Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte Hakem Hastaneye sevk prosedürü..?

ersina

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar Merhabalar
Hakem Hastaneye Sevk hakkında 20 Şubat 2019 tarihindeki yeni yönetmeliğe göre değişiklik oldu sanırım bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan bilgilerini tecrübelerini paylaşmalarını rica ediyorum.

Eski Yönetmelik İtiraz ile ilgili Maddedeki ifade ;

Özürlü sağlık kurulu raporuna itiraz
MADDE 10 – (1) Özürlü sağlık kurulu raporuna; özürlü, velisi veya vasisi veyahut raporu isteyen kurum tarafından itiraz edilebilir. İlgililer itiraz dilekçesi ve ilk özürlü sağlık kurulu raporunun tasdikli bir örneği ile birlikte, bulunduğu ilin sağlık müdürlüğüne başvurur. İl sağlık müdürlüğünce, özürlü sağlık kurulu engelli raporu alacak kişi en yakın farklı bir özürlü sağlık kurulu raporu vermeye yetkili hastaneye gönderilir. İtiraz edilen özürlü sağlık kurulu engelli raporu ile itiraz üzerine verilen özürlü sağlık kurulu raporundaki kararlar aynı yönde ise özürlü sağlık kurulu engelli raporu kesinleşir.

(2) Özürlü sağlık kurulu raporlarının farklı olması durumunda, Sağlık Bakanlığınca belirlenmiş olan hakem hastanelerden, kişinin ikamet ettiği yere en yakın bir hakem hastaneye, kişi yeniden muayene edilmesi ve özürlü sağlık kurulu engelli raporu tanzim edilmesi amacıyla yine il sağlık müdürlüğü kanalıyla gönderilir. Hakem hastanenin özürlü sağlık kurulunca verilen kararı kesindir.

Yeni (20 Şubat 2019) tarihli yönetmelikteki ifade ;

Raporlara itiraz
MADDE 12 – (1) Raporlara, engelli birey, vasisi veya engelli raporu talep eden kurum tarafından müdürlüğe itiraz edilir. Bireysel rapor itirazları, ilgilisine teslim tarihinden itibaren otuz gün içerisinde yapılır. Süresinde yapılmayan itirazlar değerlendirilmez. Kurum itirazları gerekçe belirtilerek yazılı olarak yapılır. Kurum itirazlarında süre aranmaz.

(2) Rapora itiraz edilmesi halinde birey, müdürlük tarafından yetkili en yakın farklı bir sağlık kuruluşuna ya da önceki engelli raporu farklı sağlık kuruluşundan alınmış ise sürekli izleminin yapıldığı sağlık kuruluşuna gönderilir. İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir. Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi halinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.

Benim buradan anladığım , yeni yönetmeliğe göre ; ikinci rapora itiraz devam etmezse geçerli , itiraz devam ederse hakem hastaneye sevk.
Eski yönetmelikte itiraz olsun olmasın oran farklı ise hakem hastaneye sevk kaçınılmazdı.

Bilgisi tecrübesi olanların yorumlarını rica ediyorum. Herkesi bilgilendirme anlamında

ersina

Evet aynen anladığınız gibi olmuş. İtiraz neticesinde yeni rapor istedim. Yeni rapordan sonra bekledim beni hakem hastaneye gönderecekler diye, sonra il sağlık müdürlüğünü aradım. Sen itiraz etmiyorsan hakem hastaneye gerek yok dediler. Bilginiz olsun. Aldığın rapor geçerli oluyor devlet kurumlarında.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynn bana da il sağlık söyledi arkadaşlar doğrudur bu karar

Ersina bey şöyle diyeyim bende ilk heyetime kendi bölgemde değil başka hastanede girmiştim en yakın orası sıra gün verdi ama düşük geldi oranım sonra düzgün muyane bile etmediler ne film ne test ne bişey sonra il sağlık müdürlüğü gittim itiraz ettim kendi bölgemdeki hastaneye sevk etti şimdi heyete gircem Allah nasip ederse buradaki oranı % 40 olursa hakem hastanesine gitmeme gerek kal az deyip niz göndercez dediler bide bn bilmiyordum başka rahatsızlığımda çıktı o yüzden bekliyorum biraz il sağlık müdürlüğü aradım eğer %40 olursa direk biz raporunuzu göndercez dediler hakem hastanesi bakmasına gerek kalmıycak dediler tabi yine itiraza devam edersem hakeme sevk direk olacakmış hatta mayıs 2 mi ne dediler girmeniz gerekiyor dediler banada

Halenumutlu
ben ilk raporuma itaraz ettim 30 küsür yıllık astım hastasıyım sıfır verdiler (orta etkilenme çıkmasına rağmen)
il sağlığın gönderdiği devlet hastanesi %40 verdi imzalı raporu 24 Nisan Çarşamba gel al dediler.
İl sağlığın yazdığı yazıda da rapor sonucunun 1 nüshasının ilgiliye
verilmesi 1 nüshasının il sağlık müdürlüğüne gönderilmesini rica ederiz yazıyordu.
Şimdi raporu alınca il sağlığa tekrar gitmeme gerek var mı ?

