Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni Volkswagen Cadyy 1600 cc'yi %37 ÖTV ödemeden alabilir miyiz?

MUR37

Üye
Konular
71
Reaksiyonlar
1
arkadaşlar bu yeni çıkan volkwagen cadyy 1600cc ötv si kaç sıfırını alırsak %37 ötv istisnadan yararlanabilirmiyiz olursa valla ben alacam ama araç ticari statüde

Sayın MUR37 bildiğim kadarıyla volkswagen caddy ticari sınıfta bu yüzden ÖTV'si %10 olur.

arkadaşım ben geçen gittim doblo alcaktık ada aynı 1,6 motor direk bayii sokduk 36 milyarlık araca 8000 ytl ekliyorsun. araç otomobil sınıfına geçiyo ondan sonra ötv indiriminden faydalarınıyorsun. araç yine sana aynı fiyata kalıyor. yani pek bi indirim olmuyor....

%90 engelli oğlumun adına 11.11.2010Tarihinde 2011 [FONT=Arial]Caddy Comfortline[FONT=Arial]7 ileri DSG şanzıman* [/FONT][/FONT]%10 indirimli ötvsiz sıfır araç aldım.
VW Ticari Araç 2011 Fiyat Listesi

Volkswagen Caddy marka ticari aracı ÖTV indirimli alabilir miyim?

engellı arac almak ıstıyorum ama almak ıstegım arac tıcarı olarak gecıyor (vw caddy) ben bu aracı alabılırmıyım engellı ındırımden faydalanarak

ıstedım arac 5 kısılık(surucu dahıl) buna baglı olarak 5*70=350 oluyor yanı ben o arac ı engellı ındırımden yararlanarak alabılırmıyım ? (%37 ındırım mı oluyor? )

selah1;

kardesım bende caddy almak ıstıyorum ama nasıl olacagını tam anlamıyla bılmıyorum benımde kendı adım uzr olacak ama babam kullanacak bıraz daha ayrıntılı bılgı verırsenız cok memnun kalırım bu %10 ındırımlı otv sız bıraz arac ı kaca aldın plakada sandalye ısaretı varmı ?

oncelıkle tesekkurler bu sıtede baska bır uye bunu yazmıs "%90 engelli oğlumun adına 11.11.2010Tarihinde 2011 [FONT=Arial]Caddy Comfortline[FONT=Arial]7 ileri DSG şanzıman* [/FONT][/FONT]%10 indirimli ötvsiz sıfır araç aldım." otv ne kadar oluyorkı? benım ıstedıgım 42 bın tl bu aracın % 10 u 4 bın 200 yapar bırde otv sız almıs ondan ne kadar ındırım soz konusu kusura bakmayın yabancıyım bu konulara :eek:

-T.C kanunlarında ticari araç olarak geçen bir arabayı almak istiyorsanız %10 indirim hakkınız vardır
- Örneğin 30.000 tl alacak olduğunuz bir arabayı 27.000 tl alırsınız
-Kolay Gelsin.

