Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni üyelere karşı daha sıcak bir ilgi sağlanabilir mi?

Eshat

Aktif Üye
Konular
141
Reaksiyonlar
0
Engelliler biz sitesinde yeni üyelere karşı soğuk mu davranılıyor?

Geçen akşam yeni üye olan arkadaşlarımızdan bir tanesi “Bu sitede yeni üyelerin yeri yok” gibi bir ifade kullanmıştı. Ben bu arkadaşıma özel mesajla ulaşarak bunun nedenini sordum. Netice olarak arkadaşımızın sorununun siteden hiç kimsenin kendisiyle ilgilenmemesi olarak algıladım.

Ben buradan site yönetimine şöyle bir öneriyi sunmak istiyorum. Yeni üye olup da sitemize aktif olarak katılan arkadaşlara, moderatör olan arkadaşlar, kısaca da olsa tanışsalar veya en azından bir özel mesajla hoş geldiniz deseler çok yerinde olur diye düşünüyorum. Aynı zamanda yeni gelen arkadaşlarımızla hem ilgilenmek adına, hem de cesaretlendirmek ve siteye aktif olarak katkılarını sağlamak adına güzel bir yaklaşım olur diye düşünüyorum.

Ayrıca; engelli arkadaşların birçoğu genel olarak, çoğu zaman karşı taraftan ilgi beklerler. Bende bu ilgiyi aramıza yeni katılan arkadaşlar için, site yönetiminden bekliyorum.

Gösterecekleri ilgiden dolayı site yönetimine şimdiden teşekkür ediyorum.

Yeni üyelere soğuk davranılıyor sözü muhtemelen sohbet odasında söylenmiştir.

Sohbet odasında bu site aracılığıyla birbirlerini tanımış ve uzun yıllar arkadaşlık etmiş kişiler kendi aralarında sohbet ederken siteye yeni üye olmuş ve ilk defa sohbet odasına giren kişiler kendileriyle fazla konuşan kişi olmadığı için “bu sitede yeni üyelere soğuk davranılıyor.” Diyorlar. Bu söze bende çok şahit oldum.

Aslında bunun böyle olması (yeni üyelerin sohbette yalnız kalması) çok doğal. Siz sokakta ilk kez karşılaştığınız insanlarla ne konuşabilirsiniz ki? Buda öyle bir şey.

Ve bunun tek yolu Forumlarda paylaşımlarda bulunup daha çok sohbet odasına girip birileriyle tanışıp belli bir ortak payda da buluşarak konuşulacak bir şey bulmak.

Bunun dışında yeni üyelerin kendilerini tanıtıp merhaba diyecekleri (arkadaşlık merhabalık) bir forum var ve orada kendini tanıtan tüm üyelere site yönetimi hoş geldin diyor.

17 bin üyenin olduğu her gün yüzlerce mesajın yazıldığı bir sitede site yönetimi yazılan mesajlara dahi yetişemezken her üyeyle tek tek ilgilenmesi ne zaman ne enerji açısından malasef mümkün değil.

Dediğim gibi arkadaşlık birazda ortak paydalarda buluşmakla oluyor herkesin kafa dengi biri mutlaka vardır bunu bulmanın tek yolu da forumlarda yazı yazıp sohbet odasına sık sık girmekten geçiyor. Sevgiler.

Değerli Moderatör arkadaşım verdiğin bilgilerden dolayı çok teşekkür ettiğimi belirtmek isterim.

Yeni üyelerin bu sitede yeri yok kelmesi yaşama dair anı ve düşünceler kısmında yazılmış olan bir linkte yorum olarak yazılmıştır.

Elbette insanların birşeyleri paylaşmaları için ortak paydalarının olması gerekir. Fakat burada yeni üye olmuş kişilere her hangi bir Moderatör arkadaşın bir hoşgeldin mesajı göndermesi sanırım o kadarda zor olmasa gerek. Diyeceksiniz ki; mesaj şart mıdır? Ben mesaj gönderme konusunu bir öneri olarak sunarken şunu düşündüm. Burada bu mesajı site yönetiminden bir arkadaş gönderirse daha yerinde olur diye düşünmüştüm. Belki burada farklı düşünebiliriz.

Ben sadece bir öneri sundum.Takdir değerli yönetimindir.

Yeni katılan arkadaşların forum içinde Arkadaşlık - Merhabalık bölümüne bir konu başlığı açıp kendisini kısaca tanıtıp bende geldim derse altına hoşgeldin'ler yazılacaktır ..

Bilgilendirdiğin için teşekkür ederim arkadaşım...

