Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yaptırdığım karbon AFO ile karşılaştığım sorunlar!?

sosyolog_esra

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
:confused: Mrb arkadaşlar. karbon afo ile ilgili güncel konu başlığı bulamadım o yüzden konu açtım. şimdiden teşekkürler.
benim sol ayak bileğinde düşüklük var o yüzden üç yıl kadar reflex afo kullanmıştım ama şimdi karbon afo yu öğrendim ve geçen hafta yaptırdım. indirimli olarak toplam 2700 TL verdim. bi kısmını devlet karşılıyormuş. şimdi benim sorum var birkaç tane. bugün ilkkez spor ayakkabı ile giydim. ama nedense çok içime sinmedi. spor ayakkabının altı dümdüz hiç topuk yok ondan rahat edemedim galiba. özellikle yokuş çıkarken yürürken benimseyemedim. bu süreç geçici mi acaba alışır mıyım. önceki reflex afoda biraz dolgu topuk giyiyordum ve rahattım ama karbon afoda topuklu giyme dediği için spor ayakkabı giydim karbonda ama tam bileğim kalkmıyor rahat değilim gibi hissediyorum. hatta hızlı yürüsem ayağım alttan ezilecek çabuk yorulacak gibi hissediyorum. siz nasıl ayakkabı giyiyorsunuz. bi de afo varken her ayakkabı kalıbı uymuyor. bu konuda çok canım sıkılıyor. mesela normalde ayak numaram 38 ama afo m beden sipariş verildi ve büyüdü ayak numaram . 39 numara ayakkabılar ile oluyor şuan. önceki afo da öyleydi..şimdi karbon afoyu biraz kestirsek dedim ama medikalci kestirme daha iyi böyle dedi. anlamadım. yani afo ayağıma göre değil resmen büyük..

hatta şuan tabandan acımaya başladı. çömelirken kalkarken yanlardan bası yapıyor canım acıyor. bu kadar para verip yine mutsuz olmak nedir :(

sosyolog_esra aynı şekilde bende yaptırdım ama ayağımız maalesef refleks afoya alıştığı için rahat edemiyor çunku karbon da istediğimiz esneklik yok aynı sizde olan acıtmalar bende de oldu o paralara hiç rahat edemedim ayrıca daha dayanıklı dedikleri karbon afo bilekten kırıldı şaşırdılar kendileri de iade aldılar. Ben Ottobock un DaynAnkle kullanıyorum yaklaşık 12 yıldır en iyisi ve en rahatı bu onun parasına 3 adet Dayn ankle aldım.

@mansion

ya aslında reflex afoda da ilk kullanmaya başladığımda çok canımı yakıyordu ama nasıl olduysa zamanla çok alıştım üç yıl kadar kullandım ama o da tekrar ayak taban altından acıktamaya başlayınca karbon afoyu denemek istedim çok tavsiye eden oldu çünkü. ama yeni olduğu için mi bilmem şuan yine acıtıyorç.
peki siznasıl bi ayakkabı ile kullanınca rahat oluyor? belki de doğru ayakkabıyı bulamadım henüz..

BU ARADA BENDEKİ BU
https://www.google.com/search?safe=...gws-wiz-img.oyVgg5HXRB4#imgrc=5EAxsBhnr1ZjwM:

Karbon afodan memnun kalan acısız rahat kullanan arkadaşlar da yazarsa çok sevinirim..

sosyolog_esra

Ben görseldekini saolsun medikalci denemem için vermişti 1 gün deneyebildim hatta bir gün bile değil sabah 9 dan öğlen 3 e kadr ayağımdaydı. tabanı ayagımın altını yaktı, kenarları ayak bileğimdeki kemiği yara yaptı resmen . ayrıca özel de karbon döktürdüm ayak ölçüsüne göre o kırılan işte ama sizin bu çok daha da rahatsız biliyorum.

Bendeki aşağıda bulunan. Eğer denemediyseniz deneyin bence
https://www.google.com/search?q=OTT...9IbiAhVh2aYKHdlxDkIQ_AUIDygC&biw=1920&bih=937

mansion
anladım bu sizinki reflex afoya benziyor. Ben karbon a devam edicem ama doğru ayakabıyı bulamyorum huyunu suyunu çözemedim. Yanlardan basıo dediniz ya o mesela her ayakkabıda olmuo denedim. Ayakkabı darsa yandan basıo malesef

Üst Alt