ötv uygulamasında araçların vergilendirilmesi

- 0 ila 1600 cm³ arasında olanlar % 37,
- 1600 ila 2000 cm³ arasında olanlar % 60,
- 2000 cm³’ün üzerinde olanlar % 84
oranında ÖTV’ye tabi bulunmaktadır.
Ancak 5615 sayılı Kanun’un 14. maddesiyle, sürücü dahil 9 kişilik oturma yeri olan ve motor silindir hacmi 3200 cm³’ü geçmeyen araçların vergi oranı % 10’a indirilmiştir. Buna göre yukarıda belirtilen araçlardan (8+1) olanların (motor silindir hacmi 3200 cm³’ü geçmemek koşuluyla) vergi oranı % 10 olacaktır
“Çok amaçlı araç” olarak tanınan Doblo, Connect, Kango, Expres, Combi, Partner, Caddy, Transpoter, Starex gibi araçlar, ister 1+1 ister 4+1 olsun, 21.07.2005 tarihine kadar yük taşımak üzere imal edilmiş araç olarak sınıflandırılmıştı. Ancak, Gümrük Müsteşarlığı’nın 8 Seri No.lu Gümrük Genel Tebliği (Tarife-Sınıflandırma Kararları) ile bu araçlardan şoför mahallinin arkasında koltuğu veya camı bulunanlar, 21.07.2005 tarihinden itibaren binek otomobili sınıfına dahil edilmiştir. O güne kadar geçerli olan uygulamaya göre, yolcu taşıma kapasitesi toplam taşıma kapasitesinin yarısından az olan araçlar yük taşımaya mahsus araç olarak değerlendiriliyor; yolcu taşıma kapasitesi toplam taşıma kapasitesinin yarısından fazla olanlar ise yolcu taşımaya mahsus araç olarak sınıflandırılıyordu. Ancak sözü edilen Tebliğle araçların sınıflandırılmasında bu kriter terk edilmiştir
Tebliğle belirlenen yeni kriterlere göre, hem yolcu hem de yük taşıyabilen araçlardan şoförün arkasında da koltuğu veya yanda camları olan araçlar binek otomobili sayılmaktadır. Hatta, sadece önde iki kişilik koltuğu (1 + 1) olsa dahi, şoför ve öndeki yolcunun arkasındaki kısımda emniyet kemeri veya emniyet kemeri montajı için tertibat ya da koltuk ve emniyet ekipmanı montajı için sabit tertibat bulunan, arka kısmı yolcu bölümündeki döşemeyle kaplı olan, arka kısmında da havalandırma, iç aydınlatma veya küllük bulunan, yolcu bölümü ile arka bölüm arasında sabit bir panel veya bariyer bulunmayan araçlar da binek otomobili sınıfına dahil edilmiştir
--Arkadaslar burda belırtılenlere gore benım almak ıstedıgım arac 1600-2000cc arasında olursa ben yukarda belırtıldıgı gıbı (1600 ila 2000 cm³ arasında olanlar % 60) vergı ındırımden yaralanabılırmıyım? tıcarı sınıfına gırıyor ama yukarda belırtılenlere gorede bınek gurubuna gırıyor mesela ben transporter almak ıstıyorum arac 2000 cc motor almak ıstesem bu aractan ne kadar vergı ındrımınden faydalanabılırım yada tıcarı olarak gecmeden ben bu aracı bıek otomobıl dıye gosterebılırmıyım ?

otomobilde 1600cc ticari araçta 2500 cc yalnız ticari araçta %10 otomobilde %37 indirim hakkınız var

icon1.gif

cdisci;

tıcarı araclarda 2500cc motora kadarmı?? ben trasporter almak ıstıyorum mesala onun motoru 2000cc ben ondan %10 ındırım mı alacam ? hadı aldım dıyelım arac plakasında sandelye ısaretı olurmu ?

touran da cok guzel bır arac ama bıldıgım kadarıyla burda yok bırde hakkında genıs caplı ır arastırma yapmadım sızın bıldıgınız dızel modelı kac lıradan baslıyor?

touran nın yenisi yok türkiyede satışı olmadığından ötv den muaf alamazsınız, sıfır araçta tiguen ve touareg var. eski arabaya da vatandaşa gidip ben engelliyim bana ucuza ver diyemeyeceğinize göre , cady çok güzel olmuş özellikle donanım olarakta baya iyi durumda ama fiyat biraz tzlu tabi gerçi polo ya 27 , 30 vereceksen 36 cady gayet uygun yani..

bayi ile görüşmek lazım satışı mümkünmü degilmi diye ben tam bilmiyorum amma 7 koltuk oldugunu ve otomobil geçtini biliyorum o yüzden önermiştim birde ford un s-max var süper

s max ın fıatı ucukdu bıldıgım kadarıyla :) ben en fazla 45 e kadar cıkabılırım touran super ama Türkıyede yok tıguan da 60 dan baslıyor touareg ıde soylemıyorum daha :)

Vw caddy ticari oldugu için sadece %10 ötv ve 400tl mtv duser. Caddy trendlıne modelını ötv indirimli olarak 38.000 tl ye comfortlıne modelını ıse 42.000tl ye alabılırsınız

benım sıtedıgım 42 bın tl lık ama %10 otv yı dusersek 37,800 oluyor sızın dedıgınız mtv yıde duseresek 37,400 gelıyor ?

Selçuk, tixari araçlarda ÖTV %10'dur. Dolayısıyla muaf olunan oran da o kadardır...

yeni touran cok güzel ama türkiyede satışı yok olsa bence süper bir arac almanyadaki sitesinden inceledim hem dizel hem 1.6 hemde baya hoş olmuş yenilenmiş kasası keşke tr de satılsa.

Türkiyede olsa o arac satar ama parası nasıl bılmem 40-50 arası olsa satar
otv %10 pekı mtv de ındırıme dahıl olurmu ?

ötv muhafiyeti ile alıyorsanız mtv de fiyattan düşer..

Üst Alt