Ya bu sözler Halil abinin de dediği gibi sohbet odasında dönüyor. Yeni gelen arkadaşlar odaya girer girmez ilginin kendi üstüne dönmesini bekliyor ama herkesin kendince sohbetini bölüp onlara selam vermediğini görünce alınıyorlar. İlk giren bazı arkadaşlar selam verip karşılığını alıyor ama orda kalıyor, sonra eski üyeler kendi sohbetlerine dönüyor. Yeni üyelerde sohbete katılmıyor sessiz sessiz duruyor. Bu onlardan kaynaklanan bişey çok şahit oldum bu duruma. Yeni üyenin burada işi yok diye yaygara koparacak cesareti kendinde bulan arkadaşlarımız bu cesareti neden sohbete katılmayı denemek için kullanmıyor asıl sorulması gereken bu bence ..

Değerli Moderatör arkadaşım ben tamamen iyi niyetli bir şekilde bir öneride bulundum. Sohbet odasında böyel konuların konuşulduğunada şahit olmadım. Çünkü sohbet odasına fazla girmiyorum.

Ben genelde formlara girerim. Orada bir yazı dikkatimi çekti. Bende site yönetiminin samimiyetine güvendiğim için burada bir başlık açarak bir öneri sındum. Bunuda en güzel bir dille ve sitemize bir zarar vermeyecek anlatım şekliyle paylaşmaya çalıştım. Yani ben burada bir engelli arkadaşımın meramını gündeme taşıdıysam. Hatamı yaptım? Doğrusu çok merak ediyorum.

Bende engelliler biz sitesinde engelli olan arkadaşlar için elimden geleni yapma gayreti içerisindeyim. Çünkü biz burada aynı kaderi paylaşan arkadaşlar olarak böyle bir imkanımız var. Bunuda en iyi şekilde kullanmalıyız diye düşünüyorum.

İyi niyetli olduğunu biliyoruz arkadaşım, önerin de çok güzel. Yalnız şu özel mesajla hoşgeldin demek yerine forumda yeni gelen arkadaşlar için bulunan arkadaşlık merhabalık forumunda başlık açan arkadaşlara hoşgeldin demek daha kolay, ö.m yoluyla yeni üyeleri takip edip onlara mesaj yazmak gerçekten zor, zira hergün 10-20 arası yeni üye kaydı oluyor bunu takip etmek biraz zor. Bunu demek istiyorum.

bir eve gelen misafir kapıdan merhaba diyerek girmesi lazım.ondan sonra ev sahibi hoş geldin der.
doğru olan arkadaşlık-merhabalık bölümüne girip merhaba demesi lazımdır.ondan sonra hoş geldin diyen der.
benim gibi acemi olanlar da o bölümü görmez.ben fark etmemiştim.bir ay sonra gördüm. kimse alınganlık yapmaması lazım.zaman içinde fark edilir.

Önerime ilgi gösteren bütün arkadaşlara ayrı ayrı teşekkür ediyoum.
Engellilerin sorunlarının konuşulup tartışıldığı ve bütün duyguların samimi olarak paylaşıldığı daha nice yarınlara...

Yeni üyelere e-mail ile hoşgeldinz mesajı gönderiliyordu. Ama forumdan Özel Mesaj daha sıcak olur düşüncesine katılıyorum. Artık her yeni üye olana Admin kullanıcı adıyla şu özel mesaj gönderilecek:

Sayın X,

Merhaba. Engelliler.Biz Platformu'na üye olduğunuz için teşekkür ederiz
Şüphesiz hepimizin paylaşacağı ve birbirimizden öğreneceği çok şey var. Bu paylaşımları Engelliler.Biz Platformu'nda yapabilmek dileğiyle...

Not 1: Sorularınızı konuyla ilgili forumlara yazabilir, varolan konular hakkında görüşlerinizi dilediğiniz gibi paylaşabilirsiniz. Lütfen teknik açıdan hata yapma riskinden çekinmeyin. Hata yapsanız da yöneticiler gerekli düzeltmeyi kısa sürede yapacaklardır.

Not 2: Başlangıç için Arkadaşlık - Merhabalık forumunda kendinizi tanıtıp bir merhaba diyebilir, Forum Kullanımı Öneri-Soru-Cevap-Test forumunda kullanımla ilgili teknik sorularınızı dile getirebilir ve mesaj gönderme denemeleri yapabilirsiniz.

Güzel günler dileriz

Engelliler.Biz Platformu Yönetimi

Önerimi değerlendirerek böyle bir uygulama yapılmasından dolayı Değerli site yöneticisine çok teşekkür ettiğimi belirtem istiyorum.

Metni okudum hem bilgilendirme olarak, hemde karşılama olarak güzel bir metin olmuş. Burada yeni uyelerin kendileriyle ilgilenildiğini hissetmeleri, gerçekten sitemize yakışacaktır.

Üst Alt