Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Yeni yönetmelik çıktı. Acaba evde bakım maaşı için uğraşmasak mı? Ne yapalım?
Arkadaşlar abime evde bakım aylığı almak için uğraşıyoruz son bir kaç heyet kaldı psikiyatri dahil. Onada 20 nisana gün verdiler. Polis eşliğinde götürebiliyoruz abime başka türlü ikna olmuyor.
Biliyorsunuz yeni yönetmelik çıktı. Buna göre evde bakım aylığı gelirden sayılacağı için bu maaşı alanların 2022 maaşları kesilecek. Bu yüzden acaba evde bakım aylığı için uğraşmasak mı? Sizce ne yapmalıyız. Lütfen bu konuda yardımlarınıza ihtiyacım var. Cevabınızı bekliyorum. İyi günler..
evde bakım aylığına başvurun.
önerim, evinize birini almanız. 4 kişi olursanız 2022 aylığı için evde bakım aylığı sorun olmaz. ama alacağınız kişi sürekli sizde kalmalı. yani konu komşu sizde kalıyor bilmeli. sosyal incelemede başka yerde kaldığı tespit edilmemeli.
bu yöntemi denerseniz hem 2022 hem evde bakım aylığı alırsınız.
abla çok sağolasın. Benim abim rahatsızlığından dolayı kimseyi eve almıyor. Kız kardeşim evli onu ve çocukları veyahut komşuları eve almıyor bağırıyor çağırıyor. Benim babam 8 senedir eve uğramıyor. Annemle tartıştıkları için. Ben ara sıra babamla görüşüyorum. Acaba babamı evde kalıyor gösterebilir miyiz? Şayet konu komşu da biliyor babamın eve gelmediini hatta kaymakamlık vergi dairesi falan.
babanın geliri yoksa olur tabi. ama hiç eve gelmiyor olması sorun olur. artık yapılan değişikliğe göre ikamet belirleyici değil sadece evde yaşıyor olması da önemli. ikameti hanede olmayıp hanede sürekli yaşadığı tespit edilen biri de gelire dahil edilebilecek. tabi bunu sosyal inceleme raporu belirler.
ayrıca akraba şartı da yok. akraba olmasa da hanede yaşıyor ve ikameti varsa gelire dahil edilir.
abimin rahatsızlığından dolayı kimseyi eve sokmuyor. Dolayısı ile 3 kişi olabiliyoruz anca. Bunu göz önünde bulundurarak evde bakım bağlanırsa, evde bakım hariç benim ve abimin de 2022 maaşları kesilir değilmi? Hiç değilse biri dursaydı O yüzden soruyorum aslında sizce evde bakım için uğraşalımmı diye.
loris evde bakım aylığına başvurun bence. o aylık veriliyor çünkü.
ne yapalım risk almak gerek bazen bu arada bizler de aile bakanlığını evde bakım aylığını 2022 engelli aylıklarına dahil ettiği için rahatsız edip duralım Başka seçenek yok.
sana ne desem şimdi boş... ne yapsak risk taşıyor. daha evde bakım aylıkları yönetmeliği değişecek ve evde bakım aylıkları da vakıflara geçecek sistemden alınan tüm aylıklar görünecek. üstelik evde bakım aylıkları gelir hesabı da 2022 aylığı gelir hesabı gibi olacak. yani hane bazlı gelir hesabı olacak. hanede kim varsa gelire dahil edilecek. bu değişiklikler temmuz ayında tamamlanır gibi geliyor bana. yani bakım aylıkları temmuz'da vakıflara geçer gibi gelior. kararını ver. ben bir şey diyemem.
kararını ver bir taraftan da savaşa devam ederiz
arkadaşlar abimin evde bakım aylığı için uğraştık pskiyatriyede gösterdik 3 hafta önce ama hastaneye götüremediğimiz için heyete girmesini sağlayamadık. Dediğim gibi hastaneye götüremiyoruz gelmem diye diretiyor. Polis ve ambulans geldi yine götüremedi. Sorum şu: Acaba fizik tedavi ve nörolojiye götüremedik. Tek işimiz sabah 9'da hastaneye gidip fizik tedavi ve norolojiye görünüp 13.30'da heyete girmek ama hastaneye gelmiyor. Aradan süre de geçiyor bir sıkıntı olur mu mesala 2-3 ay sonra götürmeye çalışsak sıkıntı olur mu?
Kalem;
Akraba olmasa da hanede yaşayanlar gelire dahil edilir diyorsunuz ama bu kişi ya da kişiler Bakmakla Yükümlü olan kişiler kapsamına girmiyorlar,doğru mu?
Doğruysa neden gelir kriterine dahil edilirler..
Bana kaynak gösterebilirmisiniz lütfen,önemli.
Ahmet bu bahsettiğim uygulama 1 Tmmuz itibariyle başlayacak, önce bunu söyleyim.
2828 Sayılı Kanun ek madde 7 şöyle der:
"Ek Madde 7- (Ek: 1/7/2005-5378/30 md.; Değişik: 6/2/2014-6518/21 md.)[FONT=Georgia]Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarı, asgarî ücretin aylık net tutarının 2/3’ünden daha az olan bakıma ihtiyacı olan engellilere, resmî veya özel bakım merkezlerinde bakım hizmeti ya da sosyal yardım yapılmak suretiyle evde bakımına destek verilmesi sağlanır. Hanede birden fazla bakıma ihtiyacı olan engelli bulunması hâlinde, hane içinde kişi başına düşen ortalama aylık gelir tutarının hesaplanmasında birinci bakıma ihtiyacı olan engelliden sonraki her bakıma ihtiyacı olan engelli iki kişi sayılır.
..."
İlgili Kanun için bkz: Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğü |
Kanun böyle.
gelir incelemesi için hane bazlı sorgulama esas alınacak. yakında yönetmelik de değişecek. bir kısıtlama getirilir mi bilemem. yani yabancılar dahil olmasın gibi bir kısıtlama... sanmıyorum.
çünkü hane bazlı gelir dikkate alınacagına göre 2022 aylığı gibi bir gelir incelemesi yapılır.
yönetmelik yayınlanınca gerekli bilgilendirmeleri yaparım zaten.
[/FONT]
fakat bu uygulama 1 temmuz itibariyle başlayacak belirteyim.
arkadaşlar abim için evde bakım aylığında sadece 1 günlük iş kalmıştı ve öylece kaldı duruyor. Psikoloji heyetine bile göründü ama fizik tedavi+nöroloji kaldı ve ardından heyete girecekti ama olmadı hastaneye götüremedik. 2 ay oldu sanırım evraklar öyle bekliyor elimde. Acaba bu evrakların süresi var mı? Diyelimki CUma günü hastaneye götürdük abimi işlemlerimizde bir sıkıntı yaşar mıyız: Herşeyi baştan isterler mi? Bu konu da yardımcı olur musunz? İyi bayramlar.