Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Yeni yönetmelikte hangi düzeyde işitme kayıpları emeklilik için yeterli sayılıyor?

HOŞCAKAL

Üye
Konular
34
Reaksiyonlar
4
SGK Hastalık Listesi'ne göre sağ 98 sol 96 Desibel acaba kapsama giriyor muyuz

A. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI

1. Komplikasyonlu sağırlık
Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Yardımsız ayakta durmayı engelleyen denge bozuklukları ile birlikte olan, ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

Orta Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Ameliyat ve işitme cihazlarıyla düzeltilemeyen, kalıcı iki taraflı çok ileri (500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 91dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

Hafif Düzeyde Çalışma Gücü Kaybına Neden Olan Durumlar
Cerrahi yöntemle takılan işitme sağlayıcı cihazlar kullanan, kalıcı iki taraflı ileri/çok ileri (cihazsız olarak yapılan ölçümde 500, 1000, 2000 ve 4000 Hz saf ses ortalamasına göre 71dBHL ve üstü) düzeyde işitme kaybı

77 sağ 70 sol desibel işitme kaybı ile emeklilik şartlarım nedir?

Sol kulagimda 70 sah kulagimda 77 db isitme kaynlbi tesbit edildi.engellli emekliligi yada malulen emekli olma sansim varmi?

ilhan43000

merhaba benim raporda KKB karşısına 65-80 rakamı var en yüksekleri (işitme cihazı olmazsa duyamıyorum)ve yüzde olarak 30 yazılmış ....ama her hastane inanın farklı gidip heyete girmeniz lazım.

evet emekli olursun paylaştığın listede en düşük 71 db diyor 500-1000-2000-4000 hepsi 70 olduğunu farzedersek

280-280 olur tabloya da bakınca %40 oluyor yani işitme ortalaması 70 üstü olan herkes %40 üstü rapor alır haliyle emekli olur kontrol

müayenesinden de ileride gene geçer 2025 bekle beni emekli olucaz inş. tek sıkıntı alacağımız para

hanifeaydin

işitmede kafalarına göre yazamazlar 500-1000-2000-4000 değerlerini yazın hesaplaam yapalım

İşitme engelliler yeni yönetmeliğe göre emekli olabiliyor mu?

İşitme engelliler emekli olabiliyor mu bu yeni sistemde?

SGK Hastalık Listesi'ne baktım ve anladığım kadarıyla % 40 engellilik alan veya 71 decibel üstü kaybı olanlar emekli olabilir.

D. ÇALIŞMA GÜCÜ KAYBINA NEDEN OLAN KULAK BURUN BOĞAZ HASTALIKLARI

1.Komplikasyonlu sağırlık
2. Dil
3. Larenks
4. Ses organları
5. Burun
6. Çene

Burada sağırlık ve dil raporu alan kişinin

Yanı 1 numara ve. 2 numara raporu tek tip mi geçer yoksa farklı hastalık tipleri olarak mi rapor degerlendirilir

Qw92g8.jpeg

Bu rapor tek tip engel durumu degil mi başlıkta belirtilen bölüm tek bu durumda yeni yasaya göre emekliliğim uygun olmuyor mu

Rapor tarihi 2016 vergi indirim başvuru tarihi 2018

@OturanBoğa,

Bu mesaja göre evet benim şartlarım uyuyor benim bahsettiğim konu bu başlık altında hem sağırlık başlığı hemde dil başlığından aldığım raporun ,görselini paylaştım bu sekilde yeni düzenlemeye göre emekli olabildiğim olarak mi anlamam lazım bunu öğrenmek istiyorum

Üst Alt