Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yasaya göre vergi indirimi raporu nasıl alabiliriz?

pluton...

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Yeni yasaya göre çalışan ancak elinde vergi indirimi raporu olmayan engelliler nasıl bir yol izleyecekler? Yeni yasaya göre çıkacak olan rapor yine Ankara'ya gönderilecek mi, yoksa başvurunun yapıldığı illerde kurulacak sağlık kurullarında mı değelendirilecek?
eğer rapor Ankara'ya gitmezse düşürülen oranların önünede geçilmiş olacak mı yoksa hiçbirşey dğişmeyecek mi bizim için?
Ben yasadan önce başvurumu yapsaydım herhalde %30'un üzerinde rapor alamazdım (Sol bacakta polio sekeli) hiç bu yasadan sonra vergi indirimi için başvuruda bulunan oldu mu ?

İşe başlandığinizda bulunduğunuz illerde deftardarlık şubelerine başvuracaksınız. Onlar sizi hastaneye sevk edecekler. Muayene ve heyet sonrası işlem bitiyor. Elden evrak istemiyorlar.

Önce dediğim gibi bir işe başlamanız gerekiyor.

meopius zaten çalışıyorum ben yaklaşık 15 yıldır aynı firmadayım özürlü kadrosundayım ama vergi indirimi raporum yok emekli olmayı düşünüyorum olamasam bile vergi indirimi raporunu almak istiyorum.Yeni yasada raporun Ankara'ya gidip gitmeyeceğini öğrenmek istiyorum malum Ankara oranları buduyor eğer rapor Bursa'da işleme alınacaksa ve değerlendirme sadece Bursa'da yapılacaksa oranlardaki düşmelerin önüne geçileceği kanısındayım

Pluton yorma kafanı.Çünkü zihniyet değişmedikçe değil ankara,bursa, evinde de değerlendirseler verilecek oran değişmez.İçimiz çürümüş ama farknda değiliz.

Sistem pek değişmedi... Yine Ankara'ya Maliye Bakanlığı'na gidecek....
ancak size şunu söyleyebilirim %40 ve üstünde rapor alacağınıza eminseniz kaybedecek birşeyiniz yok.

pluton...,
Çalıştığınız işyeri bağlı bulunduğunuz vergi dairesine bir dilekçe yazarak sizin vergi indiiminden yararlanacağınızı belirten bir dilkçe yazsın. O dilekçeye istinaden de vergi dairesi seni hastaneye yönlendirecek. Ve o rapor vergi dairesi kanalıyla maliye bakanlığı deftardarlık sağlık kurulunda değerlendirildikten sonra
kaçıncı dereceden vergi indiriminden yararlanacağınızı belirten bir evrak işyerinize gelecek. işyerinizde bu evrağa göre ücretinizden vergi indirimi yapacak.
Bunlar işin olumlu yanı, ama 1- en az %40 özrünüz bulunmalı, aksi takdirde vergi indiriminden faydalanamazsınız.

Benim sol bacağımda çocuk felcinden dolayı aşırı bir zayıflık ve 4 cm.kısalık mevcut herhangi bir cihaz kullanmıyorum yürümek için (Aslında kullanmam lazım) vergi indirimi raporu almak için yaklaşık 1 yıldır yeni yasayı bekliyordum malum rapor oranlarımızdaki yüzdeleri belki budamaktan vazgeçerler diye düşünmüştüm.Yaklaşık 5 ay önce iki bacağındada uzun yürüme cihazı olan bir arkadaşım %60 oranlı vergi indirimi raporu aldı.Bende bu orana kıyasla en fazla %30 alabilirim hatta dahada düşük olabilir kanısındayım.Ama şansımı bir kere deneyeceğim belki Ankara Maliye insafa gelmiştir belki.Hayırlısı bakalım ne olacak.

meopios demiş ki;(Sistem pek değişmedi... Yine Ankara'ya Maliye Bakanlığı'na gidecek....
ancak size şunu söyleyebilirim %40 ve üstünde rapor alacağınıza eminseniz kaybedecek birşeyiniz yok.)Ben üç tane %50 oranında ve gerçek değerlerde vergi indirimi için üç farklı hastaneden rapor aldım.Ama hala %15 i geçemedim. :twisted: :twisted: :twisted:

Timsahi dediğim gibi %40 ve üstünde rapor alabileceğine eminseniz; Ankaradan %15 gelse bile itiraz edebilir hatta dava açabilirsiniz. Doktor niye seni kandırıyor? Kandırmıyorsa o zaman Ankaradan niye %15 geliyor?

Süreklı rapor alıp her seferinde %15 geldiğine üzülmek yerine itiraz edebilrisiniz. Sizi Hakem hastaneye yönlendirecekler. Hakem HAstane kararı kesindir. Yine olmadı o zaman dava açın.

Ben bir ay önce vergi indiri için başvurduğumda polio sekeliden,sağ bacak,%48 sakatlık raporu verdi hastane,Ankara'ya değerlendirmeye gitti...Sonuç ne olur bilmiyorum... :roll:

Ben de 15 gün önce başvurdum ,hastaneden % 53 verdiler. (Sağ ayak çocuk felci, uzun yürüme cihazı kullanıyorum) Ankara'da oranı hep düşük vermiyolarmış arkadaşlar. İş yerimde bir arkadaşıma hastane % 70 vermiş Ankara % 60 vermiş,fakat diğer bir arkadaşın %45 miş yine aynını vermişler. Bana kaç verirler bilmiyorum. Sizlere sonucu bildirim elime ulaşınca.

vergi indirimi

tek hastalıklarda vergi indirimi zor ben 3 hastalıkla toplamda hastane 54 t saglik kurulu toplamda 47 i maliye bakanlıgı saglik kurulu zoraki vermiş 41i hayret ettim oysa elimde sürekli yazan %40 raporum var ilkdefa vergi ind baş vurdum %36 yapmışlar bende hastalık eklettirdim 3tane böyle oldugu halde %41zor aldımoysa hacettepe hastanesinden 4 defaameliyatolduguma dair ameliyat roporu götürmeme ragmen yani maliya bak merkez saglık kurulu kraldan çok kral cı

Benim raporum sağlık kurulunda % 75iken balthazard a göre iş gücü kaybım % 59 olarak Ankaraya giiti işgücü kaybım %60 olarak geri döndü:)Yani bir puan yükseltmişler :))))

Üst Alt