski ehliyetiyle su anda da kullandığı otomatik vites aracını kullanabilir mi? Çünkü komisyondan anladığımız kadarıyla uyarlanmis vites kolu gibi tertibat istiyor. Bilgileriniz için şimdiden teşekkürler arkadaşlar

@osgaku, ehliyetini son gününe kadar kullan degistirmesen sıkıntı olmaz degistirmedigin sürexe ehliyeti eski ehliyetin gözükür sistemde

@osgaku,

rapor 2 sene geçerli ,nüfusa gitmediyseniz eski ehliyeti zaten kullanabilirsiniz,araçne zaman alıcaksanız o zaman yenileyin bence,lakin yenileseniz bile otomatik vites li araç kullanabilir.

2019 ÖNCESİ RAPORLARDA TERTİBAT YAZISI ŞART DEĞİL BENİMDE 2013 ORTOPEDİK SAĞ BACAK KISALIĞI YAZILI RAPORUM VAR,ARAÇ ALDIM

Üst Alt