Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yaptırdığım protezimden mağdur oldum!?

besiktaslı2

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
• Sayın protez * ortez yöneticileri , engelli dernekleri ve protez kullanıcıları sizlere başımdan geçeni anlatmak istiyorum
• 13.07 .2016** tarih’de Dokuz Eylül Üniversitesi’nde aldığım raporu doğrultusunda çiğli ilçesinde bulunan yaşam ortopedi protez ortez yapım uygulama firması caner bıldırcına* 09.08.2016** tarihde aktif Vakkum diz altı protez yaptırdım
• Aktif* vakkum protezim ‘de silikon ,* dizlik , pompa , ayak ve ayak** kılıfı malzemelerinde kısa sürede yırtılma , bozulma ve patlama yaşadım* ve kendi kösemed* firması* kapandığı için tedarik edemem diyerek 1* sene boyunca mağdur etti
• Ve* şöyle bir teklif de bulundu* 1 sene dolduğu için silikon ve dizlik yazdırma hakkın var
• Elimde bi* hastanın*** kullanmış olup ücretinin ödemediği silikon ve dizlik var bunları sana 1200 tl karşılığında veririm* çıkaracağımız* raporda* silikon ve dizlik bedellerini pompa karşılığında* takarım* teklifinde bulundu* bende mağdur olmamak adına* başka seçenek olmadığından kabul ettim
• 04 . 07. 2017 de* dokuz eylül üniversitesi hastanesinde raporu çıkardım ve 1200 tl ücretle birlikte verdim*
• Bana silikon ,* dizlik ve pompa taktı* 3 ay* içinde pompa çalışmamaya görevini yapmamaya* başladı** yaşam ortopedi ortez firmasına giderek durumu izah ettim* caner bıldırcın* yapacak bi şey yok* bozulmayacaktı* değiştiremem diyerek** gönderdi beni
• ** sosyal güvenlik kurumuna giderek* mağduriyetimi* anlattım* ve evraklarımı* geri çektim* ödeme yapılmasını istemiyorum diyerek* aldım ve oradaki* memur* sıfır yaptırdığınız protezin* 5 yıl boyunca firmanın taahhütnamesi bulunduğu* ayrıca 2 yıl garantisi süresi olduğunu söyledi**
• Sosyal* güvenlik kurumu ve izmir il sağlık müdürlüğüne* dilekçe verdim , sağlık* il müdürlüğü protezin incelenmesi için* dokuz eylül üniversitesine sevk etti* dokuz eylül üniversitesi raporunda* vakum pompası bozuk , ayak kılıfı yırtık olduğunu yazdı* ve biz sana** K3 -K4 ayak yazdık ayağındaki K2-K3* ayak takıldığı ortaya çıktı
• Yaşam* ortopedi ortez* caner bıldırcın* evrakları aldığımı öğrenince* beni arayarak telefonda* şahsımı tehtid etti ve evine icra kağıdı göndereceğim diyerek kapattı*
• Ve dediği gibi* 3.285 tl tutarında** silikon ve dizlik bedelleri ödenmemiştir sebebiyle* icra kağıdı gelmiştir ilk duruşmada mahkeme delil yetersizliğinden düşmüştür
• 16 . 07 . 2018* tarihinde İkinci kez 6.589 tl tutarında* icra kağıdı göndermiştir* ve süreç devam etmektedir
• Bu süre zarfında* pompa ,* K2- K3 ayak* , ayak kılıfı** bozuk** , patlak* ve yırtık olduğu için** işimde verimsizlik yaşıyorum* , her gün bi çift çorap çöpe atıyorum , evimde huzurum kalmadı* ,* protezimi sadece dizlik tutuyor bu yüzden verimli şekilde kullanamıyorum ve* 2 senedir* rahatsız* şekilde* takıyorum* , merdivenden* inemiyorum* , çocuğumu kucağıma alıp taşıyamıyorum
• * Bu süreç* devam ettiği için protezim tamir* edilemiyor Ne zaman sonlanacak bilmiyorum
• Protez ve ortez yöneticileri ,üyeleri sizlere bi soru sormak istiyorum acaba sizler sadece firmaların hakkını mı ? Savunuyorsunuz yoksa* hastalarında hakkını savunuyormusunuz
• Böyle durumlarda* benim durumuma düşen hastalara ne gibi* bi yardımda* bulunabilirsiniz ?
• İnşallah sesim* yetkili kişilere* gidecektir
• İletişim numaram : 0554 623 67 37

Bu tur magduriyetler son bir kaç yildir yoğun şekilde artmakta insani katil olma noktasına getiriyorler, protez ortez hastaları kesimhanede sıra bekleyen koyunlar değildir, bu insanların çaresizliklerini suistimal etmenin her iki dünyada da karşılığı yoktur zaten bu insanlar engelli olduklarından devasa paralar kazanmıyor birde boyle kanlarını emmek insanlık değildir.

Üst Alt