Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yasaya göre böbrek nakillilerde emeklilik..?

mesut26

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaşlar bu yeni yasada anlamadığım bişiler var böhak kafamı kurcaladı biraz 10 yıl 3600 gün olursa emeklisin dediler.birde sizlere sorayım dedim ben 03/01/2003 yılında % 40 işitme engelli olarak işe başladım.aradan yaklaşık 2,5 sene sonra rahatsızlandım be 28/04/2005 yılında böbrek nakli oldum ve%83 rapor aldım .işe girdiğim zamanlarda böbrek ile ilgili hiç bi rahatsızlığım yoktu.ve 2013 ocak ayında 10 yılımı doldurdum 2600 civarı bi günüm vardı ve red kararı geldi.şimdi bu yeni çıkan yasada sadece böbrekten %70 alıp 10 sene 1800 günden emekli olabilecekmiyiz?

Evet Mesut, artık böbrek nakli olanlar (bkz: maluliyet cetveli) 10 yıl sigortalılık süresi ve 1800 gün prim şartlarını da tamamlamışlarsa, malulen emekli olabiliyorlar. Yani 1 eylül 2013 tarihinden sonra malulen emeklilk için sigorta müdürlüğüne başvurduğunda, malulen emekliliğin gerçekleştirilecektir.

bülent abi bu arada ben müracaat etmiştim böbrek nakliyim 3yıl oldu nakil olalı ikici defa RED verdiler yazıklar olsun ya kulagımdada %25 vermişlerdi gözdende %8 nakil ( trasplantsyn) kaç verildigi kanunen bellı başlı bişey 10 yıl 1900 gün pirmimde vardı... kemik iligi nakli hariç tüm organ nakillilerine malülen emeklilik nerde kaldı

Olmaz Turgay! 1 Ekim 2013 tarihinden itibaren nakil olanlar malul sayılıyor. Bu tarihnten sonraki başvuruların reddedilmesi yasal değil. İtiraz edip hakkınızı % 100 alırsınız. Bu konuda yönetmelik de genelge de çok çok net.

turgay bey eski yönetmelikte 10 yıl + 1800 gün vardı simdi 10 kaLKTI VE 1800 GÜNÜNÜZ VARSAbaşvuruda bulunun ben 1 eylül sonrası malulen emekli oldumoda 10 /12/2013 de ögrendim

Umut, 10 yıl şartı kalkmadı. Sen sadece nakillisin ve 10 yıl sigortalılık süren dolmadığı halde sadece 1800 gün primle malulen emekli mi oldun?

Umut, 10 yıl şartı kalkmadı. Sen sadece nakillisin ve 10 yıl sigortalılık süren dolmadığı halde sadece 1800 gün primle malulen emekli mi oldun? ???

Nasıl yani benim 7 senelik çalışmıslıgım var ve 2555 prim doldurmusum nakilliyim emekli olabiliyormuyum 10 sene dolması lazım değilmi ?

10 sene dolmadan malulen emekli olunamaz (Başka Birinin Sürekli Bakımına Muhtaçlık halinde bu kural geçersizdir; o zaman 1800 primle malulen emekli olunabilir)

slm.1800 gun ıstege baglı su an 2384 gun sıgorta odemeye devam edıyorum.bobrek naklı oldum.yuzde 40 raporum var .2004 gırıslıyım 2007 de berı aralıksız oduyorum..ne zaman emeklı olurum. malulen emeklı aylıkları ne kadar yardımcı olursanız sevınırım.sımdıden tesekkurler saygılarımla

Emeklilik konusunda benden daha bilgi arkadaşlar vardır ve sizi daha doğru bir şekilde yönlendirirler sadece küçük bir detaya takıldım: böbrek nakilli birinin alacağı rapor oranı %40 değil %70tir. Baka hastalıklarınız varsa bu orana dahil edilir. Geçmiş olsun.

Yalçın, diyalize giriş tarihin ya da nakil tarihin ilk sigortalı olduğun tarihten sonra ise, 10 yıl sigortalılık süresi ile malulen emekli olabilirsin. Yani gün/ay/2004 + 10 = gün/ay/2014 tarihinde en az 1800 gün primin de olduğu için malulen emekli olabiliyorsun.

Maaş ne kadar olur dersen; eğer primler asgari ücret üzerinden yatmışsa, korkarım maaşın da 500 tl gibi bişr şey olacak!

Diyalize 2006 yilinda nakil 2007 yilinda oldum.malulen emekli olmaak o zaman cazip degil.cunku asgari ucretten sigortam odeniyor.peki en kisa ve cazip sekilde emekli olmam icin ne kadar zaman daha sigortali olarak calismam gerek ...simdiden ilginize tesekkur ederim..saygilar

Maalesef yuzde 40 verdiler istanbul tip fakultesinden ( çapa) da nakil oldum ordan verdiler raporu...yuzde 40 likoran i devlet hastanesine basvursam yukseltme gibi durum sozkonusu olabilirmi..bana avantaji olrmu..

Son düzenleme:
Nakil olanlara % 70 oran verilir. Bu konu çok nettir.

% 70 raporla 2. dereceden sakatlık indirimi elde edersiniz ve emeklilik için aşağıdaki tabloda yer alan 12 numaralı kritere tabi olursunuz:

2008_oncesi.PNG

Ama unutmayın, bugün alacağınız 500 tl maaşı 10 yıl almaktan daha kazançlı bir şey olamaz... Malulen emekli olup kayıt dışı çalışmak en makulu sanırım... Ama bu mümkün değilse, evet, o zaman prim 4000 olana kadar çalışmak lazım.

Üst Alt