Şöyle söyleyeyim bana il sağlık müdürlüğü dediki kendi bölgemde girmedim tedavim sürüyor ya o yüzden sonucunu dedi biz gönderscez gelip alabilirsin dediler tabi itiraz ettikten sonraki kendi hastanemde ikinciye giricm ya o zaman Allah nasip ederse siz raporunuzu almişssiniz ya şimdi bnce il sağlık müdürlüğü arayıp raporumu aldım Bi nüshası size mi gelecek diye sorabilirsiniz hayırlı olsun bu arada geçmiş olsun

Yazıda yazılanları arayıp bilgi verebilirler size

Merhaba, ben Meb'ına atandım %80 raporum çok eski(2009) ve istihdam kısmı boş olduğu için kurum yeni rapor istedi. Başka bir hastaneye rapor başvurusu yaptım, dilekçeyi dolduran sağlık kurulu memuruna atama nedeniyle ve istihdam kısmının doldurulması için geldiğini belirtmeme rağmen bilgisayarda hazırladığı dilekçede vergi indirimi gibi başvuru nedenleri yazmış, ben de maalesef imzaladım. Raporum %40 çıktı ama başvuru nedeni farklı ve çalıştırılamayacağı işler boş bırakılmış. İl sağlık müdürlüğüne itiraz etmek durumunda kaldım. İl sağlık müdürlüğü beni başka bir hastaneye yönlendirdi ama o hastanede benim bölümüm yok. Hastanenin sağlık kuruluna git, başvur sonra heyete gireceksin dediler. Kafamda çok soru var.Bu yeni hastanede bölümümün olmaması sorun yaratır mı? Yeni hastaneden bana yeni bir rapor mu verecekler heyetten yoksa önce muayene olmam mı gerekiyor(böyle bir şey söylemediler bana direkt heyet dediler)? Ayrıca burada oran düşer mi ben orana itiraz etmedim? Rapor istediğim gibi çıkarsa o raporu kullanabilir miyim, istediğim gibi çıkmazsa hakem hastanede %40'ın altına düşerse ne olur, her şey biter mi?
Yanıtlarsanız çok sevinirim.

Bakenga1

Sizin neden yeni rapor istediğinizi tam anlayamadım. Raporlar standarttır. Ancak çalıştırılamıyacağı işler kısmı, hastalığın mahiyetine göre yazılır. Eğer riskli bir hastalığınız sözkonusu değilse boş bırakılıyor genelde. Ayrıca siz raporun içeriği ile ilgili keşke önce raporu aldığınız hastaneye başvursaydınız. Çünkü raporda eksik bırakılan kısımlar için (oran hariç) tekrar talepte bulunabilirdiniz. Olan olmuş. Diğer sorunuz için tayin edildiğiniz hastane bir şekilde size rapor vermek zorunda. Yani bölümü yoksa sizi o bölüm ile ilgili sevk ile çözüm üretir.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

turkuazist

Elimdeki raporu atandığım kurum kabul etmedi, kararname ile istihdam kısmının dolu olduğu yeni bir rapor istendi. Eski raporu aldığım hastanenin adı değişti ve benim bölümüm kaldırıldı. O yüzden orada muhatap bulamıyordum. İkincisi içinse durum biraz tuhaf benim itiraz ettiğim rapordaki hastane ve hakem hastanede yalnızca benim bölümüm var. Büyük ihtimalle hakem hastaneye sevk edilirim ama hakemlik yapması için değil bölüm orada olduğu için. Bir de eğer iki rapordaki oran örtüşmezse otomatik olarak hakem hastaneye yönlendirilir miyim? Oradan %40 altı çıkarsa bir daha memur olamama gibi bir sıkıntım da var.

ersina

[FONT=sans-serif]İtiraz edilen rapor ile itiraz üzerine verilen rapordaki kararlar aynı yönde ise rapor kesinleşir

[/FONT]
[FONT=sans-serif] Rapor sonuçlarının farklı olması ve itirazın devam etmesi halinde, müdürlük tarafından en yakın hakem hastaneye yönlendirilir. Hakem hastane tarafından verilen karar kesindir.

[/FONT]
arkadaşım aynı ilk rapor 0 diyelim 2 ci raporda 0 sa karar kesinleşir ilk rapor 40 ise ikinci rapor 35 ise hakeme yönlendirilir oranın verdigi karar kesindir degişiklik yok bence sen nasıl anladın anlamadım

ilk raporun 0 ikinci raporun 40 vermişler hakeme gitceksin sen oranın verdigi karar kesindir

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

İtiraz iki türlüdür karşılık olmasın.
Örneğin eski bir raporunuz var, yeni bir hastalık eklendi veya hastalığınız ilerledi. Mevcut raporunuz eğer heyet raporuysa bu raporu yenilemek isteseniz bile sizi ilçe sağlık müdürlüğüne itiraz etmeniz gerekiyor. Bu itiraz bir nevi rapor yenileme amaçlı. Daha sonra il sağlık müdürlüğü size yeni bir hastane belirliyor, (bu 2. hastane olarak geçiyor)
Raporunuzu aldıktan sonra eğer raporunuzun oranı artmış ve siz bunu kabul ederseniz artık rapor geçerli oluyor. (Eski yönetmeliğe göre il sağlık oran değiştiği için hakem hastaneye gönderiyordu. Artık bu kaldırıldı.) Ama eğer bu orana da itiraz ederseniz, işte o zaman il sağlık son kez hakem hasteneye gönderiyor ve buradan alınan rapor oranına artık (minimum 6 ay) itiraz edilemiyor.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM! bu sizin dedikleriniz 20 Şubat 2019 öncesi eski yönetmelikteydi.
turkuazist bende böyle biliyorum.

Bakalım ben kısmetse yarın yeni raporu alacağım , sonucu paylaşacağım.

Aynn öle kardeş yeni yönetmelikte itiraz ettikten sonra 2. Heyete girdiğin zamn oran %40 ve üstü olursa hakem hastanesi gerek kalmıyor ve düşük ise o zamn işte hakem hastanesi oranı belirlick.

ben dikkatli okumadım kusura bakmayın

[FONT=sans-serif]itirazın devam etmesi halinde bu olursa hakem hastanesi devreye giriyor dogru söylüyorsunuz [/FONT]@ersina

Bu gerçekten olumlu bir gelişme olmuş.

Üst Alt