Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni teşhislerle rapor oranımı yükseltmek istiyorum. Nasıl bir yol izlemeliyim?

Aşçı

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba

Ben %66 engelliyim vergi indirimim %57 ortopedik bu oranları %20 diyabete ve %46dusuk ayaktan dolayı aldım. Şimdi ise şekerim sürekli yüksek ve görmemi engelleyecek derecede gözüme vuruyor ve astimimda koah a yükselmiş kalpten de anjiyo oldum şükür kalpte pek sorunum yok ama raporlu kolesterol ilacı verildi tüm ilaçlarım raporlu ve ben raporumu yükseltmek istiyorum bu konuda bilgi almam lazım yanlışlıkla elimdeki sürekli rapordanda olmak istemiyorum açıkçası ne yapmalıyım bilmiyorum bir yardım lütfen 😔

Astım ve koah için 4 raporlu ilacım var kalp için 2 yani kolesterol için diyabet için 1 birde lantus kullanıyorum düşük ayak nörolojik rahatsızlığım için 1 ve hepsi raporlu ilaçlar rapor yukseltmeme yetermi yoksa yeniden tetkik muane tahlil vs istenir mi

Fvc 3,74 4.75 3.45
Fev1 3,11 3.95 3,44
Fev1/fvc 68,9 80.7 99,7

Kalite kontrol derecesi değişkenlik: fev1=0,53L (21,2%), fvc=0,53L(18,28%) 2acceptable trials

Yorum hafif seviyeli restriksüyon

Uzun zamandır astım hastasıydim son gittiğimde koah olmuşsun denildi.
Ayriyeten insülin kullanan tip 2 diyabet hastasıyım ve kalpten anjiyo oldum haricinde bel fıtığı ameliyatı olmuştum düşük ayak teşhisi kondu emg çekildim sonucu

Bu incelemede alt ve üst ekstremite motor ve duysal periferik sinir ileti ve yanıtlari normal sınırlarda bulunmuştur.

S1 köklerinden dönen soleus kası H refleks yanıtları iki yanlı elde edilememiştir.
İgne EMGsinde sağ L5 ve S1 kök innervasyonlu kaslarda kronik dönem nörojen tutulum bulguları saptanmış aktif spontan denervasyon gözlenmemiştir.
İncelenen diğer alt ve üst ekstremite proksimal ve distal kaslardan ise normal motor ünit potansiyeller kaydedilmiştir. Acaba heyete girmeli miyim?

Bu bulgular la engelli raporu alamazsınız,

İsterseniz şansınızı deneyin.

Diğer
Kardiyoloji ve KOAH puan gelebilir,
Kalbiniz ne durumda bilmediğim için net bir şey söyleyemem,
Gerekli muayene ve tetkikler sonrası netleşir,

Diyabet/kardiyoloji ve Koah.
Üçü birden değerlendirilirse %40 barajı gecersiniz diye umuyorum...

Aşçı

OğuzHan112

Koah yeni teşhis koyuldu koahsiz kardiyolojisiz %66 almıştım zaten amacım rapor yükseltmek emg değerime göre rahatsızlığım tamamen kroniklesmis dedi doktorum bunun üzerine koah kardiyoloji ekletmek düşüncesindeyim

%66 neyden dolayı aldınız?

EMG sonucuna göre kök tipi tulumdan kaynaklı nörojenik tulum vs söz edilmiş,
Diğerlerini dahil etmezsek %66 iyi almışsınız, sadece EMG ye göre aynı puanı alcağını sanmıyorum.,
Aşçı

Bende %40 50 yapma durumundayım sagkol bracial plexsus yaralanması.mevcut ama bide gözde miyop ve astigmat var önceki raporda göze puan bile vermediler ama cesaret edemiyorum oran iş m düşer diye %45vergi indirimim var suresiz

OğuzHan112
Aman Oğuzhan bey korkutmayin beni ben %66yi tip2 diyebetle ve emgye göre kök l5 s1 kök norojenik dönem kas hastalığından aldım o döneme göre artık kroniklesmiş bu durum birde tip2 diyabet hastasiyken insülin kullanmiyordum artık kullanıyorum

hCSG-rbTk

Merhaba bende 2018de bel fıtığı ameliyatı olmuştum düşük ayak denildi yıllar sonra doktorum yeniden emg istedi sonucu bu acaba bir oran cikarmi

hCSG-rbTk

wlPUzVOqda

hCSG-rbTk

Merhaba bende 2018de bel fıtığı ameliyatı olmuştum düşük ayak denildi yıllar sonra doktorum yeniden emg istedi sonucu bu acaba bir oran cikarmi

hCSG-rbTk

wlPUzVOqda

Bu incelemede alt ve üst ekstremite motor ve duysal periferik sinir ileti ve yanıtlari normal sınırlarda bulunmuştur.

S1 köklerinden dönen soleus kası H refleks yanıtları iki yanlı elde edilememiştir.
İgne EMGsinde sağ L5 ve S1 kök innervasyonlu kaslarda kronik dönem nörojen tutulum bulguları saptanmış aktif spontan denervasyon gözlenmemiştir.
İncelenen diğer alt ve üst ekstremite proksimal ve distal kaslardan ise normal motor ünit potansiyeller kaydedilmiştir.

Üst Alt